Er du klar til å ta i bruk menstruasjonskopp?
Den er foreløpig kun en idé, men kan bli realisert dersom du synes det er en god idé.
Ved å si din mening hjelper du til med å utvikle en bedre løsning for menstruerende kvinner.
For kvinner i gatemiljø, flyktningeleirer og fattige land er det ikke nødvendigvis kramper og smerter som er det største problemet ved den månedlige menstruasjonen, men det å få tak i produkter som er rene, trygge og sikre mot lekkasje. Selv om menstruasjonen er en naturlig bekreftelse på at kvinnekroppen fungerer som den skal, er den mange steder i verden et skambelagt tema som ikke snakkes om. Som følge av dette hender det at jenter i fattige land dropper ut av skolen når de får menstruasjon. Ingen skal måtte droppe ut av skolen i en alder av 12 år. Dette problemet må vi finne en løsning på.
I Norge har vi litt i overkant av en million kvinner i alderen 16-45 år. Denne aldergruppen kan fint bruke Kvinnekoppen som et alternativ til bind og tamponger. Kvinnekoppen er en menstruasjonskopp som skal designes og fremstilles i Norge av allergifri medisinsk silikon. Den settes inn i skjeden og samler opp blodet på samme måten som en tampong. Når dagen er omme kan koppen tømmes, vaskes og settes inn igjen på samme vis. Vi mener dette er fremtidens menstruasjonsbeskyttelse. Ikke bare fordi den er bra for miljøet og lommeboka, men viktigst av alt fordi den er en bedre løsning for kroppen din.
Vi ønsker å gi kvinner i gatemiljøet, flyktningeleirer og fattige land den samme friheten som vi har i Norge. Ved å kjøpe en kopp til eget bruk donerer du samtidig verdien av en kopp til arbeidet med å bedre de sanitære forholdene til en kvinne som trenger det. For å klare dette trenger vi frivillig innsats i form av kopp-ambassadører som kan fortelle om bruk, vedlikehold og hygiene.
På denne måten hjelper vi hverandre. En kopp av gangen.
Hva er din alder?
Hvilke produkter bruker du?
Kunne du tenke deg å prøve kopp?
Når man kjøper sin egen kopp doneres det automatisk en kopp til en kvinne som trenger det. Hva bør produktet koste?
Hvor ville du helst kjøpt produktet?
Dersom du får produktet tilsendt i posten, er det viktig for deg at pakken er diskret?
Dersom kopp ikke er for deg, ville du abonnert på bind og tamponger i posten?
Hva er de viktigste aspektene ved menstruasjonskopp for deg?
Menstruasjonskoppen skal lages i Norge. Hvor viktig er dette for deg?
Hvilken innpakning liker du best?
Nest siste spørsmål handler om vennegjengen din. Hvilken påstand stemmer?
Kunne du tenke deg å bli frivillig kopp-ambassadør? Ambassadørene skal jobbe for å formidle menstruasjonskopper og bedre informasjonen om kvinnehelse i andre deler av verden.
Blant kopp-ambassadørene trenger vi mangfold, hva er du flink til?
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service