KEIwakker! presenteert "De oplossing" door Raoul Schepers zondag 23 december 2012 te Zandfoort ad Eem zaal Bloemendaal
Wat is belangrijker, "Wallstreet or Mainstreet" (Wallstreet of je lokale economie overeind houden?).

De oplossing! volgens Raoul Schepers


Er is iets aan de hand. Een crisis? Een recessie, een depressie of de nadagen van een kapitalistisch stelsel?
Het heeft lang geduurd, maar het grootste deel van de westerse wereld begint langzaamaan te beseffen DAT er iets aan de hand is. Dat zelfde grootste deel begrijp echter absoluut niet WAT er aan de hand is.

De bevolking wacht apathisch - maar in toenemende mate ongerust - af tot dat de overheden, de Europese Commissie, de Obama Administration en het International Monetary Fund en de Europese Centrale Bank het probleem hebben opgelost.
Maar de kans dat dat gaat lukken is miniem en mocht het lukken ... dan wordt het probleem eerder groter dan kleiner.

Om een probleem op te lossen moet je het kennen en moet je de oorzaak achterhalen. Dan ga je de oorzaak van het probleem bestrijden en daarmee het probleem oplossen.
Als je denkt het op te lossen door pappen en nathouden, door de symptomen te bestrijden in plaats van oorzaken, door nog meer honderden en duizenden miljarden in te zetten om een systeem staande te houden dat op instorten staat, dan denk je niet alleen verkeerd en dan doe je het verkeerd.

Economen en politici en vele burgers met hen denken dat de economische ups-and-downs iets is van alle tijden. Het was zo, het is zo en het zal altijd zo zijn. Ups-and-downs.
En nu zitten we even in een down. Iets dieper dan we eerder hebben meegemaakt, iets langer dan we hadden gehoopt, maar als we nu maar zorgen dat het systeem in stand blijft, als we zorgen dat het zorgvuldig gecreëerde kaartenhuis niet in elkaar dondert, dan zal de economie wel weer aantrekken en zal alles beter worden ... en dan, dan komt het wel weer goed.
Hoewel economen ons voorhouden dat de geschiedenis zich steeds herhaald is niets minder waar dan dat.
De geschiedenis herhaalt zich nooit. We zijn steeds op weg naar de toekomst. Continu.

Economen denken en politici hopen. En burgers veronderstellen dat zij - de economen en politici - het weten en ze verwachten dat zij - de economen en politici - het gaan oplossen.

Economen stelden in 2009 dat economische modellen niet meer kloppen. Een vreemde maar ook verontrustende stelling. Een model klopt of een model klopt niet. Dus als een model niet meer klopt, heeft het nooit geklopt.
Als economen stellen dat de modellen die zij jaren- en decennialang hebben gebruikt niet meer kloppen en die uitspraak doen op het moment dat een bancaire crisis is losgebarsten en een economische crisis is uitgebroken, op het moment dat we aan de vooravond van een wereldwijde potentiële economische ramp staan, zouden we op zijn minst een beetje ongerust mogen worden.
Als economen vervolgens in nagenoeg ieder zin de woorden: "ik denk dat ..." gebruiken, weten wij zeker dat zij niet weten wat er echt aan de hand is en zouden wij toch erg ongerust moeten worden.
Als politici veronderstellen dat de problemen worden opgelost als de economie weer aantrekt en vervolgens onbedaard  gaan bezuinigen en lasten verzwaren, zouden we op zijn minst een beetje ongerust mogen zijn.
Als politici vervolgens in nagenoeg iedere uiting de woorden: "ik hoop dat ..." laten doorklinken, weten wij zeker dat zij het probleem niet gaan oplossen en zouden wij echt ongerust moeten zijn.

Er is iets aan de hand.
Eerst een bancaire crisis, duizenden miljarden in de financiële sector, toen een economische crisis, vervolgens een staatsschuldencrisis, honderden miljarden in een fonds, een eurocrisis, sociale onrust en opstand, honderden miljarden in een pot, bezuinigingen en belastingen ... en ... het einde is nog niet in zicht.

Maar er is nog veel meer aan de hand.
Hoewel velen denken dat de bancaire crisis de oorzaak is van de economische crisis en alle daarop volgende ellende, stelt Raoul Schepers dat dat niet zo was.
De bancaire crisis niet de oorzaak van maar de aanleiding tot de economische crisis.
De bancaire crisis - de grootste ooit - is 'slechts' een symptoom van hetgeen er echt aan de hand is.
Er is veel meer aan de hand.

En als we het probleem niet kunnen of niet willen begrijpen, zullen we het nooit kunnen doorgronden en ook nooit kunnen oplossen.

Op 21 oktober was Raoul Schepers een van de gastsprekers tijdens de bijeenkomst in Zandfoort aan de Eem.
Tijdens deze bijeenkomst heeft hij toegezegd voor het einde van het jaar de oplossing voor de huidige crisis te presenteren ... in Amersfoort.
Op 23 december 2012 doet hij zijn belofte gestand.
De vraag naar de inhoud van zijn presentatie heeft hij niet willen beantwoorden ...
 

Raoul Schepers is treasury control consultant. Hij adviseert grote ondernemingen en organisaties over de inrichting van hun financiële functie.
Hij was registeraccountant en gastdocent aan een viertal universiteiten in Nederland en België.

In 2008 en 2009 was hij betrokken bij het inschatten van de effecten van de kredietcrisis op omvangrijke beleggingsportefeuilles.
Sindsdien heeft hij zich verdiept in zowel de oorzaken als de gevolgen van de kredietcrisis en de daaropvolgende economische recessie.

Zijn conclusies, bevindingen en verwachtingen heeft hij inmiddels meer dan 70 keer gepresenteerd in Nederland en België.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KEIwakker! is een beweging die voortgekomen is uit het gedachtegoed van Occupy en zich in eerste instantie richt op mensen uit Amersfoort en omgeving. Ons doel is om met het vertonen van films en verspreiden van informatie mensen bewust te laten worden van hoe afhankelijk we zijn van een economisch en politiek systeem dat nauwelijks nog ten dienste staat van gewone mensen en zichzelf in stand houdt door corruptie, zelfverrijking en uitbuiting.

Praktische noten:

* Wanneer? 23 december 2012. Aanvang 15:00 uur, deur open om 14.00. Discussiemogelijkheid nadien (zeg vanaf 17h)...
* Waar? Zandfoort aan de Eem, Eemlaan 100, 3812 ED Amersfoort  http://www.zandfoort.nl/main.php?cid=12
* Prijs? Vrije donatie: een bedrag tot 5 euro is wenselijk om uit de kosten te komen  


Na de film willen we met diegenen die dat interessant vinden een discussie voeren hoe we de opgedane inspiratie in de PRAKTIJK kunnen brengen... "Be the change you want to see" (Mahatma Ghandi).

In ieder geval aanwezig:  John, Onno, Occupy Amersfoort, Sebastiaan Cornelissen en vele anderen

Gastsprekers. Raoul Schepers- treasury control consultant.

Spread it around...

https://www.facebook.com/events/508153359196025/?fref=ts

https://twitter.com/KeiWakker


Met vriendelijke verandergroet,

Keiwakker!
keiwakker@gmail.com

PS: Voor Amersfoorters, er is een aantal boeken dat we zeer aanraden om te lezen, als je geinteresseerd bent in hoe een nieuwe wereld te scheppen. Je vindt een overzicht van de boeken via deze link http://bit.ly/NdbSK2. Ze zijn ook verkrijgbaar via Tara boekenwinkel (naast Corazon) en Duocomputers (Kamp).
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Naam (publiek), mag ook je nickname zijn...
Bijvoorbeeld 'KeiWakker!'
Facebook, Twitter, Skype... (optioneel, ook publiek)
Bv @KeiWakker
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy