Mulțumesc, tanti

Bine ai venit la această activitate complexă de citit, scris și ... reflectat. Activitatea acompaniază propunerea de Curriculum la Decizia Școlii „Comorile din satul meu”, realizată în cadrul proiectului „Incluziunea înseamnă învățare pentru toți”, proiect co-finanțat din Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România, finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 (Contract nr: 2018-EY-PICR-R1-0001).
Învățăm împreună pentru o Europă incluzivă!
Te invit să citești povestirea intitulată „Mulțumesc, tanti”, scrisă de autorul afro-american Langston Hughes (https://en.wikipedia.org/wiki/Langston_Hughes). Cine e comoara din localitatea din povestire? Citește, gândește, descoperă!
În timp ce citești, te încurajăm să interacționezi cu povestea. Pentru a face asta, e nevoie să răspunzi la niște întrebări. Acolo unde ți se cere să anticipezi ce se va întâmpla, acționează cu mult curaj: cu cât ghicești mai puțin din poveste, cu atât mai plăcută este lectura și mai interesantă învățarea. Important este să te gândești ce anume te face să anticipezi o anumită continuare a poveștii. (A anticipa înseamnă a ghici viitorul, a prezice, pe baza informațiilor pe care le ai sau a experiențelor tale.)
Învățare plăcută!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Pentru început, te rog să te gândești tu la o întâmplare care să includă termenii: adidași, femeie solidă, a mânca, încredere, de treabă. Scrie un scurt text (2-3 propoziții) despre asta. Trebuie să folosești fiecare cuvânt dat, dar poți să-l schimbi puțin (de ex. mâncat, poșete etc.)
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ITadmin. Report Abuse