Workshop Reclamewijsheid 27/10
Reclame,
Iedereen komt er dagelijks mee in contact. Op straat, in het bushokje, op TV en ja onvermijdelijk ook op uw smartphone. Zelfs op sociale media. Probeer maar eens online een reis te boeken zonder dat u reclame tegenkomt.

Reclame-educatie,
Bij elke leraar doet het wel een belletje rinkelen, maar wat als dit belletje een melding is van Facebook, heeft u er dan al eens bij stilgestaan dat u Facebook gratis kan gebruiken? Hoe komt dit? Wat zijn bijvoorbeeld die pop-up vensters die het hebben over cookies? Weet u eigenlijk wat u doet wanneer u de cookies accepteert? Kan u nieuwe vormen van reclame herkennen? Wat weet u van product placement, vloggers, celebrity endorsement, influencers, behavioral targetting, … of denkt u dat het toevallig is dat u tijdens het surfen reclame krijgt over uw favoriete schoenen op Zalando?

Geachte leraar,
Als u de reclame soms niet meer kan onderscheiden van de eigenlijke content, hoe zouden kinderen dat dan wel kunnen? Reclame is niet negatief, in tegendeel, het kan ervoor zorgen dat we geïnformeerd producten kunnen kopen. Maar het is wel belangrijk dat kinderen en volwassenen in staat zijn om reclame te herkennen, zodat we er kritisch kunnen over denken. Daarom werd in samenwerking met de vakgroep onderwijskunde van Universiteit Gent een workshop ontwikkeld rond reclamewijsheid in het kader van het AdLit-project (www.adlit.be). Deze workshop is gericht aan leraren lager onderwijs. Als we kinderen reclamewijs willen maken, dan moeten we eerst zelf reclamewijs worden!

WAAR & WANNEER
De workshop gaat door op vrijdag voormiddag 27 oktober van 9u tot 12u30, in De Krook (Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent). U wordt verwacht aan de ingang, gelieve tijdig aanwezig te zijn.
Met de auto: Parkeren kan gemakkelijk in parking Zuid (Woodrow Wilsonplein)
Met de trein: Aan Gent-Sint-Pieters station neemt u een bus richting het Zuid, alle nummers in de 70.

Inschrijven is verplicht. De workshop is volledig gratis.

Naam & Voornaam *
Your answer
E-mailadres *
Your answer
GSM-nummer
Your answer
Geboortedatum *
Your answer
In welk leerjaar geeft u momenteel les? *
Your answer
In welke school/scholen geeft u les? *
Your answer
In welke provincie ligt uw school? *
Hoeveel jaren ervaring hebt u in het onderwijs? *
Your answer
Waarom koos u voor deze workshop? *
Your answer
Heeft u al enkele interessante vragen over reclame die we tijdens de workshop kunnen bespreken?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms