Verkennende projecten 1MTW 2019-2020
Beste nieuwe leerling

Wij zijn blij je in september te mogen verwelkomen als nieuwe leerling van het Sint-Gummaruscollege! Op dit moment bereiden we volop het nieuwe schooljaar voor. Omdat je ingeschreven bent voor de richting Moderne Talen en Wetenschappen (MTW) vragen we om nu reeds via onderstaande link je keuze voor de verkennende projecten kenbaar te maken.

In Moderne talen en wetenschappen krijgen de leerlingen de kans om op basis van hun talenten, interesses en mogelijkheden 2 verkennende projecten te kiezen. In het eerste semester kunnen zij kiezen tussen het verkennend project humane wetenschappen of economie en organisatie. Het tweede semester staan de verkennende projecten wetenschappen en moderne vreemde talen op het programma.

Hieronder een kort overzicht van de vier verkennende projecten:

Verkennend project wetenschappen
Met dit verkennend project willen wij jongeren laten inzien dat wetenschappen bestaat uit een netwerk van begrippen, wetten, theorieën en modellen. Dat de kennis van de wetenschappen het mogelijk maakt verschijnselen uit ons dagelijks leven te verklaren. Even belangrijk is het aanleren van vaardigheden, inzichten en attituden om die kennis optimaal te kunnen gebruiken!
In een eerste deel gaan we na wat “de wetenschappen” eigenlijk zijn, welk nut de wetenschappen hebben, waar wetenschappen de dag van vandaag zoal mee bezig zijn.
In een tweede deel leren we hoe we een eenvoudig wetenschappelijk onderzoek kunnen uitvoeren. Het meten en noteren vormt hier een belangrijk onderdeel van.
In een derde deel zullen we deze ervaringen toetsen in het project “Ik zit in de puree!”. Hierin zullen we zowel fysische, biologische en chemische aspecten benaderen.

Verkennend project economie.
In het verkennend project economie nemen we je graag mee op reis. 'Wat? Op reis?!' denk je nu wellicht...
We bouwen heel dit project op rond het thema reizen. Zo maak je, vaak spelenderwijs, kennis met wisselkoersen, jobs in de reissector en grafieken en tabellen over het reisgedrag van Belgen. Ook enkele economische basisbegrippen worden volledig ingebed in dit thema.
Of wat dacht je van een spel waarin je een eigen eiland moet ontwikkelen dat zowel winstgevend als duurzaam is? Eindigen doen we met een teamwerk waarin je zelf een reis moet samenstellen en presenteren. Ga je mee met ons op stap?

Verkennend project moderne vreemde talen.
In het project moderne vreemde talen (MVT) willen we leerlingen laten genieten van taal; de kracht van bijhorende cultuur en literatuur laten beleven; creatief en communicatief met taal laten omgaan. We vergroten de taalbeleving van Frans en Engels en geven een inleiding op andere talen (bijvoorbeeld Spaans, Duits …). Door activerende werkvormen kom je te weten hoever je aanleg en interesse voor taal reiken om tot een positieve keuze voor een talenrichting in de 2de graad te komen.

Verkennend project humane wetenschappen.
Samen op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de mens!'
"Is er iets interessanter dan de studie van de mens? In de richting humane wetenschappen houden we ons bezig met het bekijken van de mens en de samenleving in alle mogelijke aspecten. De manier waarop we relaties met elkaar aangaan, hoe we samenleven. Hoe mensen opgroeien en welke invloed de omgeving hierop heeft. Van waar komen onze gedachten en gevoelens? Waarvoor dienen dromen? Wat doet oud worden met een mens? Hoe maak je vrienden? Hoe gaan we om met een steeds meer divers wordende omgeving?
Maar ook leren we dat culturen veranderen, welke rol de media spelen, hoe het menselijke denken geëvolueerd is, hoe de politiek probeert een goede samenleving te bouwen, welke soorten organisaties bestaan, hoe onze economie in elkaar zit, waarom sommige mensen arm zijn en anderen rijk, waarom er soms oorlog wordt gevoerd.
Lijken deze thema’s je wat? Zou je al eens willen proeven van wat humane wetenschappen zou kunnen zijn? Schrijf je dan in voor het verkennend project humane wetenschappen.


VOLGENS DE NIEUWE PRIVACYREGELS dd. 25 MEI 2018 ZULLEN DE DOOR U INGEVULDE GEGEVENS SLECHTS TIJDELIJK ONLINE BEWAARD WORDEN VIA DE GOOGLE-FORMSACCOUNT VAN JO CUYPERS (1 TOEGANG) EN NADIEN OFFLINE VERWERKT WORDEN. DE BEZORGDE GEGEVENS WORDEN ENKEL GEBRUIKT VOOR ORGANISATORISCHE REDENEN GELINKT MET DE STUDIEKEUZE.
MEER VRAGEN ? MAILEN NAAR PRIVACY@SGCLIER.BE

Naam *
Your answer
Voornaam *
Your answer
Keuze verkennend project 1ste semester 2019-2020 *
Keuze verkennend project 2de semester 2019-2020 *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service