Jongeren, geloofsvragen en geloofstwijfel
Hoi!

Wat super dat je de tijd neemt om ons te helpen met ons onderzoek! Wij zijn Arjen, Hans, Irene en Laurens en wij zijn bezig met de HBO studie theologie aan hogeschool Viaa in Zwolle.

We willen met deze vragenlijst onderzoeken hoe jouw kerk en andere kerken in Nederland omgaan met de geloofsvragen en geloofstwijfel van jou en je leeftijdsgenoten. Daarbij willen we graag weten hoe jij dit ervaart en waar jij behoefte aan hebt in de kerk. Geloofsvragen kunnen bijvoorbeeld de volgende vragen zijn:
• Doe ik genoeg aan mijn geloof?
• Ben ik een goede christen?
• Is God aanwezig in mijn leven?
• Geloof ik echt, ik voel er niets bij?
• Wat is het doel van dit leven?
• Hoe moet ik bidden? En heeft bidden wel zin?
• Bestaat God echt?

Over deze onderwerpen hebben we een aantal vragen. Veel vragen zijn in te vullen door een keuze te maken uit vijf opties. Bolletje 1 staat voor helemaal oneens, bolletje 2 staat voor oneens, bolletje 3 staat voor geen mening, bolletje 4 staat voor eens en bolletje 5 staat voor helemaal eens. Bij andere vragen kun je één of meerdere vakjes aanvinken.

Je bent minder dan 10 minuten kwijt voor het invullen van deze vragenlijst en voor de betrouwbaarheid van ons onderzoek is het belangrijk dat je hem helemaal invult en aan het eind op 'verzenden' klikt. ;)

Deze vragenlijst is verspreid onder alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar die aangesloten zijn bij een Christelijk Gereformeerde Kerk, Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en een Nederlands Gereformeerde Kerk. Misschien kun je voor dat je begint met de vragenlijst alvast even aan je ouders/verzorgers vragen van welke kerk jij lid bent.

Met je antwoorden gaan we uiteraard zorgvuldig om, je vult je antwoorden anoniem in wat betekent dat we niet weten wat jij hebt ingevuld en wie je bent. Je helpt ons enorm om inzicht te krijgen in dit thema. Met de uitkomsten schrijven we een rapport met adviezen voor de kerk.

Alvast bedankt! ( :

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service