Anmälan till att vara del av valsedelsjouren

Som del av valsedelsjouren så hjälper du till att fixa de vallokaler som av någon anledning inte fått några valsedlar. Ifall du kan tänka dig att vara del av valsedelsjouren så utför du ett av de viktigaste jobben i hela distributionskjedjan.

Vad uppdraget går ut på: Du får hemskickat en låda med valsedlar till dig. Två gånger kommer du bli tillfrågad att lägga valsedlar i de lokaler som inte någon annan har tagit - dels dagen som förtidsrösningen börjar (27:e Aug), och dels på valdagen (14:e Sept). Ifall du inte känner att du kan båda gångerna så går det bra att bara ta en av gångerna.
Du kommer få en lista över vilka lokaler det rör sig om, hur många valsedlar som ska läggas i varje lokal, lokalens öppettider mm, så det enda du behöver göra är att ta dig till lokalerna, lämna valsedlar och sedan rapportera tillbaka att jobbet är slutfört.
Ifall du efter du anmält dig skulle känna att du inte hinner med eller har något annat har kommit upp så har du naturligtvis möjlighet att tacka nej när du blir ombedd om att köra ut valsedlar.

Ifall du väljer mellan att vara del av valsedelsjouren och att själv skriva upp dig på flera vallokaler så är det mycket bättre att du väljer att vara del av valsedelsjouren - det kan hända att någon annan dyker upp för att ta hand om de vallokaler som du hade tänkt dig ta, medan du som valsedelsjour faktiskt får möjlighet att lösa de lokaler som ingen annan tagit hand om än.

Det finns också möjlighet att få ersättning för utgifter såsom bensinpengar, busskort och liknande som behövs för att du ska kunna få ut valsedlarna.

Har du några frågor får du gärna maila valsedelsgeneral Johan Karlsson på johan.karlsson@piratpartiet.se

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question