Φόρμα Συμμετοχής/Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Συνάντηση Δικτύωσης Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλονίκης«Πρόσφυγες, Μετανάστες και Εθελοντισμός: στο δρόμο προς τη συμπερίληψη»Τετάρτη 10/7, 17.00-21.00, Πτολεμαίων 29A, 2ος όροφος, στο LAB29A του SolidarityNow
Στο πλαίσιο του Ερευνητικού Ευρωπαϊκού Έργου Volunteering Among Immigrants – VAI (https://www.vai-project.eu), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη συνάντηση δικτύωσης οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Πρόσφυγες, Μετανάστες και Εθελοντισμός: στο δρόμο προς τη συμπερίληψη».
Το έργο VAI, αφορά στον εθελοντισμό των μεταναστών και προσφύγων, αλλά και στον εθελοντισμό για και με μετανάστες/πρόσφυγες. Η κεντρική ιδέα του έργου είναι η διερεύνηση και η ανάδειξη της σχέσης μεταξύ εθελοντισμού – ως μορφή κοινωνικής συμμετοχής – και ενσωμάτωσης/συμπεριληψης των μεταναστών. Στο έργο VAI συμμετέχουν εκτός από φορείς της Ελλάδας και φορείς από την Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία, έχοντας τρεις βασικούς άξονες δραστηριοτήτων:
1. Έρευνα και χαρτογράφηση του πεδίου
2. Δημιουργία ‘εργαλείων’ για (μετανάστες) εθελοντές και οργανώσεις
3. Δικτύωση μέσα από μια σειρά πιλοτικών δράσεων
Στο πλαίσιο της δικτύωσης και των πιλοτικών δράσεων που πραγματοποιεί το ΑΠΘ διοργανώνεται η συγκεκριμένη συνάντηση γνωριμίας και δικτύωσης οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/7 ώρα 17.00-21.00 στο LAB29A του SolidarityNow, Πτολεμαίων 29Α, 2ος όροφος.
Η συνάντηση φιλοδοξεί να παρουσιάσει το έργο VAI με έμφαση στα αποτελέσματα της έρευνας και να θέσει προς συζήτηση συγκεκριμένα ζητήτημα που προκύπτουν από αυτήν. Επίσης, να διερευνηθούν προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας και δικτύωσης, καθώς και προοπτικές συνδιαμόρφωσης και συνδιοργάνωσης μέρους του πλαισίου της μεγαλύτερης εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει το ΑΠΘ στο πλαισίου του έργου VAI το Φθινόπωρο του 2019.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service