Inschrijfformulier weekendlezing door Z.Em. Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee 6-7 april 2019
Kadam Chöling en het Maitreya Instituut zijn verheugd om aan te kunnen kondigen dat Z.Em. Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee in 2019 naar Nederland zal komen. Op verzoek en door samenwerking van beide organisaties zal Z.Em. Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee in Amsterdam een weekendlezing houden over de Lamrim tekst "Een Lied gebaseerd op Ervaring" door Je Tsongkhapa.
Middels dit formulier kunt u zich inschrijven.

LET OP: In verband met beperkte capaciteit volgen wij toekenning van deelname op basis van tijdstip van aanmelding en betaling. U dient zich dus niet alleen in te schrijven middels dit formulier maar ook de bijdrage in de kosten over te maken.

Biografie
Zijne Eminentie de 7e Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee werd geboren in 1985 in McLeod Ganj, Dharamsala. In 1987 erkende Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama hem als de reïncarnatie van Z.Em. de 6e Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee (1903 - 1983), de voornaamste Senior Tutor van Zijne Heiligheid de 14e Dalai Lama.

De 6e Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee was de belangrijkste leraar van Zijne Heiligheid en gedurende zijn hele leven zijn spiritueel adviseur. Hij vergezelde Zijne Heiligheid toen hij in 1959 vluchtte uit Tibet. Zijne Heiligheid verwijst naar hem als "mijn Root Guru". Hij was ook de 97e Gaden-troonhouder, het opperste hoofd van de Gelugpa-traditie, de grootste traditie in het Tibetaans boeddhisme.

Beginnend met Charka, de Arhat Udayin in de tijd van Boeddha Shakyamoeni, zijn er twintig eerdere incarnaties van Z.Em. de 6e Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee geïdentificeerd, inclusief de Tutors van Zijne Heiligheid de 6e, 11e en 13e Dalai Lama’s, de 48e en 75e Gaden-troonhouders, evenals koningen, yogi's, geleerden en lekenvrienden die prominent aanwezig zijn in de spirituele geschiedenis van India en Tibet.

Z.Em. de 7e Ling Rinpochee heeft alle vijf de Geshe Studie-onderwerpen, pramana (betrouwbare cognitie en logica), prajnaparamita (de vervolmaking van wijsheid), madhyamika (de filosofie van de middenweg), abidharma (metafysica en fenomologie) en vinaya (ethiek en kloosterdiscipline), voltooid en werd in november 2016 bekroond met zijn Geshe-graad van de Drepung Loseling Monastic University in Zuid-India. Z.Em. Ling Rinpochee heeft onlangs ook een jaar verder gestudeerd aan het Gyüto Tantric College in Dharamsala. Zijne Heiligheid de Dalai Lama blijft hem nauw volgen.

Z.Em. de 7e Ling Rinpochee heeft reeds veel gereisd om les te geven in vele landen, waaronder in Azië en Europa, Australië, Canada, de Verenigde Staten en Israël, evenals in vele Tibetaanse nederzettingen in India, Nepal en de Himalaya-regio's. Tot nu toe bezocht hij Nederland eenmaal eerder. Dit was in 2005 op uitnodiging van Kadam Chöling en eerwaarde Dagpo Rinpochee. In Amsterdam gaf hij toen een lezing over De Drie Hoofdzaken van het Pad, een tekst van Je Tsong Khapa, en tevens een Lang Leven Initiatie van Boeddha Amitayus.

Z. Em. de 7e Kyabje Yongdzin Ling Rinpochee
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service