Bunkernacht Schiermonnikoog
De excursie op 24 mei zit helaas vol. Wel is het mogelijk om je in te schrijven voor de excursie op 25 mei. Let op, alleen wanneer er genoeg aanmeldingen zijn voor de excursie op 25 mei gaat deze door.

Schiermonnikoog ligt er vandaag de dag vredig bij. Maar ook op dit eiland heeft de oorlog zijn sporen nagelaten. Tijdens een nachtwandeling duik je onder begeleiding van een gids het oorlogsverleden in.

Vanaf Schiermonnikoog hield de Duitse bezetter met radar en radio de vliegbewegingen boven de Noordzee in de gaten. Een van de bunkers diende als communicatiecentrum. Op een glazen tafel projecteerden ze met lichtjes de koers van geallieerde en Duitse vliegtuigen. Hier is nu het museum gevestigd.

Bij het Westerhofpad bezoek je een munitiebunker die enkele jaren geleden is uitgegraven. Pal erachter stond de Flak-Batterie. In de duinen liggen nog vier ronde betonnen platen, op elk ervan stond een kanon van het luchtafweergeschut.

Naast de indrukwekkende oorlogsverhalen ervaar je ook de 'Dark Sky' van het eiland. Je beleeft de stilte en het donker, zoals hij ook in tijden van oorlog tijdens de verduisternis (inwoners moest alle lichten uitdoen, zodat geallieerde vliegtuigen zich moeilijk zouden kunnen oriënteren) ervaren werd.

Datum: zaterdag 25 mei
Start: om 22.00 uur bij fietsenstalling Restaurant Noderstraun/ Strandhotel (Badweg 32, Schiermonnikoog)
Duur: 1,5-2 uur
Kosten: 6 euro voor de excursie.
LET OP! Dit is exclusief een ticket voor Bunkerdag op zaterdag 25 mei.

Email address *
Bevestiging e-mailadres *
Your answer
Wat is je naam? *
Voor- en achternaam
Your answer
Wat is je mobiele telefoonnummer? *
Your answer
Hoeveel mensen wil je inschrijven? *
Ik wil mij graag inschrijven voor de excursie op 25 mei. Door mij in te schrijven voor deze rondleiding ga ik akkoord met de betaling van 6 euro per persoon, te voldoen bij de start van de rondleiding. *
Heb je nog vragen en/of opmerkingen?
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service