Artist walk la Itinerarii de reCunoaștere
Artist walk cu Virginia Lupu
--> Joi, 03.10.2019
--> ora 18.00 - 19.30
--> Bastionul Theresia, corp D

Itinerarii de reCunoaștere / Ways of Knowing este un program de mediere pentru întreaga comunitate construit să ne facă pe fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, istorie, statut, interese și nevoi, să includem arta contemporană, evenimentele, spațiile și instituțiile de cultură în viața noastră de fiecare zi.

Cum înțelesurile și poveștile pe care le spun lucrările sunt în ochii privitorului, joia aceasta vă invităm să vă
alaturați unuia dintre artiștii din Bienală prezenți la Timișoara, care va împărtăși cu dvs. perspectiva ei.

☀ Virginia Lupu este o artistă fotograf stabilită la Timișoara. Ea caută să-și prezinte personajele așa cum există și coexistă în societate, fără a le altera reprezentarea pentru a corespunde unor norme, așteptări sau stereotipuri sociale. Această practică este vizibilă cu precădere în proiectul său dedicat vrăjitoarelor rome, TinTinTin. Începând cu practicile magice adânc înrădăcinate în mentalitatea colectivă, acest proiect propune demitizarea și de-vulgarizarea imaginii practicilor spirituale alternative prezente în contextul românesc. În cultura vizuală românească, practicile oculte și magice lipsesc. Așadar, acest proiect încearcă să deschidă o zonă a explorării și a valorificării superstiţiilor rome, practicilor magice și vrăjitoriilor, oferind în același timp o înţelegere profundă și nealterată a acestui aspect fundamental, al unei culturi matriarhale în cadrul unei societăţi patriarhale.

Bienala ArtEncounters înseamnă în acest an peste 60 de lucrări – afiș, arhivă, colecție, fotografie, film, instalație, intervenție, mozaic, pictură sau sculptură, tot atâția artiști sau grupuri artistice prezenți în mai mult de 25 de spații publice sau private.

Pentru a participa la această întâlnire, avem rugămintea să completați formularul de mai jos.

În cazul în care nu mai puteți ajunge la întâlnire, vă rugăm să ne anunțați din timp (telefon 0743.831.673 sau pe e-mail asociatia.contrasens@gmail.com).

--------------
Ways of Knowing / Itinerarii de reCunoaștere - Programul de mediere culturală din Bienala ART ENCOUNTERS 2019
20 Septembrie – 27 Octombrie 2019 - un proiect al Asociației Culturale Contrasens în colaborare cu Fundația Art Encounters

---------------
Programul complet poate fi consultat pe: http://www.accontrasens.ro/portfolio/itinerarii-de-recunoastere/
Nume și Prenume *
Email *
Telefon *
Aveți însoțitor? *
Numele persoanei care vă va însoți (dacă nu se aplică această opțiune, vă rugăm specificați "Nu este cazul.")
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of none. Report Abuse