XV-ти НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС  ЗА СТИХОВЕ „МОЕТО СИНЬО ЛЯТО”- 2024
Фондация "АСТИКА" обявява XV-ти национален конкурс за стихове "Моето синьо лято" 2024

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
В националният конкурс за стихове "Моето синьо лято" могат да участват младежи и възрастни от цялaта страната без ограничения, като творбите на участниците в конкурса ще бъдат разделени в две възрастови категории:
1) младежи от 18 до 29 години;
2) възрастни над 29 години (30+).

Конкурсът се провежда онлайн, като всеки може да участва с едно НЕПУБЛИКУВАНО авторско произведение, с дължина не повече от 1200 символа, включително препинателни знаци и свободни интервали.

Тема на националният конкурс "Моето синьо лято" за 2024 година е:  "Лятото в мен"

Всички конкурсни творби ще бъдат оценени по оригиналност и стил от петчленно независимо национално жури, като победителите в двете категории ще бъдат наградени със статуетка и почетна грамота.

Изисквания:
1. Всяка конкурсна творба трябва да има собствено заглавие, което да не съдържа изразът "Моето синьо лято". 

2. Ще бъдат оценявани творби, които са изпратени в срок, чрез оказаният електронен формуляр

Специални условия:
1). Участниците в конкурса се задължават да не публикуват своите стихове в други медии, печатни и електронни издания  до приключване на конкурса - 01.09.2024 г.
2) С участието в конкурса всеки участник, автор на стихове предоставя правото на фондация „Астика”, като организатор на конкурса, да публикува безусловно конкурсните творби, както и да ги публикува в годишния печатен алманах „Моето синьо лято” за 2024 г., в интернет и на електронен формат.
3) Фондация "Астика" в качеството си на организатор на националния конкурс "'Моето синьо лято" си запазва правото да ползва и публикува заявените за участие конкурсни творби, като всеки участник с изпращането си в конкурса се съгласява с това.
3) Организаторът на конкурсът си запазва правото да селектира творбите, които ще бъдат одобрени за публикация в печатния годишен алманах "Моето синьо лято" в съответствие с препоръките на националното жури.

Конкурсът "Моето синьо лято" 2024 се реализира с подкрепата на Община Бургас и дарения.

Начало на конкурса 24.05.2024 г.
Краен срок за изпращане на творбите: 01.09.2024г.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 01.10.2024 г., на официалната интернет страница на организатора: www.astika.eu.

УСПЕХ!

С пожелание за едно вълнуващо и вдъхновяващо творческо синьо лято.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Име и фамилия на участника *
Възрастова категория: *
Адрес/гр.,п.к., ул.,кв.,№, бл.вх.ет./ *
Телефон за връзка *
Е-mail *
Стихотворение: *
Моля, отделете ясно заглавието на творбата (може да използвате кавички)
Декларирам, че творбата (стихотворение, стих, поема), която съм заявил за участие е моя, не е обект на нарушени авторски права/ плагиатство, както и че не е публикувана и няма да бъде публикувана до крайния срок на конкурса - 01.09.2024 г. *
Декларирам, че съм запознат с условията на конкурса и съгласен творбата (стихотворение, стих, поема), която съм заявил за участие в него, да бъде публикувана от организатора, фондация "Астика", в годишния алманах "Моето синьо лято", издание 2024 г., и според условията посочени в конкурса. *
Предварителна заявка за получаване на годишен алманах "Моето синьо лято" 2024, който ще бъде изпратен, след потвърждение  и отпечатването му. *
Алманах "Моето синьо лято" 2024 се самофинансира от участниците в конкурса, срещу дарение, в размер най-малко на себестойността на тиража и не се продава.  
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy