Аз, Балканите и Европа - младежи
 Анкетно проучване сред ученици и младежи 16 - 30 години в рамките на проекта "Meet our neighbours", подкрепен от ЕС по програма Erasmus+ Youth program.
Целта на проучването е да се измерят отделни гледни точки на младите хора, живеещи в балканските страни, спрямо ЕС и по отношение на балканските страни-съседи. Проучването се провежда в България, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия и Турция.
Данни, получени в рамките на това проучване, ще бъдат използвани само за изследователски цели и няма да бъдат споделяни с трети страни. Те ще послужат като източник на информация за разработване на обучителни програми, които ще бъдат изготвени за обучение на младежки работници-доброволци в рамките на проекта.
Развитието на проекта ще можете да следите на платформата на проекта https://www.meet-our-neighbours.eu/
Благодарим ви за вашия принос към проучването!Sign in to Google to save your progress. Learn more
Вие сте?
Clear selection
Различия между националната ми и европейската култура са несъществени, така че нормите и ценностите, с които всеки в Европа трябва да се съобразява на практика са пренебрежимо малки.
Clear selection
Няма съществени разлики между българската/ гръцката/ македонската/ румънската/ сръбската/ турската култура.
Clear selection
Налага ми се да защитавам и отстоявам своите културни ценности и вярвания, когато общувам с мои връстници от други европейски държави.
Clear selection
Налага ми се да защитавам и отстоявам своите културни ценности и вярвания, когато общувам с мои връстници от съседните ни балкански държави.
Clear selection
По-добре се чувствам като българин, отколкото като европеец.
Clear selection
Културните различия между националната ми и европейската култура са минимални и могат да бъдат пренебрегнати чрез общуването и взаимодействието.
Clear selection
Различията в ценностите, вярванията, обичаите, традициите и практиките между българската, гръцката, македонската, румънската, сръбската и турската култура са второстепенни и незначителни.
Clear selection
Когато общувам с хора от други европейските държави се опитвам да разбирам и уважавам техните ценности, вярвания и поведение, дори ако те се различават от моите собствени.
Clear selection
Когато се сблъсквам с културните различия между българската, гръцката, македонската, румънската, сръбската и турската култури, се опитвам да намеря допирни точки и да ценя многообразието.
Clear selection
Усещам, че е от съществено значение да се адаптирам или да коригирам комуникацията и поведението си, когато общувам с връстници от европейските държави, ако искам да общувам и да си сътруднича ефективно с тях.
Clear selection
Усещам, че е от съществено значение да се адаптирам или да коригирам комуникацията и поведението си, когато общувам с връстници от съседните ни балкански държави, ако искам да общувам и да си сътруднича ефективно с тях.
Clear selection
Интегрирането и включването на елементи от европейските култури в моята национална е от решаващо значение за изграждането на общоевропейска културна общност.
Clear selection
Тъй като българската, гръцката, македонската, румънската, сръбската и турската култури се пресичат и си влияят една на друга по отношение на език, обичаи, традиции и ценности, аз се опитвам да интегрирам аспекти на тези култури в моята собствена.
Clear selection
Искам ЕС да се разшири, като приеме нови страни от Балканския полуостров.
Clear selection
Храната е една от допирните точки между балканските култури.
Clear selection
Различията в религията между балканските народи са допринесли за конфликти и разделения между тях.
Clear selection
Какво според вас може да допринесе за добрите отношения на балканските страни в бъдеще?  Посочете до 3-те най-важни според Вас.
*
Required

Кои от следните понятия бихте избрали, ако трябва да опишете европееца? (Избери до 5)

*
Required

Кои от следните понятия бихте избрали, ако трябва да опишете българина? (Избери до 5)

*
Required
Какво заплашва Европа в най-голяма степен?  Посочете 3-те най-важни според Вас.
*
Required
Какво заплашва България в най-голяма степен?  Посочете 3-те най-важни според Вас.
*
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy