Kurs i skiteknikk med Sirdal Skimaraton
Alle skikursene er GRATIS i 2019. Kursene er en hjelp for de som vurderer å delta (eller er sikre på å delta) i Sirdal Skimaraton, Sirdal Fristil eller andre lange turrenn. Blir det for langt med et skimaraton i år så tilbyr Sirdal Skimaraton også halvmaraton. Eller kanskje kursene stimulerer til mere turgåing og lengre skiturer og et senere år blir du med på Sirdal Skimaraton.
Det tilbys to typer kurs: klassisk og skøyting (fristil), med innhold som vist under. Det er begrenset plass på kursene fordi det er maks 8 deltakere per instruktør. Så vær tidlig med påmeldingen.
Kurstype 1: Grunnkurs klassisk
Dette er kurset for deg som har gått litt eller mere langrenn har men aldri fokusert på teknikk, eller du har prøvet litt teknikktenking men ikke fått noe stort ut av det. I kurset fokuserer vi på alle de viktige moment som balanse, tyngdeoverføringen, rytmen. Vi går igjennom teknikkene staking, diagonal og dobbeltak. Målet er en mer effektiv teknikk hvor du bruker mindre energi og går fortere. Kurset passer meget godt for de som har planer om å gå et skimaraton – eller bare ønsker bedre skiopplevelse på lange turer. Instruksjon passer voksne og barn ned til ca 12 år.
For de som er nybegynnere på langrenn så vil kurset gi godt utbytte. Om noen av øvelsene er litt vanskelige så er det bare å prøve sitt beste og vente til neste øvelse.
Kurstype 2: Grunnkurs skøyting (fristil)
Dette kurset er for deg som har gått en del klassisk og vil nå bli dus med skøyteteknikken. Du har kanskje prøvd deg litt på skøyting med klassiske eller skøyteski men sliter med å få det til. Får ikke til balansen og rytmen, kaver litt mye og kanskje blander sammen teknikkene padling og enkeldans. Kurset vil ta deg igjennom de viktige nøkler til hvordan få en skikkelig balanse og rytme, så du holder ut med skøyting over lange distanser uten å slite deg ut. Vi går nøye igjennom momentene ved alle de tre teknikkene padling, enkeldans og dobbeldans. Når og hvordan de tre skal brukes. Instruksjon passer voksne og barn ned til ca 12 år.
Påmelding til kurs
Deltakernavn *
Your answer
Email-adresse *
Your answer
Telefonnummer mobil *
Your answer
Aldersgruppe *
Velg kurstype og dato *
Kalender for vinteren 2019 (Skimaraton er 16.mars)
Informasjon
Obs: Påmelding registreres ved å klikke "SEND/SUBMIT" helt nederst på denne siden.
Obs: Kun ETT kurs per stilart per person. Du kan ikke melde deg på flere klassiske kurs per person.

Varighet: Alle kursen varer ca 90 minutter. De består av fellesøvelser og individuell oppfølging på den enkeltes nivå.

Kursplass: Dette er avhengig av snø og løypeforhold. Kursplassen blir i Sirdal. Eller hvis veldig fine forhold i Brekko så kan vi ta den kortere turen dit.

Avmelding: Hvis du er påmeldt kurs og ikke kan møte opp vennligst gi melding snarest til post@sirdal-skimaraton.no eller SMS til 48999810.

Oppmøte: Møt opp i god tid før start. På klassisk kurs bør du ha smørt skiene med godt feste før kurset starter. Litt ekstra feste er godt å ha på kurset. På fristilkurset anbefaler vi bruk av skøyteutstyr for det gjør læringen av teknikken mye lettere. Skøytesko (kombisko) og lange staver. Kursene er med værforbehold. De utsettes hvis været er kuling eller mye nedbør.

Instruktør: Instruktør er rennleder i Sirdal Skimaraton. Han har gitt skikurs på norsk og engelsk siden rennets oppstart i 2012. Bakgrunn er mange år med instruksjon og "Trener 2 Langrenn" sertifisering fra Skiforbundet fra 2004. Ved behov brukes også andre erfarne instruktører. Og kanskje kommer en overraskelses-instruktør. Sirdal Skimaraton har overrasket før med kjendiser.

Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service