Project Samenspraak
Beste,

Moderator vzw nodigt je uit om deel te nemen aan een onderzoek omtrent het project Samenspraak.

Het project Samenspraak organiseert ‘herstelgerichte gespreksgroepen’. Hierbij gaan slachtoffers en daders van strafrechtelijke feiten met elkaar in gesprek over wat hen is overkomen. Het gaat hierbij om slachtoffers en daders van niet-gerelateerde feiten, dat wil zeggen dat zij niet betrokken zijn in hetzelfde dossier en zij elkaar niet kennen.

Elke gespreksgroep komt meerdere keren samen. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over de feiten en wat deze hebben betekend, de gevolgen die deze gehad hebben en hoe zij naar de andere betrokkenen kijken. Ze krijgen op die manier de kans om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met het verhaal aan de andere kant (daders met het verhaal van slachtoffers en omgekeerd).

Samenspraak organiseert gespreksgroepen i.h.k.v. drie thema’s: verkeersongevallen, seksueel misbruik binnen organisaties (de kerk, jeugdbeweging, instelling, ...) en radicalisering en haatmisdrijven (misdrijven gepleegd vanuit extreemrechts of extreemlinks gedachtengoed, uit homofobie, …). Voorheen werden ook al gespreksgroepen georganiseerd waar slachtoffers en daders van verschillende strafrechtelijke feiten (inbraak, partnergeweld, homejacking, ...) met elkaar in gesprek gingen.

Deze studie wil nagaan hoe het project Samenspraak door de bevolking wordt onthaald en hoe zij tegenover een dergelijke gespreksgroep staat. Wij willen bovendien peilen hoe Moderator de bevolking beter kan informeren over dit aanbod en hopen zicht te krijgen op de bereidheid van de samenleving om aan Samenspraak deel te nemen.

Deelname aan deze enquête duurt ongeveer 10-15 minuten. Jouw deelname aan deze enquête is volledig vrijwillig en vertrouwelijk en kan je op ieder moment stopzetten. Jouw antwoorden worden anoniem verwerkt.

Wij danken jou alvast voor jouw tijd en deelname.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy