Zelena čistka - World Cleanup Day - obrazac za organizacije, volontere i dr. sudionike
Dragi prijatelji Zelene čistke i čistog okoliša,

ovo nam je osma prilika da se ujedinimo u zajedničkom cilju za bolju i zeleniju budućnost!
Očistiti naš svijet od otpada možemo samo ako se pokrenemo i pomognemo svi zajedno! A ova godina uistinu je posebna. Zašto?

Ove godine je naša nacionalna akcija dijelom čak dviju velikih kampanja. Nakon europske akcije Let's cleanup Europe, vrijeme je za globalni Let's do it! World! 21. rujna 2019. kada će se isti dan okupiti čak 150 zemalja oko pozitivnog cilja – čistog svijeta. Naši zajednički uspjesi u dosadašnjim akcijama prepoznati su od stane koordinatora kampanje Let's Clean Up Europe! koju je pokrenula Europska komisija kao odgovor na sve veći problem divljih odlagališta otpada diljem Europe, pozvavši Žmergo da bude nacionalni koordinator i te akcije za Hrvatsku.

Stoga se Zelena čistka ove godine drugi put održava 21. rujna 2019., kada ćemo se pridružit najvećoj globalnoj akciji čišćenja, zajedno s više od 150 zemalja svijeta čistiti okoliš na isti dan, u sklopu Let's do it! World!

PRISJETIMO SE DOSADAŠNJIH USPJEHA!

Godina akcije Broj volontera Količina prikupljenog otpada
2012. 41.558 3.746 tona
2013. 50.000 3.918 tona
2014. 52.000 4.800 tona
2015. 52.500 6.000 tona
2016. 55.500 4.600 tona
2017. 55.000 3.700 tona
2018. 50.874 3.219 tona
------------
Ispunite podatke vašeg grada/općine te označite načine na koje ćete sudjelovali u organizaciji i provedbi akcije čišćenja Zelena čistka 2019. u sklopu globalne kampanje Let's do it! World! Točni podaci će nam omogućiti lakše komuniciranje. Ujedno se obvezujemo da ih nećemo zloupotrijebiti te da će se isti koristiti samo za potrebe kampanje.

Ispunjavanjem prijavnice ujedno izražavate da ste upoznati sa zakonskim odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, posebice Člankom 40. i da ćete djelovati sukladno istima, te da je sudjelovanje u akciji na volonterskoj osnovi i na osobnu odgovornost svakog pojedinog volontera. Ujedno, pristajete da se materijal, fotografije i video zapisi, na kojima se nalazite, mogu koristiti za potrebe kampanje Zelena čistka (Let's clean up Europe i Let's do it! World).
Jer jedino - kad se male ruke slože, sve se može! Zelena čistka danas za čišće sutra!

Pratite razvoj kampanje na FB/TWITTER-u i/ili preko elektronske pošte koju ćete ovdje unijeti. Pozovite i druge na uključivanje, što nas je više, bit će zabavnije i više ćemo napraviti!

// www.zelena-cistka.org // https://www.facebook.com/ZelenaCistka // https://twitter.com/ZelenaCistka //

Izaberite kojoj vrsti organizacije pripadate. *
Puno ime organizacije + akronim: *
ukoliko ste volonter napišite tu 0 (nula)
Your answer
Županija: *
Grad/općina: *
Your answer
Mjesto:
Your answer
Ime i prezime kontakt osobe: *
Your answer
E-mail adresa: *
Your answer
Telefon/mobitel: *
Your answer
Organiziram/o čišćenje na datum:
Ukoliko čišćenje organizirate izvan datuma akcije, molim navedite kada
Your answer
Želim/o sudjelovati: *
Required
Vaši upiti nama:
ukoliko vam je potrebno da vas povežemo s gradskim/općinskim koordinatorima (odn. ljudima u gradu) koji za tu JLS koordiniraju/su zaduženi, ili ne znate kako početi ili neko drugo pitanje...
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Udruga Žmergo. Report Abuse - Terms of Service