"ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!"«ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΡΥΠΑΙΝΕΙ & Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ….ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ» Επειδή Μπορούμε !!!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Νέος κύκλος διαλόγου στο Δήμο Σφακίων!
Η καμπάνια (The campaign ‘COMMUNITY ACTION NOW ’ )
Η καμπάνια με βασικό μότο ‘Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας Ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή’ αποτέλεσε πρωτίστως συνειδητοποίηση και πραγματική ανάγκη των εθελοντών των διοργανωτών φορέων της και της ευθύνης τους για την αλλαγή νοοτροπίας απέναντι σε ζητήματα κρίσιμης σημασίας αναφορικά με την ΥΓΕΙΑ του τόπου μας και των ΑΝΘΡΩΠΩΝ του.
Γιατί "Εθελοντική κοινοτική δράση τώρα";
Κεντρικός σκοπός της εκστρατείας ‘Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας ρυπαίνει και ό,τι μας πεθαίνει…ΝΑΙ στη ζωή!’» είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και η κριτική συνειδητοποίηση (αφύπνιση) σε Ζητήματα – Αιχμές και των αιτίων τους όπως: το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίηση ανθρώπων-ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή. Παράλληλα με τον κεντρικό σκοπό οι συμπληρωματικοί στόχοι της εκστρατείας αφορούν: α) στη δια-Δημοτική συνεργασία, β) στην πιλοτική εφαρμογή-δημιουργία ενός προπλάσματος Εθελοντισμού στον τόπο και γ) στην δια-Τομεακή συνεργασία.
Η Οργάνωση της καμπάνιας
Το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) και το e επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων & Πολιτισμός στην Κοινότητα», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης-ΦΚΣ, συμπράττουν, με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ) και την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με αποστολή μια καμπάνια συμμετοχικού διαλόγου αναφορικά με φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν στο Νομό Χανίων.
Τι είναι το ΕΔΕΕΚ;
Το ΕΔΕΕΚ; (Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης), σύμφωνα με την ιδρυτική διακύριξη του(http://www.cretaadulteduc.gr/cms/?q=node/1)επιδιώκει (α) την προώθηση της φιλοσοφίας και των αρχών της Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ανθρωπιστική/ενεργητική εκπαίδευση-εναλλακτική παιδαγωγική) (β) να συμβάλλει στη συνοχή και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας (Δια Βίου Μάθηση, ν.3369/05) μέσα από την προώθηση:
• της Διατομεακής συνεργασίας
• της Κοινοτικής Εκπαίδευσης
• της Eνίσχυσης – συστηματοποίησης του Εθελοντισμού στην κοινότητα
Πώς μπορεί το Project / η καμπάνια να ωφελήσει τη δημόσια σφαίρα;
Στην καμπάνια εμπλέκονται τοπικοί, εθνικοί φορείς-ομάδες κι οργανώσεις που συνδράμουν-συμπράττουν εθελοντικά στην υλοποίηση του έργου. Κρίσιμης σημασίας γεγονός -σε όρους κοινοτικού σχεδιασμού και ενήλικης εκπαίδευσης- αποτελεί η Δράση του «Συμμετοχικού Διαλόγου με τους πολίτες» η οποία πλαισιώνεται από εικαστικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις, που στο σύνολό τους αναδεικνύουν τον ολιστικό χαρακτήρα του εγχειρήματος (Υγεία Ανθρωπογενούς & Φυσικού Περιβάλλοντος), καθιστώντας το ‘Συμμετοχικό Διάλογο’ και το ‘Συμμετοχικό Σχεδιασμό’ στο επίκεντρο της κοινωνικής καινοτομίας (δημοκρατική ενήλικη εκπαίδευση και ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών). Στο παραπάνω πλαίσιο η εκπαιδευτική δράση συνδιοργανώνεται και με το Τμήμα Εκπαίδευσης-ΔΒΜ του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.
Πού; (Ο χώρος)Δράση τώρα! Συνεχίζουμε με το Δήμο Σφακίων!
Η οργάνωση και ο προγραμματισμός της Καμπάνιας - ‘Εκστρατείας΄ αποτελείται από έξι διαφορετικά υποέργα:
• Πέντε (5) περιαστικά 2ήμερα-Γεγονότα Προετοιμασίας (Πολιτιστικές-περιβαλλοντικές δράσεις την πρώτη ημέρα κι Εκπαιδευτικές δράσεις-Εργαστήριο Διαλόγου με τους Πολίτες τη δεύτερη ημέρα), που θα λάβουν χώρα σε δύο χωρικά επίπεδα, αυτό της επαρχίας (περιαστικοί δήμοι) και του αστικού κέντρου (πρωτεύουσα του νομού).
• Ένα (1) καταληκτικό 3ήμερο-Κεντρικό Γεγονός (Πολιτιστικές-Περιβαλλοντικές κι Εκπαιδευτικές Δράσεις) όπου καταλήγουν τα πέντε προηγούμενα στο Δήμο Χανίων
Η εκκίνηση της Καμπάνιας πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πλατανιά με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016 και συνεχίστηκε στο Δήμο Αποκορώνου (21-22/01/207), στο Δήμο Κανδάνου -Σελίνου (04-05/03/2017). Συνεχίζουμε δυναμικά το νέο κύκλο συμμετοχικού διαλόγου στο Δήμο Σφακίων με τη συνεργασία και την υποστήριξη της δημοτικής αρχής.
Χώρος:Πνευματικό Κέντρο Χώρας Σφακίων, Σάββατο, 01/04/2017: 18.00-21.00 - Κυριακή, 02/04/2017 :10.30-14.30
Συντονιστική Ομάδα Δράσης
• Παναγιώτης Σημανδηράκης, Περιφέρεια Κρήτης
• Εκπρόσωποι περιαστικών Δήμων (1. Δήμος Πλατανιά: Γιάννης Μαλανδράκης, 2. Δήμος Αποκορώνου:Χαράλαμπος Κουκιανάκης, 3. Δήμος Κανδάνου-Σελίνου:Αντώνης Περράκης, 4. Δήμος Σφακίων: Ιωάννης Ζερβός, 5…….)
• Παρασκευή Ορφανουδάκη, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων & Στέφανος Ντουκάκης, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων
• Στέλλα Χαριτάκη, Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (ΠΕΠΣΥ)
• Ζομπανάκη Κατερίνα, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων
• Μαρία Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός, ΕΔΕΕΚ
• Γιώργος Κανδαράκης, Εκπαιδευτικός, ΕΔΕΕΚ
• Ευγενία Παπαδομαρκετάκη, Εκπαιδευτικός, ΕΔΕΕΚ
• Ελπίδα Βαρβαντάκη, Εκπαιδευτικός, ΕΔΕΕΚ
• Ελίνα Ζωιδάκη, Εκπαιδευτικός, ΕΔΕΕΚ
• Στέλλα Χαριστού, Εκπαιδευτικός, ΕΔEEK
• Πέτρος Γουγουλάκης, Αναπλ. Καθηγητής Παν/μίου Στοκχόλμης, ΕΔΕΕΚ
• Χρύσα Τερεζάκη, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, ΕΔΕΕΚ (Επιστημονική Επιμέλεια έργου)
• Ελένη Κατσαρού, Επικ. Καθηγήτρια ΦΚΣ Παν/μίου Κρήτης, ΕΔΕΕΚ (Ερευνητική Επιμέλεια έργου)
Πώς μπορώ να συμμετέχω ως εθελοντής;
1. Συμμετέχω γίνομαι ενεργός/ή στην Ομάδα Δράσης Εθελοντών
Στην ιστοσελίδα του ΕΔΕΕΚ (www.cretaadulteduc.gr) μπορείτε να βρίσκετε αναλυτικά τις όποιες πληροφορίες σχετικά με τα Προγράμματα Δράσης των περιαστικών Δήμων (θα αναρτώνται σταδιακά)
Στη γραμματεία του ΕΔΕΕΚ στο ακόλουθο mail: info@cretaadulteduc.gr, να λύνετε απορίες.
https://www.facebook.com/edeekr/ του Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης .
«Δίνω φωνή» στο Συμμετοχικό Διάλογο-Εργαστήριο Διαλόγου
2. Άμεση συμμετοχή ως μετέχοντες-ενεργοί πολίτες σε ένα από τα τραπέζια διαλόγου που θα βρείτε μέσα στη φόρμα κι εφόσον τσεκάρετε την επιλογή «ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ».
*
Ονοματεπώνυμο: *
Επάγγελμα: *
Τηλέφωνο επικοινωνίας *
E-mail *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy