Minna Canthin koti, Kanttila, kulttuurin käyttöön - tule mukaan ja vastaa kyselyyn!
Tiesitkö, että Minna Canth on asunut Kuopiossa, Snellmanin puiston vieressä Kanttilassa, Minna Canthin katu 22ssa?

Minna Canth ( 1844-1879) oli kirjailija, toimittaja, liikenainen, suurperheen yksinhuoltajaäiti ja vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja, jonka elämäntyöllä on ollut suuri merkitys Suomen kehittymisessä koulutuksen ja tasa-arvon edelläkävijäksi.
Canth oli ensimmäinen suomalaisnainen, joka sai oman liputuspäivän syntymäpäivänään 19. maaliskuuta, jolloin juhlistetaan myös tasa-arvoa.

Kuopiossa Kanttilana ja Minna Canthin talona tunnettu kulttuurihistoriallinen rakennus oli Minna Canthin koti.
Minna Canth asui Kanttilassa nuoruusvuosina 1853-1863 ja uudelleen, leskeksi jäätyään, vuodesta 1880 vuoteen 1897.

Kanttila on kuitenkin jäänyt heitteille! Nyt ollaan kunnostamassa Kanttilaa, joka oli Minna Canthin koti, kauppa, kokoontumispaikka ja seinät, joiden sisällä puolustettiin sivistystä ja edistettiin tasa-arvoa.
Kaikessa Minnan tekemisessä, hänen elämäntyönsä keskiössä oli kuitenkin aina tärkeimpänä VAPAUS, ja se on Minnan tärkein perintö meille.

Vuonna 2016 perustetun Minna Canthin talo ry:n tavoitteena on toteuttaa mittava korjaus- ja muutostyö Kanttilaan ja pelastaa se kulttuurin käyttöön!

Esittelemme tässä kyselyssä Kanttilan ensimmäisiä tila- ja toimintasuunnitelmia. Kartoitamme tarpeita, kuuntelemme kommentteja ja vastaamme mielellämme kaikkiin Kanttilaan liittyviin kysymyksiin. Tila- ja toimintasuunnitelmia on ollut tekemässä Savonia rakennusarkkitehtiopiskelijat, monialaiset suunnitteluryhmät ja Minna Canthin talo ry. Tässä kyse-lyssä olevat suunnitelmat ovat kuopiolaisen suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuon toteuttamia. Toteuttamisen on mahdollistanut Wihuri-säätiö.

Huomioittehan, että julkisivusuojeltu rakennus PURETAAN lähes kokonaan, kaikki huono aines hävitetään. Huippuasiantuntijat vastaavat tästä tutkimus-purku-rakennus-prosessista, joten rakennuksen kunnon kommentointi on tämän kyselyn yhteydessä ei ole pääasia. Mikäli asia askarruttaa kuitenkin yli kaiken, voit olla yhteydessä asiantuntijaamme Harry Dunkeliin, Savonia ammattikorkeakoulun koulutusvastuupäällikköön, rakennus- ja ympäristöalalta lähettämälllä sähköpostia osoitteeseen info@minnacanth.fi.

Vanhan talon ongelmien pohtimisen sijaan pyydämme Sinua keskittymään rohkeasti tulevaisuuteen!
Millainen on Sinun uusi Kanttila?

Haluaisitko Kuopioon ihanan, uuden kulttuurikahvilan ja kansainvälisen kohtaamispaikan, missä voit kuulla Minna Canthin tarinan? Kiinnostaisiko sinua viettää päivä Kanttilan työtiloissa, Kuopion omassa Oodissa tai pitää palaveri Minna Salongissa? Olisiko kiva, jos Kanttilassa olisi kunnon info, joka palvelee myös viikonloppuisin? Haluaisitko pyörähtää Minnan puutarhaan, viettää juhlia Kanttilan vintillä tai nauttia kulttuuritilaisuuksista, aistia uusia tuulia? Kiinnostaisiko sinua vuokrata tilaa tapahtumallesi?

Kuvittele itsesi huikkaamassa ystävällesi, että tavataan Kanttilassa, otetaan lounas ja kuunnellaan residenssissä toimivien tiede- ja taidetutkijoiden viimeisimmät uutiset! Tai näe itsesi lueskelemassa lehtiä tai viettämässä MatinStagella iltaa kuuntelemalla musiikkia?

Tätä kaikkea on suunnitteilla Kanttilaan! Nyt lähestymme Sinua, ja olemme kiinnostuneita kuulemaan, mikä on Sinun ehdotuksesi? Mitä sinä toivot Kanttilasta?

Tutustu siis kyselyyn ja anna palaa. Kanttila kulttuurin käyttöön -projekti onnistuu yhteistyöllä!

1. Mitä mieltä olet Kanttilan piirustuksista ja suunnitelmista?
2. Mitä haluaisit ehdottaa vielä mukaan?
3. Minna Canthin talo ry etsii yhteistyökumppaneita, ketä mielestäsi yhteistyökumppanit ovat?
Kenelle Kanttilan kunnostus kuuluu?

***

VISIO: Residenssitoimintaan keskittynyt Minna Canthin kotitalo Kanttila, Kuopion keskustassa, tarjoaa toimivia monimuototiloja ja yhteisön toimia sekä kiinnostavan kulttuurimatkailukohteen, Minna Canthin kodin.
.
MITÄ RESIDENSSI TARKOITTAA? Residenssitoiminta tarkoittaa lyhyesti kuvattuna ohjelmia tai projekteja, joissa taiteilijat tai tutkijat työskentelevät eripituisia jaksoja jossakin muualla kuin vakituisessa toimintaympäristössään. Residenssijaksot voivat vaihdella muutamasta viikosta useampaan kuukauteen, jopa vuoteen. Residenssiin kuuluu työtila, asunto ja usein yhteistyöprojekteja alueella, tässä yhteydessä Kuopion alueella laajemmin. Residensseissä on mahdollisuuksia työskennellä uudenlaisessa ympäristössä ja luoda yhteyksiä paikallisten toimijoiden kanssa.

Residenssitoiminnan on havaittu vahvistavan taiteilijan identiteettiä ja vaikuttavan taiteelliseen kehitykseen myönteisellä tavalla. Nykyisin residenssitaiteilijat osallistuvat vierailupaikkakunnalla paikalliseen kulttuurielämään. Näin residenssit monipuolistavat paikallista kulttuuritarjontaa ja parhaimmillaan luovat kestäviä, kansainvälisiä yhteyksiä.


***
Tämän kyselyn aineisto on Minna Canthin talo ry:n toteuttaman Kanttila kunnostusprojektin osakyselyyn. Kaikki vastaaminen on vapaaehtoista, eikä vastaajien henkilöllisyyttä tai sisältöjä julkaista ilman lupaa.

Minna Canthin talo ry on yleishyödyllinen ja aatteellinen yhdistys. Yhdistys omistaa tontin ja tontilla sijaitsevan kiinteistön Oy Minna Canthin katu 22sen. Yhdistys on suunnitellut myyvänsä tontin Kuopion kaupungille. Tulevan Kanttilan toimintaa ja sen toimijoita ei ole vielä määritelty. Kanttilan toimintaa on suunniteltu operoitavan perustettavan säätiön toimesta. Yhdstys jatkaa neuvotteluja, jotta löytää yhteistyökumppaneita ja rahoittajia, kunnostuksen on arvioitu maksavan 3 milj, euroa. Kohde on kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas, julkisivusuojeltu kohde. Yhdistys ottaa kaikki ehdotukset mielellään vastaan, jotta Kanttilan kunnostus käynnistyy Minna Canth 175 juhlavuoden kunniaksi!

Yhdistyksen suunnittelua tehdään koko ajan. Sisältövaliokunnassa toimivat näyttelijä Virpi Rautsiala, Suomen korvanappiliitto, tietokirjailija Terhi Laitinen, tuottaja Ulla-Maija Alanne. Rakennusvaliokunnnassa toimivat Pasi Pitkänen Kumoni Oy, Harry Dunkel Savonia amk ja arkkitehti Hannu Puurunen.

Kanttilan yhteistyökumppanit: Savonia amk, Sakky, Itä-Suomen yliopisto ( tiedekahvila, residenssitoiminta), rakennusarkkitehtitoimisto Hannu Puurunen, suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo.

Yhdistys on saanut seuraavia lahjoituksia:
Vuonna 2017: Cosmopolis OY 10 000 € , Kuopion kaupunki 50 000 €, KPY 33 000 €, Matti Sariolan konserttitulot 7 000 € ja kuvataiteilija Anu Tuomisen lahjoitus 1 400 €.
Vuonna 2018: Wihuri säätiö 20 000 €, yksityishenkilöt Maija ja Jukka Pitkänen 5 000 €.
Lahjoitetetut varat on ohjattu kiinteistön ostoon, kiinteistökuluihin ja suunnitelmien laatimiseen.

Yhdistys kiittää kaikkia lahjoittajia!

Jos haluat lahjoittaa Kanttilaan, voit osallistua mesenaattikeräykseen, lahjoittaa rahaa tai liittyä kannattajajäseneksi.Tule mukaan tukemaan Kanttilaa, tapoja on monia:
Kannattajajäsenyys: Voit liittyä kannattajajäseneksi, kannattajamaksu 20 €.
Mesenaattilahjoitus:Voit lahjoittaa mesenaatin kautta, lahjoitusta vastaan voit valita vastineen. Lahjoitus alk. 25 € osoitteessa https://mesenaatti.me/campaign/?id=421#single/view
Minna Canthin talo löytyy kohdasta Yhteiskunta.
Lahjoitus, perintö: Voit lahjoittaa suoraan yhdistykselle.

Ota yhteyttä info@minnacanth.fi tai kampanjapuhelimeen 044 241 2170. Lisätietoa www.kanttila.fi Yhteydenotot, ehdotukset info@minnacanth.fi tai Minna Canthin talo ry:n hallituksen pj. Anja Lappi 040 538 3823.

Email address *
KANTTILA
TUTUSTU SUUNNITELMIIN, KYSELYN ALUSSA VALOKUVIA VANHASTA KANTTILASTA

RESIDENSSI- JA TYÖTILAT
Kanttilaan rakennetaan residenssiasuntoja ja työtiloja taiteilijoille ja tutkijoille, noin 9 huonetta. Kanttila tarjoaa residenssitilojen lisäksi työtiloja, kokoontumistiloja ja monimuototiloja
KAHVILA JA KOHTAAMISPAIKKA
Kanttilaan rakennetaan kahvila, jonka yhteydestä löytyvät taidekauppa sekä info. Yhteiset tilat mukautuvat eri vuorokauden aikaan erilaisiin tapahtumiin. Minnan upea historia avautuu Kanttilassa!
LASINEN KUISTI JA ESIINTYMISTILA
Sisäpihalle rakennetaan lasinen kuisti, light room, missä onnistuu esitykset ja konsertit. Myös viihtyisä Minnan puutarha herää henkiin.
ULLAKKO
Ullakolle rakennetaan kesäkäyttöön tapahtuma- ja näyttelytila.
Muutokset mahdollisia.

VANHA KANTTILA
VANHA KANTTILA
VANHA KANTTILA, ULLAKKO
VANHA KANTTILA
UUSI KANTTILA.Kuvassa on suunnitelmakuva sisäpihalle. Kuva Partanen & Lamusuo. Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia.
TYÖTILAT
RESIDENSSI- JA TYÖTILAT
Kanttilaan rakennetaan residenssiasuntoja ja työtiloja taiteilijoille ja tutkijoille, noin 9 huonetta. Kanttila tarjoaa residenssitilojen lisäksi työtiloja, kokoontumis-tiloja ja monimuototiloja
Mitä mieltä olet suunnitelluista työtiloista. Voit kommentoida huoneiden kokoa, sijaintia tms.
Captionless Image
Your answer
Mitä mieltä olet kahvila- ravintolasuunnitelmasta, infotilasta, kokoustiloista ja yleisistä tiloista?
Captionless Image
Your answer
LASINEN KUISTI JA ESIINTYMISTILA Sisäpihalle rakennetaan lasinen kuisti, light room, missä onnistuu esitykset ja konsertit. Myös viihtyisä Minnan puutarha herää henkiin. Mitä mieltä olet suunnitelmasta? Tarvitaanko Kanttilaan esitystilaa? Toinen vaihtoehto on rakentaa tila maan alle.
Captionless Image
Your answer
ULLAKKO Ullakolle rakennetaan kesäkäyttöön tapahtuma- ja näyttelytila. Mitä mieltä olet suunnitelmista?
Captionless Image
Your answer
Mitä Sinä toivot, että Kanttilaan tulee?
Your answer
Minna Canthin talo ry etsii yhteistyökumppaneita, ketä mielestäsi yhteistyökumppanit ovat? Kerro meille, jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan. .
Your answer
Minna Canthin talo ry kerää rahoitusta joukkorahoituskampanjalla, jossa lahjoitetaan vastiketta vastaan. Onko joukkorahoitus tuttu?Voit tutustua kampanjaan https://mesenaatti.me/campaign/?id=421#single/view Kanttilan löydät kohdasta Yhteiskunta
Your answer
Vapaa sana!
Your answer
Yhteystiedot. Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.
Your answer
Vastauksiani saa/ei saa käyttää tietolähteinä.
Kyllä
Ei
Saa käyttää
Ei saa käyttää
Kiitos vastauksista. Hienoa juhlavuotta, toivottaa Minna Canthin talo ry! Tervetuloa kahville Kanttilaan 19.3.2019 klo 15.00 - 17.00 Seuraa myös muita tapahtumia Minna Canthin talon Facebookista ja sivuilta www.kanttila.fi
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service