TRIBINA 6: Kako do rada po mjeri čovjeka za sezonske radnike?
Niz djelatnosti koje su važne za hrvatsku ekonomiju, poput turizma, poljoprivrede, ali i trgovine, ima u sebi ugrađenu sezonsku komponentu, pa je u njima i sezonski rad nužan. Budući da je za dio radnika u takvim djelatnostima određeni element nesigurnosti vezan uz kratkotrajnost radnog odnosa neizbježan, tim je važnije voditi računa o ostalim elementima kvalitete njihovih radnih mjesta, odnosno poštivanju radničkih prava koja im, kao i svim ostalim radnicima, pripadaju prema Zakonu o radu i kolektivnim ugovorima.

O ovim temama razgovarat ćemo na tribini pod nazivom Kako do rada po mjeri čovjeka za sezonske radnike?,  koju organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske 31. ožujka, od 14:00 do 16:30 sati, preko aplikacije ZOOM.

Tribina će uključivati dva dijela, izlaganje stručnjaka te panel raspravu.
Stručnjakinje koje će izlagati u uvodnom dijelu su:
Sunčica Brnardić, Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH)
Katarina Jaklin, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ)
Jelena Ostojić, Odsjek za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FFZG)

Na panel raspravi sudjeluju:
Rozana Duplančić, Sindikat trgovine Hrvatske (STH)
Sunčica Benović, Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH)
Davor Vrbek, Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV)

Na tribini želimo okupiti radnike, članove sindikata, stručnjake i sve one koje zanima ova tema. Pridružite nam se na tribini "Kako do rada po mjeri čovjeka za sezonske radnike?" i svojim idejama i prijedlozima doprinesite zajedničkoj borbi za rad po mjeri čovjeka!

Tribina se održava u sklopu projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj tribine isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime *
Prezime *
Dob *
Grad *
Odaberite odgovor koji se najviše odnosi na vas: *
Kontakt (e-mail) *
Kako ste saznali za  održavanje ove tribine?   *
Želite li primati informacija o sljedećim aktivnostima projekta Rad po mjeri čovjeka? *
Ova prijavnica služi isključivo za svrhe organizacije događaja. Vaše informacije neće se dijeliti s pojedincima ili organizacijama izvan Europske unije. Stalo nam je do zaštite Vaših osobnih podataka, koji se obrađuju na temelju legitimnog interesa budući da su prijavnice neophodne za izvještavanje o utrošenim sredstvima te se bez njih projekt ne bi mogao održati. Također, u svrhe dokazivanja da je održan, ovaj događaj može biti fotografiran ili sniman za potrebe izvještavanja donatoru ili objave na društvenim mrežama i mrežnim stranicama SSSH. Podaci se čuvaju dok god je to opravdano projektnim ugovorima s donatorima te računovodstvenim i drugim zakonskim pravilima. Za upite oko korištenja Vaših osobnih podatka, ostvarivanje prava na pristup osobnim informacijama i njihovoj obradi te ulaganje prigovora na obradu na što ostvarujete prava sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka putem elektroničke pošte: sindikalna-akcija@sssh.hr. Za nadzor nad provedbom Opće uredbe o zaštiti podataka u Hrvatskoj nadležna je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Informacije o ulaganju prigovora na obradu AZOP-u možete pronaći na www.azop.hr. *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy