Анкетен прашалник за креирање на Програмите за работа на општина Центар за 2021 година
Почитувани граѓани,

Општина Центар- Скопје, при подготовката на Програмите за работа и на Буџетот за следната година, веќе седум години реализира граѓански проектни и буџетски форуми и консултации.  Цел на овие форуми и консултативни процеси е зголемување на учеството на граѓаните во процесот на донесување  одлуки на локално ниво и креирање на транспарентна локална самоуправа.

Поради превенција и заштита од ширењето на вирусот Ковид-19, годинава овој процес ќе го реализираме електронски, преку Анкетен прашалник и преку состаноци на платформата ZOOM, со што и во вакви услови нема да отстапиме од нашиот принцип за партиципативно учество на граѓаните во донесувањето одлуки на локално ниво.

Вашите одговори на поставените прашања имаат значење при креирањето на општинските програми за работа.

Ви благодариме!Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Пол *
Возраст
Име и Презиме
Наведете Ваша е-адреса за контакт
Според Вашето мислење, на која област Општина Центар треба да го стави фокусот во 2021 година? *
Required
Предложете активности што треба да се вклучат во Програмата за спорт и рекреација на Општина Центар
Каква активност би предложиле за подобрување на работата на училиштата и на градинките во Општина Центар?
Дали и како може да се подобри квалитетот на животот на младите и на децата во училиштата и во градинките?
Според Вашето мислење, дали наставниот кадар во нашите училишта ги задоволува воспитно-образовните потреби на децата? *
Доколку одговорот на претходното прашање е НЕ, наведете Ваш предлог како може да се подобри?
Со кои проекти и активности Општина Центар може да ги подобри услугите за социјална и здравствена заштита на своите граѓани?
Ваш предлог за соработка меѓу Општината и бизнис-заедницата
Дали соработката на Општина Центар со граѓанскиот сектор е на задоволително ниво? *
Наведете Ваш предлог за подобрување на соработката помеѓу Општина Центар и граѓанскиот сектор
Дали сте задоволни од оддржувањето на уличното осветлување? *
Која локација би ја предложиле за парк или за детско игралиште во Вашето маало?
Дали сте задоволни од оддржувањето на инфраструктурата во Општина Центар? *
За која улица од Вашето маало би предложиле реконструкција?
Наведете Ваше мислење како Општина Центар да ја подобри својата работа во 2021 година
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy