Undersøgelse af deltagelsesmuligheder for borgere med udfordringer i lokale fællesskaber i Slagelse kommune
Kort om undersøgelsen:
Denne spørgeskemaundersøgelse er iværksat af Frivilligcenter Slagelse i samarbejde med en gruppe af lokale foreninger, kommunale aktører, m.fl., der har fokus på fællesskaber og alles muligheder for deltagelse. Den tager ca. 15 min at besvare. Undersøgelsen skal skabe overblik over deltagelsesmuligheder i lokale fællesskaber i Slagelse kommune for mennesker med fysiske, psykiske eller misbrugsrelaterede udfordringer.

Baggrund for undersøgelsen:
I januar 2020 inviterede Frivilligcenter Slagelse foreninger, fællesskaber, embedsmænd, borgere, politikere mv. ind til et kick-off møde i fællesskabets tegn og stillede følgende spørgsmål: Synes du også, at alle skal have mulighed for at være en del af et fællesskab? - Og vil du være med til at få det til at ske?

Kick-off mødet byggede på, at 1 ud af 5 føler, at de står udenfor fællesskaber, selvom de gerne vil være en del af dem. Mødets ca. 60 deltagere identificerede i fællesskab større barrierer, som har betydning for, at nogen står uden for fællesskaber. På baggrund af disse barrierer blev 6 arbejdsgrupper dannet, som hver især ønsker at bidrage til at finde løsningerne til at nedbryde barriererne.

Som følge af kortlægningen af barrierer, fokuserer den ene arbejdsgruppe på et tema vedr. "Modtagelse af borgere med handicap og borgere i sårbare eller udsatte livspositioner i fællesskaber i Slagelse kommune".
I den forbindelse undersøger vi som afsæt for det videre arbejde, hvordan forenings- og fællesskabsrepræsentanter oplever muligheder, opbakning og støtte til deltagelse i fællesskaber for borgere med forskellige typer af udfordringer.

Hvad dækker fælleskab over?
Vi gør opmærksom på, at vi bruger begrebet 'fællesskab', som dækker over diverse former for organisationer, selvorganiserede grupper, foreninger, idrætsklubber, osv.

Er man aktiv i flere fællesskaber, vil det være en stor hjælp, at man deltager i undersøgelsen flere gange, da vi gerne vil have så mange forskellige typer svar som muligt. Er man for eksempel både besøgsven i Røde Kors og medlem af foreningen AK Atlas, så ser vi gerne, at man svarer på hele undersøgelsen fra Røde Kors perspektivet først og derefter åbner undersøgelse på ny og uploader et separat svar for AK Atlas perspektivet.

Tak!

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Frivilligcenter Slagelse:
Centerleder Lykke Pedersen - lp@frivillig-slagelse.dk eller tlf. 51409073
Studentermedarbejder Zofia Sjeerm - zs@frivillig-slagelse.dk
Projektleder Nanna Lysdal - nl@frivillig-slagelse.dk eller tlf. 51409693
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy