GRÖNBETESKYCKLING (slut för säsongen 2021)
Sunnanängs Grönbeteskyckling är något utöver det vanliga med mer näring och godare smak än konventionella och ekologiskt uppfödda kycklingar. Mättare blir man också då den inte innehåller något extra vatten.

Våra kycklingar får tillbringa sommaren ute på betesmarker där dem får utlopp för sitt naturliga beteende - dem jagar gräshoppor, sprätter runt och äter insekter. Dem vistas i solen och springer runt i gräset. Kycklingarna flyttas till nytt färskt bete varje eller varannan dag.

Genom att man använder den här betesmetoden där man flyttar kycklingarna fördelas gödslet jämnt till en perfekt gödning av gräset. Allt är utformat som ett kretslopp där gräset och kycklingarna hjälper varandra. Allt detta bidrar till friska och glada kycklingar, en friskare jord, minskat klimatavtryck och näringstäta köttprodukter som är extra nyttiga för oss att äta.

Efter 10-12 veckor slaktas kycklingarna för hand av oss själva i vårt godkända 852-slakteri och därför utsätts djuren för minimal stress och inga transporter inför slakt. Så när du tillagar en av våra kycklingar kan du vara säker på att det är producerat med kärlek och omtanke för både djuren, människan och naturen.

PRIS 135 kr/kg

Kycklingarna väger oftast mellan 1,6-2-2 kg i slaktad vikt och jämför man priset med REKO-kyckling ligger vi lite lägre i pris när man förbokar och våra kycklingar lever ett mycket mer hälsosamt liv ute på betesmarkerna än inne i stallar som REKO-kycklingar lever i.

Vi producerar enbart kyckling under sommarhalvåret, se därför till att fylla frysen så du klarar dig till början av maj nästa år.

Med värme,
Therese & Vares

www.sunnananggard.se
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Så fungerar beställningen
Du fyller i formuläret nedan med alla detaljer. Du väljer upphämtningsplats och fyller i alla dina kontaktuppgifter. När du skickat iväg beställningen får du inom några dagar en bekräftelse och ett datum när vi kommer slakta nästa gång och du kommer få din leverans. Betalning sker vid leverans via swish, kort eller kontant.
Hur många kycklingar vill du beställa? (Pris 135kr/kg) *
UPPHÄMTNINGSPLATS
Clear selection
Övriga frågor/upplysningar/önskningar etc? Skriv här! Skriv även här om du önskar lever, hjärta, nacke eller ben så återkommer vi. *
VIKTIG INFORMATION
En kopia på din order mejlas till dig automatiskt efter fullföljd beställning. Du betalar när du får leveransen. Din order är bindande från att du fått bekräftelse från oss.

OBS! NOTERA ATT DET FINNS BEGRÄNSAT ANTAL OCH DET ÄR FÖRST TILL KVARN SOM GÄLLER.
*
KONTAKTUPPGIFTER
Namn *
Mobilnummer *
Adress *
Postnummer *
Ort *
Sunnanäng Grönbetesgård
Sunnanäng Gård är en småskalig familjedriven gård vars mål är att producera mat av högsta kvalitet för en lokal marknad genom att tillämpa jordbruksmodeller som återuppbygger och främjar naturliga ekosystem. Vi är övertygade om att produktivitet, kvalitet och smak går hand i hand med hälsosamma jordar och naturtrogen djurhållning. Biologisk mångfald i form av djur- och växtslag, rikt mikroliv, slutna näringskretslopp och betesbaserad djurhållning är grunden till vårt breda utbud av grönbetesprodukter med genuina smaker hela vägen från jord till bord.

Vårt mål är att i framtiden erbjuda lamm, anka, kalkon etc. samt förädlade produkter så som kalkonskinka och ankbacon. Våra djur behandlas inte med läkemedel om det inte är absolut nödvändigt och inte heller transporteras dem långa sträckor till slakteri, de slaktas av våra egna händer på vår gård. Det leder till mindre stress för djuret och mindre stresshormoner i köttet som också leder till ökad hälsa bland oss i Sverige.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER:
Facebook: @sunnananggard
Instagram: @sunnananggard

Östadkulle Lunnahult 2
44192 Alingsås
Tel.: 0707211886
Mail: info@sunnananggard.se

Vi har F-skatt.

www.sunnananggard.se
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy