Request edit access
Aanmeldformulier iXpiratiemiddag Media empowerment 15 november 2017 Nijmegen
Kinderen, van baby’s tot tieners, groeien op in een wereld waarin computers, tablets, en smartphones vanzelfsprekend zijn. Dit biedt hen belangrijke kansen op het gebied van entertainment, educatie, communicatie en culturele ontwikkeling, maar er bestaan ook risico’s voor hun welzijn, zoals gameverslaving, online pestgedrag, een vertekend zelfbeeld, en slechtere leerprestaties.

Om ervoor te zorgen dat kinderen volledig kunnen profiteren van de kansen en minder gevoelig zijn voor de risico’s die media met zich meebrengen, is het belangrijk dat zij de ruimte krijgen zich te ontwikkelen tot zelfstandige, actieve, en bewuste mediaconsumenten

Media-empowerment gaat uit van een aanpak die kinderen meer controle geeft over de invloed die media heeft op hun gevoelens, gedachten en gedrag. Binnen deze aanpak staat de autonomie van kinderen centraal. Het gaat er om dat zij leren vanuit hun eigen kracht na te denken en keuzes te maken, en zelf regie over hun mediagedrag te voeren.
Maar we besteden deze middag (vlak voor de Week van de Mediawijsheid waarvan het thema dit jaar is: “Samen Mediawijs”) eveneens aandacht aan hoe je media in de klas kunt inzetten met praktijkvoorbeelden, methodes en leerlijnen.

Brigit de Vreught *
Your answer
Stichting/bestuur *
Bij overaanmelding gaan leerkrachten van deelnemende besturen voor
Organisatie / school *
Your answer
Functie *
Required
In welke groep(en) geef je les? *
Required
Eventuele opmerkingen
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of iXperium. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms