Registratie formulier: Seminar: 'EU arbeidsmigratie in goede banen' De Burcht Amsterdam, 1 November 2017
Hoe kan arbeidsmigratie binnen de EU gereguleerd worden om uitbuiting en oneerlijke concurrentie tegen te gaan?

Het Nederlandse stelsel van arbeidsverhoudingen lijkt steeds meer onder druk te staan door de instroom van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa, die niet zelden onder voorwaarden werken die (ver) onder de Nederlandse standaard liggen. Enkele jaren geleden sprak minister Asscher in dit verband zelfs van ‘code oranje’. In dit seminar onderzoeken we welk beleid nodig is om de arbeidsmigratie uit de nieuwe EU-landen in goede banen te leiden en verdringing, oneerlijke concurrentie, neerwaartse druk op arbeidsvoorwaarden en potentiële uitbuiting van migranten te voorkomen. Tegelijkertijd zouden de positieve kanten van vrij verkeer van personen, waaronder het voorzien in behoeften aan schaars personeel, zoveel mogelijk behouden moeten blijven.

In dit seminar, georganiseerd door het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) en de Nederlandse Vereniging voor Arbeidsverhoudingen (NVA), presenteren enkele deskundigen de resultaten van hun onderzoek naar de effecten van arbeidsmigratie binnen de EU. Daarnaast zullen een vakbondsbestuurder en een werkgever hun visie geven op de praktijk van arbeidsmigratie in de transportsector.

De aanleiding voor dit seminar is een onderzoek dat het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) recent heeft gedaan naar de regulering van arbeidsvoorwaarden van arbeidsmigranten in de uitzendsector in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dit onderzoek maakt deel uit van een groot Europees onderzoeksproject, ReCriRe, naar beleidsontwikkelingen in tijden van crisis in de landen van de Europese Unie. Deze beleidsontwikkelingen worden geplaatst in de context van een afnemend vertrouwen en groeiend onbehagen van de bevolking ten aanzien van de EU, welke zich bijvoorbeeld uiten in de steun voor populistische partijen die pleiten voor het inperken van migratie.

Wanneer: 1 november 2017
Waar: De Burcht, Henri Polaklaan 9, Amsterdam
Tijd: 14.00 – 17.00 met aansluitend een hapje en een drankje

Dhr/Mw *
Titel
bijv. prof / dr / drs etc
Your answer
Initialen *
Your answer
Voornaam *
Your answer
Achternaam *
Your answer
Organisatie *
Bijv. Universiteit van Amsterdam
Your answer
Instituut/afdeling
Bijv. AIAS
Your answer
Postadres: straat + nummer *
Your answer
Postadres: Postcode *
Your answer
Postadres: Stad *
(for the participants list)
Your answer
Postadres: Land *
(for the participants list)
Your answer
E-mail *
(Voor communicatiedoeleinden, check svp of dit het correcte e-mailadres is.)
Your answer
Dieetwensen
(Laat ons svp weten of u bepaalde allergieën of dieetwensen heeft.)
Your answer
Opmerkingen/vragen
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms