Inscripció a l'intensiu d'iniciació al Lindy Hop

Què són el Swing i el Lindy Hop?
El lindy hop és el ball més estès i més conegut de tots els que es ballen amb la música swing. Anomenam amb el genèric "música swing" a tota aquella música que té aquest ritme tan característic i tan aferradís, el swing; principalment el jazz més primigeni, però també el rock & roll primerenc, el boogie woogie, el rithm & blues, el rockabilly, etc.

Així, el lindy hop neix dins la comunitat negra nord-americana de l'evolució d'altres balls com el xarleston, fruit de l'enorme quantitat de sensacions i de la necessitat d'expressar tot allò que aquella música transmetia a tothom qui l'escoltava. Als balladors de lindy hop se'ls coneix com a "hoppers".

Com a reflex de la música jazz i de la cultura negra en general, les principals característiques del lindy hop són:

- És un ball de parella. El lindy es balla amb parella, en la qual un dels hoppers fa el rol de leader i l'altre de follower. El leader és el membre de la parella que proposa les passes i els moviments del ball al follower, que els pot seguir, els pot variar, o fins i tot, pot contraproposar-ne d'altres. Històricament, els homes han fet el rol de leaders i les dones el de follower, i encara que avui dia segueix sent majoritàriament així, cada pic és més freqüent veure qualsevol combinació de rols.

- És un ball molt musical. El gruix de la música amb swing és el jazz, un dels estils musicals més rics i de més qualitat del segle XX. Ballar la Big Band den Count Basie, la veu profunda i melancòlica de na Billie Holiday, la rítmica de n'Ella Fitzgerald o la característica trompeta den Louis Amstrong, és profundament inspirador i no es pot fer de qualsevol manera! Al lindy, la decisió de quins passos fer no és aleatòria, sinó que ve principalment marcada per la música i la cançó concreta que sona al moment del ball, així com pel lloc, el moment de la nit, la persona amb qui balles, etc. No es balla igual una cançó lenta que ràpida, una més melòdica que una rítmica, etc., sinó que cada cançó (i cada parella) té el seu propi ball.

- És un ball popular. Amb això ens referim a que permet al hopper ballar amb qualsevol persona que també hi estigui familiaritzada. Així com a les jams de jazz existeix una estructura musical base, comuna, que permet a qualsevol músic que la conegui incorporar-se al grup i tocar, amb el lindy hop passa el mateix. De fet, a les "ballades" de lindy hop també se'ls anomenen jams, i és molt freqüent anar canviant de parella durant tota la nit.

- És un ball "negre". El lindy, com a ball que neix dins la comunitat afroamericana dels EUA, conté al seu sí tota la cultura i la idiosincràsia pròpia d'allò que té a Àfrica l'origen primigeni. Ens trobam així, davant un ball que va cap avall, que engronsa els moviments cercant un ritme que connecta amb la terra. Es diferencia així dels balls d'arrel europea, que tendeixen a elevar el cos, a estirar-lo cap amunt.

- És un ball improvisat. Talment la música que ballam, el jazz, que té unes estructures musicals que permeten als músics improvisar-hi a sobre; el hoppers coneixen l'estructura base de cada cançó i així, poden improvisar-hi. Per tant, no tenim coreografies predissenyades, ni decidides d'avantmà, sinó que cada parella dona a cada cançó la forma que vol. No obstant, amb la popularització d'aquest ball i el naixement de les companyies de ball, grans hoppers començaren a coreografiar certes cançons per interpretar-les al cinema o a espectacles teatrals.

Tot això és el que fa especial i característic aquest ball, i que tanta de gent d'arreu del món s'hi enganxi ràpidament. Esperam poder-vos ajudar a descobrir-ho.

Les classes
- Les classes tindran lloc dissabte dia 12 de Maig de 11 a 14h i diumenge dia 13 de Maig de 11 a 14h (total 6 hores) al Galactic Club (c/Murillo, 9. Palma).

- Aquest és un intensiu de nivell zero perquè us inicieu en el Lindy Hop. En haver acabat, si voleu continuar, us podreu apuntar al grup regular de bàsic en horari de dimarts de 20:00 a 21:00h (us avisarem per mail per a que us pugueu inscriure).

- La inscripció NOMÉS es pot fer amb parella (S'ha d'emplenar un sol formulari per parella). Pensau bé el rol que voleu adoptar (leader o follower) abans d'emplenar-lo -ja que l'haureu de mantenir durant tot el curs- i posau-vos en contacte amb la vostra parella abans d'omplir el formulari per tal d'aconseguir la informació necessària per a la inscripció (nom i llinatges, correu electrònic, telèfon i forma de pagament).

- Si no teniu parella, no us podem reservar plaça, però mentre en cercau, teniu l'opció d'emplenar el formulari escrivint "no tenc parella" a l'espai del rol que us manqui. En aquest cas entrareu a la llista d'espera, per si algú del rol contrari també l'emplena sense parella.

PREU I FORMA DE PAGAMENT

- Les 6 hores de classe tenen un preu de 50€ per persona a pagar en efectiu el mateix dia d'inici, mitja hora abans de començar.

Per a qualsevol dubte o consulta, us podeu posar en contacte amb nosaltres a la següent adreça de correu electrònic: galacticswingclub@gmail.com.

LEADER
El leader és el membre de la parella que dirigeix el ball, pensa i decideix els passos, els indica a la follower, mentre escolta i atén a la música, per tal d'interpretar-la. Si sou follower i no teniu leader, ompliu els camps amb "no tenc parella".
Nom i llinatges *
Your answer
DNI *
A simples efectes de facturació.
Your answer
Adreça de correu electrònic *
En aquesta adreça rebreu la informació sobre aquest curs i altres activitats d'Ido'Swing i del Galàctic Club
Your answer
Telèfon de contacte
Només l'emprarem en cas d'emergència
Your answer
FOLLOWER
El follower és el membre de la parella que segueix les indicacions del leader. Cerca la màxima connexió amb el leader, interpreta les seves indicacions, afegeix els detalls estilístics i ornaments al ball i alhora, també interpreta la música que sona. Si sou leader i no teniu follower, ompliu els camps amb "no tenc parella".
Nom i llinatges *
Your answer
DNI *
A simples efectes de facturació.
Your answer
Adreça de correu electrònic *
En aquesta adreça rebreu la informació sobre aquest curs i altres activitats d'Ido'Swing i del Galàctic Club
Your answer
Telèfon de contacte
Només l'emprarem en cas d'emergència
Your answer
Termes i condicions als cursos d'Ido'Swing al Galàctic Club
1. La duració i l'import del curs, s'expressa a l'apartat de "Preus i forma de pagaments".

2. El pagament genera el dret a la reserva de plaça i a assistir al grup durant les sis hores establertes. És obligació de l'usuari abonar-lo íntegrament, independentment de si s'assisteix a totes les classes o no s'hi assisteix.

3. El curs s'ha d'abonar el mateix dia , abans de començar. Trobar-se en falta de pagament el segon dia, provoca la pèrdua del dret a assistir a classe.

4. La inscripció és pel curs complet. No es pot fer la inscripció només per un dia o hores soltes.

5. Si us heu inscrit i finalment no podeu assistir al curs, heu d'enviar un correu electrònic a galacticswingclub@gmail.com avisant de la vostra baixa el més aviat possible i com a mínim un dia abans del curs per tal d'ajudar-nos en la correcta organització.

6. Ens reservam el dret de suspendre el curs per falta de quòrum. El mínim de parelles per obrir el grup és de sis. En aquest cas ens posarem en contacte amb els inscrits a aquest grup si us podem oferir una alternativa.

Acceptació dels termes i condicions *
Required
Tractament de les vostres dades personals
Us informam de que les dades que ens proporcionau s'incorporen a una base de dades titularitat d'Ido'Swing (G-57.834.459). El nom i el número de document d'identitat es recullen amb les finalitats de facturar i assegurar de manera fefaent l'assignació de plaça al curs corresponent. L'adreça de correu electrònic i el número de telèfon es recullen per tal de gestionar la comunicació sobre els cursos i, de forma ocasional, difondre informació sobre esdeveniments relacionats amb el món del jazz.

Us informam també de que els vostres nom i número de DNI es poden comunicar al servei extern de comptabilitat i facturació d'Ido'Swing. La resta de dades no es comuniquen a ningú més, excepte si existeix una obligació legal de fer-ho.

Si us inscriviu a les activitats d'Ido'Swing, acceptau que emprem les dades personals que ens heu subministrat per a les finalitats descrites anteriorment.

Podeu exercir els vostres drets d'accés, rectificació, modificació i cancel·lació de les vostres dades a través d'un correu electrònic a galacticswingclub@gmail.com o a través de l'adreça postal del Carrer Murillo 9, baixos, de Palma.

També donau autorització per poder captar la vostra imatge en el context de les activitats d'Ido'Swing i del Galàctic Club i publicar-la a mitjans digitals.

Consentiment en la cessió de dades *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms