GRÖNBETESKYCKLING leverans September & Oktober
Sunnanängs Grönbeteskyckling är något utöver det vanliga med mer näring och godare smak än konventionella och ekologiskt uppfödda kycklingar. Mättare blir man också då den inte innehåller något extra vatten.

Våra kycklingar får tillbringa sommaren ute på betesmarker där dem får utlopp för sitt naturliga beteende - dem jagar gräshoppor, sprätter runt och äter insekter. Dem vistas i solen och springer runt i gräset. Kycklingarna flyttas till nytt färskt bete varje eller varannan dag.

Genom att man använder den här betesmetoden där man flyttar kycklingarna fördelas gödslet jämnt till en perfekt gödning av gräset. Allt är utformat som ett kretslopp där gräset och kycklingarna hjälper varandra. Allt detta bidrar till friska och glada kycklingar, en friskare jord, minskat klimatavtryck och näringstäta köttprodukter som är extra nyttiga för oss att äta.

Efter 8-10 veckor slaktas kycklingarna för hand av oss själva i vårt godkända 852-slakteri och därför utsätts djuren för minimal stress och inga transporter inför slakt. Så när du tillagar en av våra kycklingar kan du vara säker på att det är producerat med kärlek och omtanke för både djuren, människan och naturen.

PRIS FÖRBOKNING = 200kr/styck

EJ FÖRBOKNING = ca 250-280kr/kyckling

Kycklingarna väger mellan 1,6-2 kg i slaktad vikt och jämför man priset med REKO-kyckling ligger vi lite lägre i pris när man förbokar och våra kycklingar lever ett mycket mer hälsosamt liv ute på betesmarkerna än inne i stallar som REKO-kycklingar lever i.

Vi producerar enbart kyckling under sommarhalvåret, se därför till att fylla frysen så du klarar dig till början av maj nästa år. Vi kommer köra en omgång till efter denna så sista omgången kyckling slaktas i början av oktober.

Med värme,
Therese & Vares

www.sunnananggard.se
Email *
Så fungerar beställningen
Detta är en förbeställning där du får ett bättre pris än om du väntar till efter slakt. Du vet hur många kycklingar du får och vi vet hur många kycklingar vi får sålt. Priset på förbeställda kycklingar är 200kr och du betalar det när du beställer.

Exempel: Du fyller i formuläret och vill beställa 4 kycklingar. Du väljer upphämtningsplats och fyller i alla dina kontaktuppgifter. När du skickat iväg beställningen får du ett swish-nummer och kan då swisha 200kr per beställd kyckling. I detta fallet 4x200=800kr. När du skickat beställningen och swishat får du snart ett sms med bekräftelse på din beställning.
Hur många kycklingar vill du beställa? (1 kyckling = 200kr) *
UPPHÄMTNINGSPLATS
Clear selection
Övriga frågor/upplysningar/önskningar etc? Skriv här! *
VIKTIG INFORMATION
En kopia på din order mejlas till dig automatiskt efter fullföljd beställning. Du betalar via Swish direkt efter beställningen är lagd. Om du inte har Swish ber vi dig kontakta smsa oss på nummer 0707211886 så löser vi annat betalsätt. Din order är bindande och din beställning är bekräftad först när vi mottagit full betalning.

OBS! NOTERA ATT DET FINNS BEGRÄNSAT ANTAL OCH DET ÄR FÖRST TILL KVARN SOM GÄLLER.
*
KONTAKTUPPGIFTER
Namn *
Mobilnummer *
Adress *
Postnummer *
Ort *
Sunnanäng Grönbetesgård
Sunnanäng Gård är en småskalig familjedriven gård vars mål är att producera mat av högsta kvalitet för en lokal marknad genom att tillämpa jordbruksmodeller som återuppbygger och främjar naturliga ekosystem. Vi är övertygade om att produktivitet, kvalitet och smak går hand i hand med hälsosamma jordar och naturtrogen djurhållning. Biologisk mångfald i form av djur- och växtslag, rikt mikroliv, slutna näringskretslopp och betesbaserad djurhållning är grunden till vårt breda utbud av grönbetesprodukter med genuina smaker hela vägen från jord till bord.

Vårt mål är att i framtiden erbjuda lamm, anka, kalkon etc. samt förädlade produkter så som kalkonskinka och ankbacon. Våra djur behandlas inte med läkemedel om det inte är absolut nödvändigt och inte heller transporteras dem långa sträckor till slakteri, de slaktas av våra egna händer på vår gård. Det leder till mindre stress för djuret och mindre stresshormoner i köttet som också leder till ökad hälsa bland oss i Sverige.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER:
Facebook: @sunnananggard
Instagram: @sunnananggard

Östadkulle Lunnahult 2
44192 Alingsås
Tel.: 0707211886
Mail: info@sunnananggard.se

Vi har F-skatt.

www.sunnananggard.se
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy