Пријава за обука за граѓанско новинарство
Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ги поканува сите заинтересирани да се пријават на обуките за граѓанско новинарство кои ќе се одвиваат по следниот редослед*:

1. Скопски и Полошки [Скопје] 27 и 28 април
2. Пелагониски и Југозападен [Битола] 4 и 5 мај
3. Североисточен и Источен [Штип] 9 и 10 мај
4. Вардарски и Југоисточен [Струмица] 18 и 19 мај

Во текот на обуката учесниците ќе се стекнат со знаења и практични вештини од областа на граѓанското новинарство. Обуката ќе опфати теоретски и практичен дел за пишување на новинарски стории, фото и видео новинарство и етиката во граѓанското новинарство. Социјалните медиуми како канали на комуникација ќе бидат дел од програмата, како и блогирањето како можност за правење општествена промена.

Ги поттикнуваме да се пријават сите оние кои сакаат да ги прошират своите знаења во областа на граѓанското новинарство и кои се силно мотивирани во иднина да го пренесат нивното знаење на другите. Заинтересираните треба да се пријават за обуките во регионите од каде што доаѓаат.

Заинтересираните треба да се пријават за обуките во регионите од каде што доаѓаат.

Рокот за пријавување е:
- 21 април за Скопје и Полог,
- 28 април за Пелагонија и Југозапад,
- 3 мај за Североисток и Исток,
- 15 мај за Вардарски и Југоисточен.

Организаторот ги покрива сите трошоци за обуката, освен патните трошоци за учесниците кои доаѓаат од градот каде што се одржува обуката.

За сите дополнителни информации контактирајте ја Фанија Ивановска, на е-маил: fiv@mcms.mk

-------------

Скопски и Полошки регион
[Аеродром, Бутел, Гази Баба, Ѓорче Петров, Карпош, Кисела Вода, Сарај, Центар, Чаир, Шуто Оризари, Арачиново, Зелениково, Илинден, Петровец, Сопиште, Студеничани, Чучер Сандево, Боговиње, Брвеница, Врапчиште, Гостивар, Желино, Јегуновце, Маврово и Ростуша, Теарце, Тетово]

Пелагониски и Југозападен регион
[Битола, Демир Хисар, Кривогаштани, Крушево, Могила, Прилеп, Ресен, Новаци, Долнени, Вевчани, Дебар, Дебарца, Кичево, Македонски Брод, Охрид, Пласница, Струга, Центар Жупа]

Североисточен и Источен регион
[Берово, Виница, Делчево, Зрновци, Карбинци, Кочани, Македонска Каменица, Пехчево, Пробиштип, Чешиново-Облешево, Штип, Кратово, Крива Паланка, Куманово, Липково, Ранковце, Старо Нагоричане]

Вардарски и Југоисточен регион
[Велес, Градско, Демир Капија, Кавадарци, Лозово, Неготино, Росоман, Свети Николе, Чашка, Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш, Струмица]

Информации за кандидатот
Име
Your answer
Презиме
Your answer
Степен на образование и стекната титула
Your answer
Име на организација
Your answer
Работна позиција и кус опис на обврски
Your answer
Општина
Your answer
E-mail за контакт
Your answer
Контакт телефон
Your answer
За која обука се пријавувате?
Посетувани обуки и претходни познавања од областа
Посетени обуки од областа (тема и испорачател)
Your answer
Дали сте посетиле обука на тема граѓанско новинарство?
Ако да, од која институција/организација била организирана?
Наведете и локација и дата на одржување на обуката
Your answer
Според Ваша проценка, со кое ниво ја владеете темата?
слабо
одлично
Која тема/област од граѓанското новинарство е од Ваш посебен интерес?
Your answer
Зошто се пријавувате за обука и како знаењето ќе го примените во Вашата работа и работата на Вашата организација?
Your answer
Дали до сега имате искуство со граѓанско новинарство?
Наведете линкови до Ваши објави онлајн (блог, Фејсбук, онлајн медиуми...)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms