Vragenlijst inzake het levenstestament.
Naarmate we ouder worden is het belangrijk om erover na te denken wie onze belangen behartigt in tijden dat we dit zelf niet meer kunnen, dus wilsonbekwaam zijn. We worden in Nederland gemiddeld steeds ouder, maar ook het aantal mensen die te maken krijgt met bijvoorbeeld dementie groeit nog steeds jaarlijks. De kans dat velen van ons hiermee te maken krijgt later is dus aanwezig.

Wilsbekwaamheid duidt op het individuele vermogen om in staat te zijn zelfstandig beslissingen te nemen en de gevolgen van deze beslissingen te overzien. Bij wilsonbekwaamheid is iemand hier dus niet meer toe in staat. Denk bijvoorbeeld aan iemand die dementerend is. Deze persoon is dan niet meer in staat om zelfstandig een huis te verkopen.

Een antwoord op bovenstaande vraag zou het opstellen van een levenstestament bij een notaris kunnen zijn, in tijden dat men nog wilsbekwaam is. Hiermee legt men vooraf vast dat er een volmacht aan een vertrouwenspersoon, een zogenaamde gevolmachtigde, wordt gegeven. De gevolmachtigde mag door deze verkregen volmacht de zorg dragen voor de administratieve en medische kwesties van de ander die hem of haar daarvoor heeft aangewezen.

Aan de hand van deze informatieve vragenlijst wil ik een beter beeld krijgen van meningen over het levenstestament en de daarmee gegeven volmacht.

De vragenlijst is anoniem en zal ongeveer 10 minuten duren.

Met vriendelijke groet,

Sanne Christophe
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy