Body Music Study Group
Η ομάδα μελέτης Μουσικής του Σώματος ξεκίνησε από τη Natasha Martin το 2017 ως μια προσπάθεια συσπείρωσης ενδιαφερόμενων στην μελέτη του σώματος ως ένα ολοκληρωμένο κινούμενο μουσικό όργανο.

Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν το σώμα τους με μεγαλύτερη μουσική συνείδηση, να δοκιμάσουν το δέσιμο ομάδας μέσα από το αυτοσυνοδευόμενο σώμα και να εντάξουν τις γνώσεις της ενσώματης μουσικής σύνθεσης στην καλλιτεχνική ή εκπαιδευτική τους δραστηριότητα.

Η κύρια πηγή του Body Music ως τεχνική και καλλιτεχνικό ιδίωμα είναι η World Music και τα ρυθμικά μοτίβα σε διαφορετικές κουλτούρες, κυρίως Δ. Αφρικής, Ινδίας, Μ. Ανατολής, Μεσογείου και Βόρειας και Ν. Αμερικής.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Η περσινή χρονιά ήταν στο σύνολό της μια συνεχόμενη μείωση της τριβής μας με την έκθεση, την παραστατικότητα, και την προσωπική καλλιτεχνική έκφραση επί σκηνής και προς ένα κοινό. Στα πλαίσια της επαναφοράς του βασικού σκοπού των παραστατικών τεχνών - της έκθεσης - η φετινή Body Music Study Group θα συμμετάσχει στην παραγωγή ενός body music video.

Συναντήσεις γνωριμίας, προετοιμασίας και συντονισμού ομάδας:
Τρίτη 7/9 στις 20.00
Παρασκευή 10/9 στις 18.00
Τρίτη 14/9 στις 20.00

Περίοδος μαθημάτων Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2021:

Κάθε Παρασκευή 18.00-20.00

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές μέχρι 30/9:

https://forms.gle/zggN9jG7TMVXfWWS8

Απαραίτητη η προσκόμηση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικού rapid test 48 ωρών.


Πληροφορίες-επικοινωνία:
natdancemartin@gmail.com
+306948683607


- - - - - - -

Η Natasha Martin επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική παραγωγή και εκπαίδευση της Μουσικής του Σώματος όπως την διδάχθηκε από τους κύριους εκπροσώπους του είδους, Θάνο Δασκαλόπουλο, Keith Terry, Max Pollak, Leela Petronio, Pedro Consorte, Simone Mongelli, Ronaldo Crispim.

Συνεργάζεται με χορογράφους, σκηνοθέτες και εκπαιδευτικούς στον συντονισμό και τη σύνθεση κινησιολογίας που παράγει μουσική σε παραστάσεις, φεστιβάλ, εκπαιδευτικά σεμινάρια, και ημερίδες.

Την ενδιαφέρει έντονα η κοινωνική και πολιτική διάσταση των τεχνών και συνεργάζεται στενά με χώρους της κοινωνίας των πολιτών.

Έχει πειραματιστεί σε πολυετή μαθήματα και πολυάριθμα σεμινάρια αφρικάνικου χορού, rhythm tap, hip hop, σύγχρονου χορού, σωματικού θεάτρου, body percussion και flamenco σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική.

Συγχρόνως, σπούδασε στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι η πρώτη Ελληνίδα υπότροφος του μεταπτυχιακού ανθρωπολογίας του χορού και εθνοχορολογίας, Choreomundus: International Master’s in Dance Knowledge, Practice and Heritage.
Ούσα στην ομάδα χορού του Choroemundus, συνεργάστηκε με χορευτές διαφόρων ειδών χορού και συμμετείχε σε συνδιδασκαλίες κρουστικών χορών σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Είναι συνδημιουργός της κολεκτίβας χορού BodyNatyam, όπου μαζί με τις χορεύτριες ινδικού χορού Bharatanatyam, Sara Azzarelli (IT) και Ipshita Rajesh (IN) συνδυάζουν την ινδική ρυθμολογία με το body music και έχουν δείξει τις δημιουργίες τους Dancing in Tongues και Dum_pa\|T-ki_ta σε Σουηδία, Γαλλία, Αγγλία, Ουγγαρία και Ελλάδα.

***
PLAYGROUND for the arts
Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως) Βοτανικός
Αθήνα, 11855
Τηλ: 210 85 44 836
playgroundforthearts.com
ΠΡΟΣΒΑΣΗ
-Μετρό-
Σταθμός «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»
-Λεωφορεία-
Γραμμή 026 - Στάση «ΛΑΓΚΑΔΑ»
Γραμμή 027 - Στάση «ΣΧΟΛΕΙA»
Γραμμή 813 - Στάση «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ»
Γραμμή 865 - Στάση «ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»
Γραμμή Γ18, Β18, 838, 21 - Στάση «ΑΣΤΥ»
Γραμμή 049, 815, 914 - Στάση «ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ»
-Προαστιακός-
Σταθμός «ΡΟΥΦ»
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ
https://goo.gl/maps/n8H9vR1RrZJ2www.movingaroundmusic.com

photo credit: https://gratisography.com/photo/applause
Full Name *
E-mail address *
Telephone No *
I accept that Natasha Martin holds my personal data for communication purposes only. *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy