Predavanja na otvorenom - donji Dorćol
Pridružite se našoj ekipi, ozbiljnim šetačima, profesionalnim istraživačima i apsolutnim zaljubljenicima u Beograd u neočekivanoj avanturi koju skrivaju beogradski budžaci.

Opis i zanimljivosti: Kao nekadašnji austrijsko-ugarski deo grada, donji Dorćol je kao i Savamala dugo vremena bio zapušten, a dobija na izuzetnoj pažnji poslednjih godina. Ulični umetnici su posebno aktivni poslednjih 10-tak godina kroz velike murale rađene u okviru Meeting of Styles, Festivala Rekonstrukcije i Runaway Festivala, koji ulepšavaju ceo komšiluk zid po zid. Takođe ćemo videti i brojne radove koji nastaju u okviru stare Bajlonijeve pivare u Cetinjskoj ulici.

Datum: subota, 08.05.
Vreme polaska: 11:00
Mesto polaska: dvorište pored Kafe 16 u Cetinjskoj
Trajanje: oko 2,5 sata
Zahtevnost: mala (većinom ravne ulice)

Cena: 900 din.

Predavači: Ljiljana Radošević i Srđan Tunić, istoričari umetnosti

BROJ MESTA JE OGRANIČEN

Molimo sve učesnike koji planiraju da nam se pridruže da ponesu maske za lice i pridržavaju se preporučene fizičke distance da bi nam ova šetnja bila što ugodnija.

Ime i prezime *
Broj mobilnog telefona *
E-mail adresa *
Opis predavanja na otvorenom
Za razumevanje ulične umetnosti je potrebno uroniti u grad, razumeti istoriju, motive i umetnike. Iako je ulična umetnost prisutna više od 50 godina, šira zajednica nije upoznata sa razvojem i vrednošću ovog vizuelnog izraza.
Pridružite se ekipi iz organizacije "Street Art Belgrade" u otkrivanju ulične umetnosti u Beogradu. Pored toga što ćete provesti kvalitetno vreme napolju imaćete priliku da se upoznate i sa onim osobenostima Beograda koje na prvi pogled možda ne primećujete. "Upoznajte svoj grad da biste ga više voleli" je princip na osnovu kojeg su sačinjene street art predavanja na otvorenom a otkrivaće se lokacije Savamala, Dorćol, centar grada, Vračar i blok 45.

Grafiti i street art se, kao vrlo prepoznatljivi umetnički izrazi, dešavaju u jedinstvu sa gradom. Zato predavanja neće biti samo o pomenutim umetničkim izrazima već i o suživotu grada i umetnosti.

Na svakom predavanju se otkrivaju biseri ulične umetnosti, ali kroz prizmu istorije glavnog grada. Predavanja na otvorenom vode profesionalni israživači i apsolutni zaljubljenici u glavni grad, koji se preko dve decenija bave istraživanjem i popularizacijom ulične umetnosti i grafita.

Pratite nas na društvenim mrežama
https://www.instagram.com/street.art.belgrade/

Sajt
https://streetartbelgrade.com/

Veliki pozdrav
Ekipa Street Art Belgrade
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy