Politikat Ekonomike dhe Investimet për Diasporën
Organizata jo-qeveritare Germin, e cila për temë fokusi ka Diasporën, është duke e implementuar iniciativën Dialogu i Strukturuar për të Drejtat e Diasporës, që synon të lehtësojë përfshirjen e diasporës në proceset poltikëbërëse duke përdorur teknologjitë bashkëkohore dhe kanalet jo-formale për avokim kolektiv.

Pjesë kyçe e kësaj nisme janë edhe perceptimet nga komuniteti i diasporës për tema të ndryshme, të cilat do t’i mbledhim përmes pyetësorëve. Njëra nga temat është "Politikat Ekonomike dhe Investimet për Diasporën", që do të na mundësojë të kuptojmë më shumë rreth nevojave të diasporës në lidhje me vendet amë.

Pas përfundimit të këtij pyetësori, ekipi Germin dhe Task Forca për Politikat Ekonomike dhe Investimet për Diasporën do të analizojnë të dhënat në mënyrë të hollësishme.

Andaj, e vlerësojmë shumë nëse gjeni pesë minuta kohë për ta plotësuar këtë pyetësor deri me datë 17 prill 2018.

Ju falënderojmë për kohën!

Demografia:
Gjinia *
Mosha *
Cili është vendi juaj i origjinës? *
Shteti juaj rezident: *
Niveli juaj i shkollimit: *
Profesioni: *
Your answer
Në vendin tuaj amë & rezident ju keni: *
Required
Investimet nga Diaspora:
A keni investuar ndonjëherë në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni, Serbi apo në Mal të Zi? *
Nëse po, në cilin shtet/qytet:
Your answer
Nëse po, cilin sektor?
Nëse nuk keni investuar deri tani, a planifikoni të investoni? *
Nëse po, në cilin vit?
Nëse jo, cilat janë arsyet?
Your answer
Nëse po, në cilët sektorë planifikoni të inevstoni?
Në cfarë mënyre mendoni të investoni?
A jeni të informuar për politikat ekonomike dhe të investimeve të huaja në vendin tuaj amë? *
Nëse po, ku jeni informuar në këtë drejtim?
Në rast se themelohet Fondi i Investimeve nga Diaspora në vendin tuaj, a do të ishit të interesuar të investonit? *
Nëse po, sa do të investonit? *
Çfarë do t’ju shtynte të investonit në vendin amë? *
Required
Kush do të duhej të menaxhonte këtë Fond? *
Required
Cilat mendoni se janë sfidat për investime në vendin tuaj amë? *
Required
Ju jeni të interesuar të investoni direkt në një biznes në vendlindje. Cili faktor është më i rëndësishëm për ju? *
Required
Nëse keni ndonjë kërkesë, vërejtje apo propozim ju lutemi shënoni këtu
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service