Пријава за учество на регионален форум „Депонии: кога и каде?“
Цивика мобилитас ви го најавува форум за западниот регион „Депонии: кога и каде?“, кој ќе се одржи на на 4 декември во Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

Дискусијата ќе проба да го одговори долгогодишниот проблем со справување со депониите. во Македонија има 54 комунални депонии, кои ги загадуваат подземните води, почвата и воздухот, а експертите проценуваат дека 16 депонии се со висок, 16 со среден, а 19 со низок ризик за животната средина. Единствено, скопската депонија „Дрисла“ има интегрирана дозвола за управување со отпад, а покрај комуналните, кои најчесто не ги исполнуваат минималните технички услови за да аплицираат за добивање дозвола, во Македонија има уште околу 1.000 диви депонии.

Досега имало неколку обиди да се стават во функција регионални депонии, но досега не е постигнат споразум меѓу локалното население кое е загнато од овој проблем и Министерството за животна средина кое ги дава предлозите за локација.

Име и презиме *
Your answer
Организација/компанија/институција
Your answer
Имејл
Your answer
Депонии: кога и каде?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms