Inschrijvingsformulier oogstseizoen 2021-2022
Met het invullen van dit formulier verbind ik mijn volledig gezin als deelnemer voor het seizoen dat loopt van 1 april 2021 tot 31 maart 2022 op CSA De Paardebloemhoeve en verklaar mij akkoord met de huisregels en zal mij hieraan houden. Ik heb de huisregels en engagement verklaring die verder in dit document staan opgetekend grondig gelezen.
Email address *
Familienaam en voornamen van het gezin: *
email adressen waarop u graag oogstmails en dergelijke ontvangt ivm de zelfpluktuin. *
Volledig adres (straat, nr, postcode, dorp): *
Telefoon en of GSMnummer: *
Was u afgelopen seizoen al lid van de zelfpluktuin? *
Uitleg prijsvork volwassen oogstaandeel groenten, fruit en kruiden.
De richtprijs van een volwassen oogstaandeel is voor volgend seizoen vastgesteld op €385 incl.6%BTW

Daar we vaak de vraag kregen van leden om een mogelijkheid het project en de boeren extra te kunnen steunen hebben we de optie voor een hogere oogstaandeel prijs gecreëerd. Tevens kunnen we hier ook een sociaal aspect aan koppelen.

De prijsvork geeft immers enige ruimte om:

-Leden die het wegens omstandigheden financieel minder breed hebben toch mee te doen.

-Om door jouw hogere bijdrage ook anderen de kans te geven deel te nemen.

-Om sporadisch extra oogsten bij bezoek van bijvoorbeeld de kleinkinderen eerlijk te vergoeden.

-Mee te investeren in een nog bredere pluktuin van morgen.

- Financieel meer ademruimte te creëren voor de boer zodat er ook een kapitaal kan opgebouwd worden om de aankoop van de grond en boerderij deels te financieren in de toekomst.

Vb: Als we 200 leden hebben die gemiddeld 385€ betalen komen boer Paulien en Sandro na aftrek van de kosten net aan het netto maandloon van 1250€ ieders.
Kies hieronder de volwassen aandeelprijs waarmee we voor uw gezin mogen rekenen. Deze aandeelprijs wordt x het aantal volwassen gedaan in het gezin. VOORBEELD: Rob en Lissa zijn een gezin van 2 volwassenen en kiezen voor de richtprijs van €385. Het totale bedrag komt dan op 2 x 385= €770 *
Aantal volwassenen:
Clear selection
Naam/voornaam van de volwassen oogstaandeelhouders in het gezin +18jaar: *
coëfficiënt oogstaandeel kinderen
Om de prijs van het oogstaandeel voor kinderen te bepalen nemen we de leeftijd op 1 april bij de start van het seizoen en doen deze x€20 incl BTW per leeftijd jaar. Kinderen onder de 3 jaar "oogsten' gratis. Vanaf 18 jaar word men aanzien als volwassenen.
VOORBEELD: Jantje is 4 jaar en Nele is 11 jaar op 1 april 2021.
Het oogstaandeel voor Jantje is 4x20= €80 en voor Nele komt het op11x20= €220.
Voornaam van de kinderen jonger dan 18 jaar en de leeftijd op 1 april 2021. Bij geen kinderen antwoord dan "Niet van toepassing": *
Heeft u een bijzondere gezinssituatie waar rekening mee kan worden gehouden? (co-ouderschap, kotstudent,..) Moest dit het geval zijn vul dit formulier dan volledig in hierna contacteren wij u zo snel mogelijk om de juiste aanpassing te bepalen.
HUISREGELS - ENGAGEMENTEN
Paulien en Sandro zijn de boer en boerin van CSA De Paardebloemhoeve. Om op een goede basis samen te werken is een overzicht van de engagementen van beide partijen onontbeerlijk.
Lees deze aandachtig!

CSA De paardebloemhoeve engageert zich om voldoende groenten te kweken, als deelnemer engageer je je om zelf te oogsten.

Het oogstseizoen start in de loop van april. Boerin Paulien en boer Sandro laten nog weten wanneer je precies kan starten. Dit wordt bepaald door het weer. Het blijft tenslotte landbouw. Als alles betaald is zoals afgesproken kan het oogsten beginnen.

Inschrijven kan enkel met het hele gezin, je kan dus niet voor één persoon inschrijven wanneer je met twee of meerdere thuis bent. 


Je mag komen oogsten tussen zonsopgang en zonsondergang. In de donkere maanden (van november tot februari), respecteer je de uren van 7u tot 19u. Probeer je te engageren voor de lichte uren, dat is beter voor de gewassen en er is minder kans dat er groentebedden worden platgelopen. 


Je oogst enkel wat je vers consumeert met de leden van je gezin, tenzij anders aangegeven door de vlaggencode. Ook dan zijn de groenten ook enkel voor jouw gezin. Weggeven of doorverkopen is dus uit den boze. Ook familiebijeenkomsten en feestjes kan CSA De Paardebloemhoeve helaas niet sponsoren. 


Het doorverkopen, doorgeven, of opzettelijk systhematisch fout oogsten van producten word als een ernstige overtreding gezien. 


De boeren kunnen bij overtreding of vermoeden van het schenden van vertrouwen beslissen om het oogstaandeelhouderschap niet te verlengen of stop te zetten. 


Je houdt rekening met het aanbod. In de winter is er bijvoorbeeld minder overvloed dan in de zomer. Je oogst met verantwoordelijkheid en zorg naar de andere deelnemers toe, zodat iedereen kan meegenieten. 


Je oogst naar indicatie van de vlaggen die vooraan bij het gewas staan geplant. De kleurcode die op CSA De Paardebloemhoeve geldt is:

-Geen vlag: niet oogsten 

-Gele vlag: beperkt oogsten (indien niet aangegeven hoeveel, enkel een proevertje) 

-Blauwe vlag: normaal oogsten (vers verbruik tot aan het volgende plukmoment) 

-Rode vlag: er is overvloed: neem mee, geniet, maak in of vries in. Hou er wel rekening mee dat 
alle oogstaandeelhouders
graag meegenieten. 


Als je komt oogsten neem je zelf een scherp mes, oogstschaar en een mand of tas mee. Rieken of ander noodzakelijk materiaal voorziet CSA De Paardebloemhoeve. 


Groenteafval mag je natuurlijk achterlaten op CSA De Paardebloemhoeve, we kunnen dat composteren of het aan de bewoners van de kippenmobiel geven. 


Loop enkel op de paadjes naast het groentebed. Nooit op de groentebedden ook wanneer er niets op groeit. De reden hierachter is dat een gecompacteerde grond nefast is voor het bodemleven en zo ook de mogelijkheid tot wortelvorming van het volgende gewas verhindert als er bv. 100 deelnemers wekelijks over de bedden wandelen. 


Vind je de deur van de tunnel open, laat hem dan open. Vind je hem dicht, sluit hem dan ook weer. Het zelde geld ook voor de netten en doeken die als gewasbescherming gebruikt worden op de groentebedden. 


Leg je kinderen uit wat kan en niet kan en hou ze natuurlijk in de gaten. Leer ze met respect omgaan met materiaal, de groenten, de dieren en dat een boerderij iets leuk is maar jammer genoeg geen speeltuin kan zijn. Dit omdat het dan al snel gevaarlijk kan worden denk maar aan: mestkelder, stier, grote machinerie,.. 


De stallen en de rest van het bedrijf zijn privéterrein, afgezien van het hoevewinkeltje in de veranda. Een bezoekje aan de koeien, kippen of andere dieren is dus enkel toegelaten als de boer of boerin erbij is en er tijd voor is. 


Honden zijn enkel aan de leiband toegelaten op De Paardebloemhoeve, omdat we zelf ook honden en katten hebben die vrij op het bedrijf rondlopen. Honden moeten wel buiten de pluktuin wachten op hun baasje. 


Draag zorg voor het materiaal. Moest er toch iets stukgaan, meld het dan. Zo kan het tijdig vervangen of gemaakt worden. 


Als oogstaandeelhouder draag je mee het landbouwrisico. Dat houdt in dat je mee geniet van de overvloed, maar wanneer er eens een oogst mislukt ook dat in gelijke delen door de aandeelhouders wordt gedragen. 


Als je wil mag je komen helpen. Vraag in dat geval wel even eerst aan Boer Sandro of Paulien wat je kan doen. 


Aan het einde van het seizoen evalueren we het vorige en kan er door de deelnemers bijgestuurd worden naar het volgend seizoen toe. Bijvoorbeeld wat je lekker vond, waar er te veel/te weinig van was, een gewas waar je nieuwsgierig naar bent. Aan de hand van deze evaluatie stelt Boer Sandro en Paulien een teeltplan op voor het volgende oogstseizoen. De prijs van een oogstaandeel van het volgende seizoen wordt ook op deze bijeenkomst bepaald. 


We werken participatief: hulp, suggesties, ideeen zijn altijd welkom. Samen organiseren en evalueren hoe het loopt, maakt daar deel van uit. 


Je betaalt het afgesproken bedrag liefst in een keer, dat is boekhoudkundig het eenvoudigste. Indien dit niet mogelijk is, mag je dit in maximum drie delen betalen. Wel zorg je ervoor dat het volledige bedrag vóór de start van het seizoen, dus 1 april 2021 wordt voldaan. Wacht wel op een factuur voor je begint te betalen. Sluit je later in het seizoen aan dan geld de betalingstermijn op het factuur.


Boer Sandro en Boerin Paulien engageren zich om jullie regelmatig te briefen over De Paardebloemhoeve. Dit gebeurt in eerste plaats via het oogstbord op het veld, de facebookpagina/groep, via mails, en op de website. 


Boer Sandro en boerin Paulien zijn aangesloten bij het CSA-netwerk waar ze ondersteuning vinden en ervaringen met andere boeren delen.

De Paardebloemhoeve wordt gecontroleerd door TUV Nord Integra. Dit organisme controleert de werkwijze om zo het biolabel te kunnen toekennen. 


De Paardebloemhoeve engageert zich dus om geen chemischepesticiden of kunstmeststoffen te gebruiken en koopt enkel biologisch toegelaten zaden en plantgoed aan. 


De Paardebloemhoeve is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen. 


Kinderen vanaf 3 jaar zijn betalend gezinslid.

- De richtprijs van een volwassen (vanaf 18jaar) aandeel is €385 incl 6%BTW.

- Een aandeel voor kinderen onder de 18 jaar is leeftijd x €20 incl. 6%BTW

- Kinderen die bv. kotstudent zijn of ivm co-ouderschap: in deze gevallen kan over de prijs van het aandeel onderhandeld worden. 

Ik ga akkoord met de huisregels engagement verklaring *
Required
Ik heb mijn gezinssamenstelling volledig en juist ingevuld *
Required
De Paardebloemhoeve mag mijn GSM nummer toevoegen aan de nieuwe deelnemers Whatsapp groep. (Zelf heb je altijd de mogelijkheid deze groep te verlaten.) *
Required
Vragen of opmerkingen ivm de inschrijving:
Hartelijk bedankt voor uw inschrijving. Vanaf januari 2021 ontvangt u van ons het factuur voor uw betaling.
Met vriendelijke groeten,
Sandro en Paulien
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of imkerijwens. Report Abuse