„Legyenek mindnyájan egy” - Ökumenikus zarándoklat az egyházak megbékéléséért 2017. július 15-21.
A zarándoklatról
Ez az öt napon át tartó zarándoklat ökumenikus nyitottsággal és egymás elfogadásának lelkületével a reformáció lelki-szellemi örökségéhez kötődik. Tavaly szent Márton püspök életére és szolgálatára emlékezhettünk, idén pedig Luther Márton megújulást hozó küldetésére és a reformáció értékeire figyelhetünk zarándoklatunk során.
Ez a zarándokút összeköt egymással városokat, falvakat Ménfőcsanaktól Bakonybélen át Pápáig. Összeköt minket egymással a közös úton járás tapasztalatában. Ám legfőképpen a Szentháromság- Egy Istennel köt össze bennünket, aki maga a Szeretetben megvalósult teljes Közösség.
Krisztus egyháza az úton járók közössége: akik majd együtt zarándokolunk naponta 20-25 km-t, erre az eredendő életformánkra csodálkozhatunk rá, és élhetjük azt át egészen konkrét módon. Ebben segítenek majd a közös áhítatok, elcsendesedések, elmélkedések, s a beszélgetések, gondolataink, érzéseink egymással való megosztása.
Tudjuk, hogy még hosszú út áll előttünk, amíg reménységünk szerint valósággá válik Krisztus imádsága: „legyenek mindnyájan egy”. De addig is, míg ez megtörténik, felelősségünk és feladatunk, hogy munkáljuk a békességet, és gyógyítsuk a szétszakítottság, a félelmek és az előítéletek okozta sebeket.
A zarándoklat lelki-teológiai tartalmát a reformáció felismerései adják: a Szentírás, a hit, a kegyelem és mindenekfölött Krisztus személye azok a fő témák, amelyek egység-keresésünk útján eligazítanak bennünket. Így személyes élményeink és közösségi tapasztalataink nyomán rádöbbenhetünk arra, hogy Krisztus életünk állandó útitársaként szüntelenül velünk, bennünk és közöttünk él, és összeköt minket egymással.

Az út körülményeiről
2017. július 15-én délután várjuk a résztvevőket, akikkel 16-án fogunk útnak indulni. Július 20-án érkezünk Pápára, ahol este még lesz szállásunk, tehát a hazautazást július 21-re tervezzük. A felszerelésünk nehezebb, és nagyobb részét kisbusszal fogjuk szállítani.
A szállásaink nagyon egyszerűek lesznek: lesz, ahol ágyban, de lesz, ahol tornateremben, polifoamon, hálózsákban fogunk aludni.
Az étkezés tekintetében: reggel és délben szendvicseket fogunk fogyasztani, vacsorára kiadósabb, főtt ételt.

Jelentkezés és költségek
Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet június 18-ig. Szeretnénk, hogy felekezetek szerint hasonló arányban legyenek résztvevők, ezért ha egy felekezetből már összegyűlt a várt 20-25 fő, várólistára kerülnek a további jelentkezők.
Azoknak a jelentkezését tudjuk elfogadni, akik elejétől a végéig részt tudnak venni. A zarándoklat egy egységet alkot. Egy közös út, amit szeretnénk együtt végigjárni.

A zarándoklat várható részvételi díja 20.000 Ft/fő, mely magába foglalja a zarándokok étkezését, szállását és a csomagjaik szállítását. Kérjük, hogy június 18-ig, a jelentkezéssel együtt 10.000 Ft előleget utaljon át Katona-Hegedüs Anna, Raiffeisen 12010855-01426748-00100003 bankszámlájára. Közleményben tüntesse fel a nevét és azt, hogy "ökumenikus zarándoklat 2017".

A mindnyajanegy@gmail.com címen várjuk kérdéseit.

Szeretettel a szervezők:
Szent Lukács Dékánia, Szent Mauriciusz Monostor (Bakonybél),
Pápai Református Egyházközség,
Evangélikus Hittudományi Egyetem

Email address *
Név *
Your answer
Születési dátum *
A zarándoklatra 15 év felett várjuk a jelentkezőket.
MM
/
DD
/
YYYY
Lakcím *
Your answer
Telefonszám *
Your answer
Felekezet *
A megjelölt három felekezet tagjai szervezzük a zarándoklatot, de természetesen várjuk minden keresztyén testvérünket.
Közösség, gyülekezet, ahova tartozik. *
Your answer
Étel érzékenység, vagy egyéb speciális igény.
Your answer
Miért szeretne részt venni ezen a zarándoklaton? *
Néhány mondatban írja le motivációját.
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms