Anmäl dig till Innovationsguidens program - start november 2017!
SKL:s innovationsguide är ett metodstöd som hjälper kommuner, landsting och regioner att på egen hand arbeta med användardriven innovation och tjänsteutveckling i den egna verksamheten.

Stödet hjälper er att praktiskt ta er an en utmaning, undersöka och förstå problemen och användarens behov och sedan samskapa och testa lösningar som skapar värde och nytta för dem vi finns till för.

Vill ni få utbildning, stöd och guidning genom ert utvecklingsarbete - från ax till limpa?
Innovationsguidens program sträcker sig över en period på cirka nio månader. Det gör att ni verkligen får igång ert utvecklingsarbete och bygger upp kunskap och motivation i arbetsgruppen över tid. Ert utvecklingsteam väljer ut och arbetar med en egen identifierad utmaning eller utvecklingsområde. Teamet får – genom utbildningsträffar, coaching och en digital verktygslåda – stöd och inspiration under hela processen för att på bästa sätt ta sig från ”ax till limpa”.


Så här säger tidigare deltagare om att vara med i Innovationsguidens program :(OBS! Startdatumet för den här omgången är i november, inte i september som sägs i filmen)

Detta förväntas ni ha med er
> Ett utmaningsområde som utgår från behoven hos era användare, invånare, brukare. Kan gärna vara ett problem/utmaning som ni sedan tidigare identifierat men inte hittat en lösning på.

> En driven projektledare och ett projektteam på ca 3-6 personer. Beräknad nedlagd tid för teamet (utöver utbildningsträffarna) att utföra bl a intervjuer, observationer, analys, ta fram prototyper och testa lösningar bör ligga på minst 250 timmar.

> En ledningsfunktion som stödjer teamet, deltar på vissa möten och träffar och har tillräckligt mandat för att fatta nödvändiga beslut för projektet.

Praktisk information
Nästa start för Innovationsguidens program är den 21 november 2017.

Kostnaden för ett projektteam är 50 000 kr.

Datum för utbildningsdagarna är: 21 november 2017, 21 mars 2018 och avslutning 5 september 2018.

De tre utbildningsdagarna pågår mellan klockan 10.00 och 16.00 i Stockholm. På utbildningsdagarna är det bra om hela utvecklingsteamet samt stöttande ledningsfunktioner deltar. Max antal deltagare per projekt under utbildningsdagarna är 8 personer.

Fakturering
Fakturering sker efter att utvecklingsprogrammet har avslutats.

Vad gäller vid avbokning?
Om avbokning sker senast 1 oktober faktureras ingen avgift. Vid avbokning senare än 1 oktober faktureras halva beloppet. Vid påbörjat program faktureras hela avgiften. Avbokning ska ske skriftligen.

Kontakt
Om du har några frågor eller vill veta mer kontakta oss på: info@innovationsguiden.se.
Du kan också läsa mer på www.innovationsguiden.se.

Hoppas vi ses i november!

Teamet på Innovationsguiden

Anmälan
Sista anmälningsdag är 31 augusti. Antalet deltagare är begränsat.
För att se till att du får en plats i nästa start av Innovationsguiden fyll i era uppgifter nedan. Då vi har haft stor efterfrågan kring att vara med i Innovationsguidens utvecklingsprogram är det först till kvarn som gäller.
Organisation (kommun/landsting) *
Your answer
Kontaktperson *
Your answer
Telefonnummer *
Your answer
E-post *
Your answer
Ert utmaningsområde
Hur ser er utmaning ut? Vad är det ni vill utveckla/hitta nya lösningar till under ert utvecklingsarbete med Innovationsguiden? Beskriv det utmaningsområde ni vill arbeta med. Ett utmaningsområde kan tex vara "Hur kan vi förbättra integrationen för ensamkommande flyktingbarn", ”Hur underlättar vi (och samordnar) kommunkontakterna för nystartade företag”, ”Hur skapar vi tryggare patienter på reumatologen”.(Ni behöver inte ha det helt klart nu när ni anmäler er . Men det är bra om ni beskriver hur ni tänker)
Your answer
Er/era användare
Vilka ser ni som era användare? Vilka är det som använder/är beroende av er tjänst/verksamhet?
Your answer
På vilket sätt kommer era användare att påverkas av ert utmaningsområde?
Beskriv på vilket sätt ni ser framför er att era användare kommer att påverkas om ni förbättrar ert utmaningsområde.
Your answer
Har ni ett tilltänkt utvecklingsteam och en projektledare?
Behöver inte vara helt klart när ni anmäler er. Dock bör det vara klart senast 1 oktober då vi vill kunna skicka ut information för att på ett bra sätt kunna förbereda deltagarna inför uppstartsdagen.
Har ni tilltänkta ledningsfunktioner som kan följa och stötta utvecklingsteamet?
Behöver inte vara helt klart när ni anmäler er. Dock bör det vara klart senast 1 oktober då vi vill kunna skicka ut information för att på ett bra sätt kunna förbereda deltagarna inför uppstartsdagen.
Är projektet och er ansökan till SKLs innovationsguide förankrad hos er ledning?
Kommentar
Är det något som ni vill meddela oss?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms