Ansökan Dubbelspexet 2022
Hej!
Vad kul att du är intresserad av att söka till Dubbelspexet 2022!

För att vara med i Dubbelspexet krävs det två saker:
  • Att du är intresserad av att vara med (vilket du förhoppningsvis är eftersom du läser det här), samt
  • Att du vill ha kul!
Du behöver alltså inte ha några tidigare erfarenheter eller meriter, det är gratis, och du kommer få massor med bra erfarenheter!

Nedan kan du läsa om de grupper som vi söker till just nu. Eftersom produktionen drog igång redan under vårterminen så är det vissa grupper som redan är fulla eller nästan fulla, så markera gärna alla grupper du är det minsta intresserad av så vi kan hitta en bra plats till dig!
Obs! Vet du inte vad du vill söka? Sök ändå, så kan vi prata om det tillsammans!

Vi kommer tillsätta medlemmar löpande, så sök så snart som möjligt och håll utkik i din mail också så du inte missar när vi kontaktar dig!

Om du har några frågor går det bra att skriva till oss på facebook, instagram, eller maila direktionen@dubbelspexet.com.

Spexiga hälsningar,
Holly Lindkvist, DireKTHréce 2022
Mollie Wejdenstolpe, Producent och Ekonomiskt ansvarig 2022

Ps. Vad är Dubbelspexet? Dubbelspexet är spexet som sektionerna CL och W har tillsammans, men i mån av plats tar vi även in medlemmar från andra sektioner och också utanför KTH! Om du är nyfiken om oss kan du läsa mer på vår hemsida.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Vad heter du? *
Vilken sektion tillhör du? *
Vilken/Vilka grupper är du intresserad av?
Markera en eller flera grupper. 5 är mest intresserad, och 1 är minst intresserad! (Du kan välja 5 på alla grupper också om du vill, men då kommer vi sätta dig i en grupp där du behövs mest). 
1 (minst intresse)
2
3
4
5 (mest intresse)
Dans
Dekor, kostym och smink
Fest och event
Kör
Låtskrivare
Manus (2023)
Musik (FULL!)
PR
Skådis
Sångcoach
Teknik (Ljud och Ljus)
Clear selection
Gruppbeskrivningar
Dans
Dansgruppen höjer föreställningen med sina koreograferade danser i låtnumren. Dansgruppen kan även agera statister i vissa scener och får då vara med och spela lite teater utan repliker. Passar dig som gillar att dansa, men du behöver ingen tidigare erfarenhet!

Dekor, Kostym och Smink
Den här gruppen passar dig som gillar att pyssla, knåpa, hantverka, måla, och sy. Dekor fixar allt som ska vara på scenen, medan kostym och smink fixar allt som ska vara på människorna på scenen. Gruppen är väldigt flexibel, och du kan lägga ner så mycket eller lite tid som passar dig. Du väljer också helt själv vad du vill göra, så vill du exempelvis enbart måla rekvisita så ordnar vi det!

Fest och Event
Tycker du om att anordna fester? Då kan denna grupp vara för dig! För att hålla stämningen på topp är det bra med roliga avbrott från rep och byggande, och att ha en trevlig gasque eller annat event är alltid uppskattat! Fördelen är att du dessutom kan få se vad spexet handlar om redan innan föreställningen. Gruppen går kombinera med andra grupper!

Kör
Tycker du om att sjunga? Kul, då kan kören passa dig! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av körsång, men det är så klart bra om du inte är helt tondöv (även om det också kan funka). Precis som dansgruppen så har körmedlemmarna möjlighet att agera statister om de vill, och får då vara med och spela lite teater tillsammans med skådis.

Låtskrivare
Låtskrivarna gör det namnet antyder - skriver låtar! Närmare bestämt texterna till låtarna. Om du gillar att skriva gyckel kan denna grupp passar dig! Den är också bra om du är sugen på att bara vara med på ett litet hörn utan att behöva lägga alltför mycket tid på spexet. Gruppen går kombinera med andra grupper!

Manus (2023)
Manuset till årets spex är redan färdigskrivet, men vi söker med ljus och lykta efter en grupp som vill börja jobba med manuset inför nästa år! Kanske är det du? Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer om den här gruppen!

Musik (FULL!)
Musik spelar live-musik under föreställningarna, och då och då kan de även ta utrop från publiken (om man vill, så klart). Här kan det vara bra om du sedan innan spelar ett instrument. Just nu är musikgruppen full, men om du är riktigt taggad går det så klart söka ändå. Skriv gärna vilket instrument du spelar som en kommentar!

PR
PR-gruppen ser till att skapa spexets image och också att vi får mycket publik till våra föreställningar. Passar dig som t.ex vill lära dig mer om marknadsföring, ta hand om sociala medier (jag har hört rykten om en spex-TikTok), eller tycker om att skapa snygga designer och märken. Gruppen går kombinera med andra grupper!

Skådis
Skådis står på scenen och framför hela spexet inför publik när det är dags för föreställning. Gruppen passar dig som är sugen på teater, improvisation, och att stå på scenen. Just nu är alla huvudskådisar tillsatta, men vi letar fortfarande efter några mindre roller!

Sångcoach
Sångcoachen hjälper skådis att hitta sina rätta tonarter och stöttar i att träna upp sångrösterna. Den här rollen tar inte så mycket tid, men det är bra om du har erfarenhet av sång och sångträning. Självklart går det kombinera att vara sångcoach med andra grupper!

Teknik
Den här gruppen sköter tekniken under själva föreställningarna, det vill säga att rätt mikrofon är på vid rätt tillfälle, samt att scenen inte är mörk när det är människor där. Det är inte så mycket jobb innan föreställningarna, och går därför bra att kombinera med andra grupper. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av teknik!
Avslutande frågor
Är du taggad på att spexa? *
Övriga kommentarer
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy