Turun Kaupungille: antakaa meidän pitää Barker-teatteri
Turun vapaan taiteen näyttämö Barker-teatteri on kaksikymmentäkolmevuotisen olemassaolonsa aikana toiminut merkittävänä kohtaamispaikkana ja luovuuden keskittymänä lukuisille kotimaisille ja ulkomaalaisille taiteentekijöille, muille alan ammattilaisille, yleisöille ja taidealan opiskelijoille. Saatuamme tiedon, että Barker-teatterin toiminta nykyisissä tiloissaan vanhassa kutomorakennuksessa Raunistulassa on uhattuna, päätimme kirjoittaa tämän kirjeen protestiksi.

Me kirjeen allekirjoittaneet tahdomme valottaa sitä valtavaa vaikutusta, mikä Barkerilla on ollut turkulaisella taidekentällä. Vaadimme, että Barkerin asema luovana ympäristönä tunnustetaan, ja että Barkerin tulisi voida jatkaa toimintaansa nykyisissä tiloissaan, ja mikäli se ei ole mahdollista, Turun kaupungin tulee tarjota vaihtoehtoinen tila jossa on vastaavia mahdollisuuksia toimijoille.

Seuraavaksi lyhyt selonteko siitä, mitä Barker meille merkitsee.

Barker-teatterilla taiteentekijät saavat tilaa luoda uutta. Barkerilla monet uudet ja lupaavat tekijät ovat saaneet mahdollisuuden työskennellä tuoreimpien töidensä parissa ja esittää niitä. Osalle meistä tällainen mahdollisuus on ollut välttämätön ja arvokas askel taiteellisella urallamme. Osalle taas jo asemansa vakiinuttaneista tekijöistä Barker on paikka johon palata työskentelemään sen isojen ja yksilöllisten harjoitus- ja esitystilojen, sen tuotannollisen puolen joustavuuden, kuten myös teatterin avarakatseisuuden vuoksi, jonka ansiosta on mahdollista kokeilla vapaasti ja työskennellä pidemmissäkin prosesseissa. Barker-teatteri erottuu muista kyvyssään reagoida nopeasti ja herkästi taiteentekijöiden tilallisiin ja taloudellisiin tarpeisiin. Monille meistä tämä on tuonut toivottua vaihtelua Turun jäykkiin ja hitaisiin kulttuurin tukijärjestelmiin.

Barker-teatteri tarjoaa tilan niin kansalliselle, kuin kansainvälisellekin vuoropuhelulle. Barker on toiminut tukikohtana lukuisille kotimaisille ja ulkomaalaisille taiteentekijöille. Jotkut meistä ovat jopa päätyneet Turkuun Barker-teatterin kesäresidenssin kautta, jotkut työpajojen opettajina, jotkut kolmansien tahojen kutsumina projekteihin tai kursseille ja jotkut Turun taidekentästä kiinnostuneina vieraina. Barker on anteliaasti tarjonnut infrastruktuuriaan mahdollistaakseensa vierailumme Turussa, tai tehdäkseen siitä sen arvoista.

Barker on tila luovien yksilöiden kohtaamisille. Barker ei ole vain paikka työskennellä, vaan myös paikka verkostoitua. Moni meistä on luonut kontakteja ja rakentanut ystävyyssuhteita Barkerin Incognito-iltamissa, kursseilla, koulutuksissa ja harjoituksissa studiossa.

Barker on opetustila. Osa meistä on oppinut uusia taitoja Barkerin studion kursseille ja tunneilla. Osalla on ollut ilo toimia yhteistyössä Barkerin kanssa näiden kurssien ja tuntien järjestämisessä. Monia näistä kursseista olisi ollut mahdotonta toteuttaa muissa tarjolla olevissa tiloissa Turussa. Barkerin tanssistudio erottuu tanssiyhteisössä suuren kokonsa ja laadukkaan tanssilattiansa ansiosta.

Meillä jotka allekirjoitamme tämän kirjeen on ollut ilo olla Barkerilla vapaankentän taiteentekijöinä, yleisön jäseninä, residenssitaiteilijoina, esiintyjinä, opiskelijoina, opettajina, yhteistyökumppaneina, kollegoina ja ystävinä. Tulemme erilaisista taustoista ja ikäluokista, Turusta ja muualta Suomesta, kuin myös ulkomailta. Ilman Barkeria olisi ollut mahdotonta työskennellä, esiintyä, nähdä tiettyjä esityksiä, osallistua kursseille tai tavata kollegoita. Osa meistä ei välttämättä olisi päätynyt Turkuun alun alkaenkaan, tai jäänyt tänne.

Barker-teatteri on elintärkeä osa elävää, kehittyvää kulttuurikenttää Turussa ja tällaisena se tulee myöskin huomioida eikä pyyhkiä pois kartalta. Jos Barker hävitetään, se on suunnaton tragedia niin Turun taiteentekijöille, kuin myös kaupungille itselleen, joka menettää yhden omalaatuisimmista ja tärkeimmistä luovan alan työskentelytiloistaan.

(Vetoomuksen voi allekirjoittaa 15.4 asti. Kuntavaalien jälkeen luovutamme vetoomuksen kaupungin päättäjille.)
(If you would like the form in english: https://forms.gle/AjPWW6Fgvh5tYQU46)
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Koko nimi *
Ammatti
Paikkakunta *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy