Huvudmannens klagomålshantering - Synpunkter, förslag och klagomål
En positiv utveckling för våra barn och elever förutsätter goda möjligheter att föra fram
klagomål. Vårt mål är att ni alla skall känna att all personal snabbt och konstruktivt tar hand
om era klagomål och därför är det viktigt att ni alla vet vart ni ska vända er.

Enligt 4 kap. 8 § Skollagen (2010:800) ska huvudmannen ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. När huvudmannen har tagit emot ett klagomål ska huvudmannen bekräfta detta, skyndsamt göra den utredning som behövs för att kunna hantera klagomålet och återkoppla till den som har framfört klagomålet. Huvudmannen ska ha skriftliga rutiner för klagomålshanteringen och aktivt verka för att rutinerna är kända bland elever, vårdnadshavare och personal.

För att ta emot klagomål mot utbildningen följs denna rutin:

1. I första hand ska du vända dig till den personal som arbetar närmast ditt barn eller den personal du själv anser berörs.

2. Om du efter samtal med personalen fortfarande har klagomål kontaktar du rektor för verksamheten. 

3. Om du efter kontakt med verksamheten enligt ovan men fortfarande har klagomål kontaktar du huvudmannen för Broskolan och förskolan Solstrålen. Se kontaktuppgifter nedan och på Broskolans hemsida, www.broskolan.se.

4. Får du inget gehör av huvudmannen gällande förskolans verksamhet kan du göra anmälan till Örnsköldsviks kommun. De har tillsynsansvar av fristående förskolor. Se kontaktuppgifter på kommunens hemsida, Örnsköldsviks kommun.

5. Får du inget gehör av Örnsköldsviks kommun gällande  förskolans verksamhet kan du göra anmälan till Skolinspektionen. De har tillsynsansvar av fristående förskolor i kommunen. Se kontaktuppgifter på www.skolinspektionen.se.

6. Får du inget gehör av Broskolans huvudman gällande grundskolans verksamhet kan du göra anmälan till Skolinspektionen. De har tillsynsansvar av fristående grundskolor. Se kontaktuppgifter på www.skolinspektionen.se.

Om ni väljer att gå vidare till kommunen eller Skolinspektionen, får ni gärna notera detta i formuläret nedan.

Vår erfarenhet är att det personliga samtalet ger bäst förutsättningar att lösa den uppkomna situationen, men du kan naturligtvis använda andra kommunikationssätt.

Vill du göra din anmälan skriftligen kan du använda detta webbformulär eller skicka in dina synpunkter med den vanliga posten till: Broskolan, Brogatan 105, 892 34 Domsjö.

Efter det att ditt klagomål har registrerats hos oss skickas det vidare till den som är ansvarig för det som ditt klagomål handlar om.

När den ansvarige har bemött ditt klagomål skickas ett svar till dig. För att kunna skicka svaret måste vi ha dina kontaktuppgifter. Om du vill ha svar via e-post räcker det med din e-postadress. Dina personuppgifter behandlas i enlighet med personuppgiftslagen.

När ditt klagomål har tagits emot och registrerats är vår ambition att du ska få ett snabbt svar, helst inom två veckor. I semestertider kan det ta längre än två veckor. I vissa fall kan ett klagomål vara komplicerat eller av annat skäl kräva längre tid för oss att undersöka.

Även om vi inte kan lämna svar direkt, kommer du att kontaktas så snart som möjligt.
Vi ser fram mot fortsatt goda relationer och fortsatt gott samarbete!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Ditt namn *
Typ av ärende *
Verksamhetsområde som ditt ärende berör *
Beskrivning *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Broskolan. Report Abuse