Søknad Ledertrening andreårslinje ved Ålesund Folkehøgskole 2018-2019
I Ålesund Folkehøgskoles opplegg for ledertrening for andreårselever, regnes disse som elever og skal ha 24 timer undervisning hver uke som elev. Samtidig tilsettes de for å gjøre noe selvstendig arbeid i ca 30% stilling. De har dermed forpliktelser og rettigheter som ansatt, i tillegg til elevstatusen. Forpliktende avtale om skoleplass og arbeidsavtale gjennomgås og underskrives ved tildeling av plass.

Ledertreningslinja er et tilbud til elever som har fullført et folkehøgskoleår eller tilsvarende internatskole.

Vi ønsker oss en sammensetning av elevene på ledertreningslinja som fungerer godt sammen. Kommende skoleår åpner vi for inntil 8 plasser inklusiv eventuelle utenlandske søkere. Minst to av disse må være gutter. Teamet bør dekke et spenn av interesser fra idrett til kulturaktiviteter til kristent arbeid. Status: Vi starter første runde av utvalgsprosessen 15. januar. Så lenge dette skjemaet ligger ute, ønsker vi oss flere søkere!

Tre av de åtte plassene blir spesielt knyttet til linja Reise Bo og Fritid. Alle 8 må påregne engasjement knyttet til elever med spesielle behov. På grunn av arbeidsoppgavene knyttet til elever med særskilte behov vil vi kreve politiattest fra ledertreningselevene. Dette ordner vi når du eventuelt får tilbud om plass.

Normalt dekker andreårselevene inntil1/2 av reisekostnader til Israel og hele kostnaden til den lange utenlandsreisa på reisemålslinja, selv. Dersom det knyttes særlig oppfølgingsarbeid til en reise vil dette kompenseres i reisekostnadene. For stipendiatene som blir knyttet til Reise Bo og Fritid vil skolen dekke reisekostnader til utenlandsreisa, som for denne gruppa vil gå til et land i middelhavsområdet.

Ledertreningslinja vår er en glimrende arena for å skaffe seg erfaring under veiledning knyttet til skole, undervisning og ungdomsarbeid. Vi ønsker oss søkere som vil være med på å gjøre neste skoleår (minst) like fantastisk som det dere har fått oppleve som går her i år.

Det er mulig å søke disse plassene for søkere fra tidligere elevkull ved Borg og med annen relevant bakgrunn. For norske søkere vektlegger vi erfaring fra internatskoler/bibelskoler/andre folkehøgskoler. Vi er også åpne for at utenlandske søkere som kan fylle en rolle inn mot kulturutveksling, kan bli vurdert for plass på ledertreningslinja.

Er du usikker på om du vil takke ja, så søk og gjør valget dersom du får tilbud. Er du sikker på at du ikke vil takke ja til et tilbud, så er det en fordel for prosessen at du ikke søker.

Ansvaret for inntak som stipendiat ligger hos rektor. Han vil søke råd i pedforum og hos stipendiatene i denne prosessen. Det kan være at vi kaller inn til intervju eller en samtale i dette avklaringsarbeidet.

Dette er en kontinuerlig prosess som varer til vi har fylt opp teamet. Det kan derfor gå en del tid før du hører noe fra oss, hvis vi arbeider med andre kandidater før vi kommer til deg. Ta kontakt med rektor om du av ulike grunner trenger en raskere avklaring.

Velkommen med søknad!

Email address *
Navn *
Your answer
Adresse *
Your answer
Postnr og sted *
Your answer
Mob *
Your answer
Fødselsdato *
Your answer
Reisemålslinje 1. valg *
Ledertreningslinja for andre års elever er din basisgruppe. Du vil i tillegg følge en av reisemålslinjene. Velg Reise Bo og Fritid her dersom du søker på en av de tre plassene knyttet til denne linja. Vi har 14 linjer til neste år.
Reisemålslinje 2. valg *
Velg Reise Bo og Fritid her dersom du søker på en av de tre plassene knyttet til denne linja.
Skolegang og erfaring *
Få med info om vgs, skolegang etter vgs og arbeidserfaring. Videre skriv noe om hva du har hatt som fritidsaktiviteter. Til slutt nevn hva du har vært borti av engasjement og oppgaver i kirke og menighetsliv.
Your answer
Beskrivelse av deg selv og dine kvaliteter *
Your answer
Hvorfor søker du på stipendiatstillingen *
Få med noe om hvorfor du søker RBF- stipendiat (3 plasser) eller vanlig stipendiat (4-5 plasser)
Your answer
Kommentarer og spørsmål?
Hvor viktig er det for deg å havne på 1. ønsket når det gjelder reisemål? Videre kan du stille dine spørsmål og kommentarer her.
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service