Utvärdering av föräldramöte måndag 23 september 2013
Inför föräldramötet fick ni föräldrar prova på "flipped classroom" och hur det kan se ut för eleverna i vissa undervisningssituationer ibland. Ni fick då möjlighet att, via två YouTube-filmer, ta del av ren information innan mötet så att vi istället kunde ägna den dyrbara mötestiden åt samtal och era viktiga frågor.

Vi fortsätter nu i samma anda där ni ska få prova på ännu en sak som eleverna kommer att komma i kontakt med hos oss på Mikael Elias Gymnasium. Vi arbetar aktivt med formativ bedömning och en del i det handlar om att ge återkoppling för utökat lärande i form av effektiv feedback (ibland även kallat feed-forward, för att förtydliga syftet).

Ofta utgår vi ifrån en modell som kallas "Two stars and a wish". Det är en av de mest kända och mest uppskattade modellerna för såväl lärar- som kamratrespons. Man fokuserar på att vid responsen börja med att lyfta två saker ("two stars") som man tycker är bra i det arbete som man ska ge respons på. Avslutningsvis ger man förslag på en sak som man tycker att mottagaren kan utveckla i arbetet ("a wish"). Ibland gör man tvärtom och börjar med önskningen för att sedan ösa beröm över mottagaren!

För oss är det viktigt att föra en dialog med er och få reda på vad ni tycker och tänker. Därför skulle vi bli glada om ni tar er tid att utvärdera föräldramötet utifrån ovan nämnda modell.

Första stjärnan: *
Your answer
Andra stjärnan: *
Your answer
En önskan: *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms