Vprašalnik o osebni asistenci
Spoštovani,

naše društvo je zelo aktivno na področju opozarjanja pristojnih ministrstev in ostalih služb na različne problematike oseb s posebnimi potrebami. Na podlagi informacij, ki smo jih v preteklosti pridobili od staršev in skrbnikov oseb s posebnimi potrebami, tako članov kot nečlanov, smo že predlagali nekaj sprememb in ureditev ter izpostavili marsikatero problematiko, s katero se srečujemo.

Na nas se je obrnilo večje število sedanjih in bodočih uporabnikov osebne asistence, njihovih družinskih članov in asistentov. Zaradi nejasnosti in dezinformacij v javnosti glede bodočih sprememb zakona in tolmačenja in izvajanja osebne asistence po sedaj veljavnem zakonu, smo pripravili kratek vprašalnik, ki nam bo v pomoč pri nadaljnjem delu ter razjasnitvi vprašanj, pomislekov kot tudi predlogov za v prihodnje.

Naprošamo vas, da ga izpolnite, saj bomo le z veliko količino statističnih podatkov pristojna ministrstva prepričali, da se s problematiko osebne asistence srečuje veliko družin, ne samo redke posamezne in da je to problematiko tudi potrebno primerno urediti. Vprašalnik, prosimo, v izpolnitev posredujte tudi drugim zainteresiranim, ki so vpleteni v to področje. V kolikor uporabnik osebne asistence opravilno ni sposoben, anketo izpolnite njegovi skrbniki in to tudi predhodno označite pri vprašanju "Kakšen je vaš status vezano na OA?".

Na podlagi vaših odgovorov bomo v nadaljevanju predlagali ustrezne rešitve.

Za vašo pomoč in sodelovanje se vam v naprej zahvaljujemo. O naših aktivnostih na tem področju pa vas bomo še naprej obveščali preko elektronske pošte ali preko družabnih omrežij - skupina težko gibalno ovirani otroci in na FB strani Osebna asistenca po ZOA.

V ta namen pripravljamo informativni dan o osebni asistenci, kjer bomo zagotovili ustrezne sogovornike s strani zakonodajalca. Namenjen bo vsem uporabnikom, asistentom, izvajalcem ter vsem ostalim zainteresiranim, ki se z osebno asistenco srečujejo v svojem zasebnem življenju ali svojem delu. Več informacij o informativnem dnevu bo v naslednjih dnevih objavljenih na spletni strani društva, na FB profilih društva Vesele nogice in Osebna asistenca po ZOA in v skupini težko gibalno ovirani otroci.

Na voljo smo vam za kakršna koli vprašanja, mnenja, predloge.

Društvo Vesele nogice se zavezuje, da bo, v skladu z veljavno zakonodajo, vse osebne podatke, ki jih boste zaupali ob izpolnitvi ankete, varovalo in preprečevalo njihovo morebitno zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere ste dali svoje soglasje. Z izpolnitvijo spodnjega obrazca se strinjate z uporabo svojih osebnih podatkov v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Vaše podatke bomo hranili do preklica. S pisno zahtevo, poslano na e-mail naslov drustvo.veselenogice@gmail.com lahko kadarkoli zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarjate obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njimi ter zahtevate prenos podatkov.

Podatki, ki nam jih boste zaupali, pa bodo ostali anonimni.

Za vaše sodelovanje se vam v naprej zahvaljujemo.


Spomenka Valušnik

Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju "VESELE NOGICE"
Sedež društva: Trubarjevo nabrežje 1a, 3270 Laško
Telefon: 041-610-284
Internet: www.drustvo-veselenogice.si
Prosimo, označite vaš spol. *
Kateri starostni skupini pripadate? *
Kakšna je vaša najvišja dokončana izobrazba? *
Z zakonom in pravilnikom o osebni asistenci sem seznanjen/-a *
Z zakonom o osebni asistenci sem *
Kakšen je vaš status vezano na OA? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy