Ateliere de Weekend la Gritty Hub
Dragi Copii, Dragi Părinți,

În acest an academic, veți regăsi în Hub-ul nostru, în perioada Octombrie 2018-Iunie 2019 un program prodigios Weekend de Weekend. Sunt dedicate și adaptate copiilor de 6-10 ani. Vom lua în considerare vacanțele și alte sărbători, cu posibilitatea de a le transforma în Mini-Tabere pentru cei doritori.
Sunt disponibile maxim 6 locuri pentru un atelier.

PROGRAM

SÂMBĂTĂ:
11.00-13.00 Grit 5.0
Trainer: Liliana Hadji, psiholog
Grit = Perseverență + Pasiune. Atelierul este un context care va cultiva pasiunile individuale ale copiilor. Pe de o parte îi sprijină să își identifice înclinațiile, pe de altă parte să înțeleagă cum se formează abilitățile. Îi voi expune la idei și domenii în care se pot regăsi, apoi, după ce își vor formula scopuri, îi voi sprijini să aplice instrumente de antrenament inteligent pentru a progresa în cadrul abilităților.
(Baza acestei viziuni se regăsește în studiile realizate de Angela Duckworth și Anders Ericsson)

11.00-13.00 Autocontrol
Trainer: Alina Linte, psiholog
Un atelier despre focalizare, când să spui stop și cum să te abții de la tentații. Despre Amygdala și Cortexul Prefrontal. Despre planul lui NU ACUM. Alina îi va ajuta pe copii să înțeleagă în ce fel creierul organizează și prioritizează acțiunile, să amâne plăcerea, să oprească impulsul, să ducă la bun sfârșit o activitate fără întreruperi.
(Cercetări: Walter Mischel ”Marshmallow Test”, Dan Ariely, Daniel Goleman ”Focus”)

11.00-13.00 GritTech
Acesta este atelierul perfect pentru copiii captivați de tehnologie și programare. în cadrul GritTech vom înțelege cum funcționează limbajele de programare și cum ne putem folosi de coduri pentru a crea jocuri și aplicații. Sesiunile vor conține activități de diferite difucultati, de la drag and drop până la aplicarea unor coduri complexe folosind html, css, javascript etc. Activitățile GritTech vor fi împărțite pe 3 categorii de vârstă pentru a adapta dificultatea la capacitatea de înțelegere a copiilor: 6-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani cu o curricula diferențiată.

6-8 ani vor avea parte de:
1.Discuții despre cum funcționează un computer, despre părțile din care este compus și utilitatea lor
2.Activități de tip drag and drop și interacțiune cu interfață unor programe, aplicații și jocuri
3.Scurte proiecte de creație folosind aplicații web

9-10 GritTech va pune la dispoziție:
1.Introducere în limbajele HTML și CSS
2.Vizionarea unor tutoriale cu explicații din partea trainer-ului
3.Scurte proiecte de creație folosind coduri în limbajele HTML și CSS

11-12 ani vor întâlni la GritTech:
1.Introducere în Javascript
2.Vizionarea unor tutoriale cu explicații din partea trainer-ului urmată de scurte proiecte de creație folosind HTML, CSS și Javascript
3.Explicații despre anumite librării Javascript precum jQuery și structurarea unor pagini web folosind informațiile acumulate


13.00-15.00 Memorie de Lux
Trainer: Liliana Hadji, psiholog
Tehnici de memorie care pot deveni instrumente efieciente de învățare. De exemplu: Metoda Locci, de acum 2000 de ani, potențează asociativitatea conținuturilor în mintea noastră. Sunt metode care folosesc imagini, cifre, coduri. Copiii vor învăța cum se programează ideile în minte și cum pot folosi scurtături asociative pentru a fixa informații pentru totdeauna.
(Tehnici prezentate de Joshua Foer, materiale video)

13.00-15.00 The Reader
Trainer: Daniel Caravan (un mare pasionat al lecturii universale, cu peste 500 cărți citite)
Lectura cărților este categoric un instrument de dezvoltare personală. Atelierul este dedicat tuturor celor care iubesc să citească sau au ezitat să o facă cu plăcere pentru că încă nu au la îndemână contextul și cărțile potrivite. Lectura le va deschide premizele de mind reading, perspective, puncte de vedere - lucruri care țin de Inteligența Socială, îi va sprijini să își dezvolte vocabularul în română și în engleză, le va extinde cunoașterea și poate, odată cu asta, popularitatea :)

13.00-15.00 Anti-Frici
Trainer: Violeta Bahaciu, Coach
Un atelier emoționant despre emoții. Iar frica pare a fi vedeta când e vorba de copii. Violeta îi va sprijini să își dezvolte un vocabular emoțional și să diversifice înțelegerea emoțiilor din ei și din cei din jur. De la emoții basic, combinații și microexpresii, copiii vor avea acces la știința emoțiilor pe înțelesul lor. Scopul va fi să își reconstruiască acel curaj inocent de la începuturi și să se poziționeze diferit față de frică, care de altfel, este un mecanism natural de autoprotecție.
(Instrumente de lucru: Emoționar, GoStrengths)

13.00-15.00 Trei Arginți (combinația atelierelor anterioare Mini-Finanțe și Win-Win)
Trainer: Adriana Istrate, Școala de Bani
Subiectele negocierii pot fi timpul petrecut împreuna cu cineva drag, activități pe care să le faci, lucruri pe care ți le doresti, dialogul interior când ai de ales între două opțiuni sau cum cheltui banii din pușculiță. Ce bine când toate părtile implicate sunt multumite cu ceea ce câstigă! Scopul este să inspire copiilor: cumpătarea, moderația, plăcerea de a distribui câștigător timpul, energia, resursele și banii.

DUMINICĂ:
11.00-13.00 Cool Cooking
Trainer: Liliana Hadji, psiholog, pasionată de psihologia sănătății și extazul culinar.
Anul acesta am declarat război Măriei sale Dl Zahăr. Așa că, dacă tot am aflat lucruri, simt nevoia să le dau mai departe. Mai ales copiilor. Atelierul va avea două componente: elemente de biochimie organică (basic) și alternative delicioase care să înlocuiască, atât cât este posibil, gustările dulci. Miza va fi să ne împrietenim cu legumele și să înțelegem metabolismul celular. Voi introduce și elemente despre nevoia naturală a corpului de a se mișca (elemente din cursul Move your DNA).
(Surse: Michael Pollan, Colin Campbell, Gary Taubes, Katy Bowman)

11.00-13.00 I Love My (Wow)Brain
Trainer: Alina Linte, psiholog
Neuroștiințe și metacogniție pentru copii. Atelierul va include subiecte ca: de ce neuronul este o celulă așa de fascinantă, ce facem cu 100 mlrd de neuroni zi de zi, mituri despre cât ne folosim capacitatea creierului, ce legătură este între sănătatea corpului și cea a creierului, cum învață creierul, există neurogeneză?, ce se întâmplă cu neuronii după o noapte nedormită, după consumul de zahăr sau înainte de o testare. În fiecare atelier va exista și secțiunea experimentelor psihologice, asta ca să completăm hardul cu softul și să înțelegem cum ceva atât de biologic crează ceea ce numim gândire, simțire, conștiință.
(Surse: John Medina, Daniel J. Siegel)

Pe parcurs vor apărea teme noi în jurul subiectelor:
Biohacking, Educație sexuală și Cultivarea #Caracterului


ORGANIZATORIC ȘI LOGISTIC:
- Locație: Bd Unirii 16, bl 3, sc 1, et 2, ap 6, interfon 6 Clopoțel
- Pentru siguranța copiilor și bunul mers al lucrurilor vom elabora un Codul Gritty pe care îl vor semna copiii.
- Costuri:
Abonamentul lunar care include 4 sesiuni de 2 ore și feedback în baza obiectivelor de dezvoltare: 300 lei.
Pentru cei cu weekend flexibil, se poate opta pentru plata per sesiune: 90 lei.
Plata poate fi făcută cash la Hub sau în Cont
Titular: Liliana Hadji Cabinet Individual de Psihologie
Banca BT: RO85BTRLRONCRT0453981601

Contact: hello@gritty.ro
Liliana: 0736 432 581, Fondator, Coordonator Programe & Trainer
Daniel: 0784 615, 191, Fondator, Antrenor de Tenis &Trainer
Alina: 0725 294 382, Office Manager & Trainer
Violeta: 0743 177 078, Project Consultant & Coach

Vă așteptăm inspirați!
Echipa Gritty

Nume Părinți
Your answer
Email
Your answer
Telefon
Your answer
Nume Copil
Your answer
Vârsta și Data Nașterii
Your answer
Mă înscriu la Atelierul/Atelierele:
Info
Ați optat pentru unul sau mai multe Ateliere. Este opțiunea atât a Dvs ca părinte, cât și a copilului Dvs. Mai jos sunt două secțiuni cu câteva întrebări selective, pentru a culege primele informații despre motivația copilului de a participa, cât și despre așteptările Dvs ca părinte și ce vă doriți să se întâmple în urma acestor activități. Evident, multe lucruri le vom afla din conversații directe, prin conversațiile de după atelier. În această etapă ne ajută să ne împărtășiți orice este relevant la început de drum.
Care sunt lucrurile din tema atelierelor care i-au trezit curiozitatea copilului? De la 1 la 10 cât de mult își dorește să participe? Ce obiective personale are pentru a participa?
Your answer
Ca părinte, ce puncte tari și ce puncte vulnerabile are copilul Dvs raportat la atelierul/atelierele selectate? Ce ați dori să câștige în termeni de informații, atitudini și abilități în urma participării în proiect?
Your answer
Plata
Comentarii:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service