Kontrollskjema - Trollåsen Borettslag 2022
Dette skjemaet er en del av Trollåsen Borettslags HMS-arbeid, og skal fylles ut/besvares av alle beboere én gang pr. år. Ta kontakt med styret hvis du har spørsmål til hvordan du fyller ut skjemaet. Har du spørsmål eller behov for å ta kontakt med styret kan du sende mail til trollasbrl@gmail.com
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Andelsnummer *
Navn på andelseier (Fornavn og etternavn) *
Adresse *
E-postadresse
Telefonnummer
Skriv inn datoen du utførte kontrollen: *
MM
/
DD
/
YYYY
Ringeklokke ved inngangsdør til oppgangen *
Ringeklokke ved inngangsdør til leiligheten *
Kabel-tv anlegg/internett/telefoni *
SJEKKPUNKTER- Forebygging mot brann i det elektriske anlegget *
Ja
Nei
Annet (kommenter nedest i skjemaet)
Sjekker du om sikringene dine er skikkelig tilskrudd én gang i året? (gjelder gamle sikringsskap hvor sikringene byttes når de går).Dette bør du gjøre før det blir vinter/kaldt ute. Hvis sikringselementene er unormalt varme - kontakt en autorisert elektroinstallatør.
Trekker du ut støpselet på forbruksapparatene dine etter bruk? For eksempel kaffetrakter, brødrister, hårføner etc
Skrur du av TV-apparatet med av/på knappen hver kveld? Det oppstår ofte feil i slike apparater pga. svikt i loddinger/kretskort, som kan føre til brann. Antenne/strømledninger bør dras ut når du reiser på ferie. (pga. tordenvær).
Elektriske ledningsopplegg bør etterses med jevne mellomrom. Gjør du det? Se/kjenn etter om noe er unormalt varmt (varmegang), slitte brytere og stikkontakter (slappe "fjærer"), tørre og sprø ledninger, og om ledningene til forbruksapparatene er i orden. Ved feil på den faste installasjonen, kontakt autorisert elektro-installatør.
Er noen av dine panelovner/gjennomstrømningsovner tildekket? Dette er en av de største årsakene til brann. Sjekk dette jevnlig. Fjern alt som tildekker ovnene. Tørk ALDRI klær på ovnen.
Har det hendt at du har glemt å slå av platen på komfyren? Det finnes utstyr (komfyrvakt) på markedet for å koble ut komfyren hvis du skulle glemme det. (Distré/glemske kan ha krav på å få dekket utgiftene til komfyrvakt. Ta kontakt med Hjemmehjelpstjenesten i tilhørende kommune eller bydel for å få en vurdering.) Husk at komfyrvakt er påbudt i dag ved rehabilitering av det elektriske anlegget til kjøkken.
Bruker du vifteovner som permanent varmekilde? En vifteovn skal bare brukes under tilsyn. Når den brukes, skal den stå stødig og må ikke plasseres for nær brennbare ting. Filteret må renses regelmessig for støv.
Bruker du sterkere lyspærer i lampen enn det den er beregnet for? Se etter brunsvidde skjermer. Anbefaler å bruke LED belysning som gir lavere forbruk og varme.
Bruker du skjøteledning til annet enn lamper? (F.eks. varmeovner) Dette bør du ikke gjøre. Skjøteledninger tåler i de fleste tilfeller mindre strøm enn kablene i den faste installasjonen. En skjøteledning skal kun brukes i de rom de er tilkoblet i og er å betrakte som midlertidig installasjon. Bruker du skjøteledning som fast installasjon kontakt autorisert elektroinstallatør for å få montert flere faste stikkontakter.
Renser du jevnlig lofilteret i tørketrommelen din? Filteret bør renses ofte, helst etter hver gang den brukes. Tett filter kan forårsake brann i tørketrommelen. Dette gjelder også filteret i kjøkkenventilatoren.
Har du dekfete brytere på veggen ?
Har du panelovner koblet til skjøteledning?
SJEKKPUNKTER- Forebygging mot vannskader *
Ja
Nei
Annet (kommenter nederst i skjemaet)
Har du kontrollert at stoppekranen stenger vannet? Stoppekranen skal stenge alt vannet, uten bruk av verktøy. Det er viktig at alle beboere har kunnskap om hvordan denne brukes og hvor den befinner seg
Har du kontrollert at det ikke lekker fra vaske og/eller oppvaskmaskiner? Kontroller at slanger og koblinger til maskinene er tette, og bytt ut slanger eldre enn 20 år.
Har du kontrollert varmtvannsbereder for lekkasjer? Hvis varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenk eller i et rom uten sluk, er det spesielt viktig at du ser etter lekkasjer.
Har du kontrollert vann- og avløpsrør for lekkasjer? Ta en visuell sjekk av alle synlige rør for å kontrollere at det ikke lekker vann. Hvis du har vannbåren varme er det viktig at du også sjekker varmerør og radiatorer.
Har du renset sluk og vannlåser? Rens av alle sluk og vannlåser må gjøres minimum to ganger i året. Kontroller og eventuelt skift ut dårlige pakninger. Ved lekkasje er det viktig å kontakte rørlegger.
Renner/drypper det fra klosett og/eller vask?
SJEKKPUNKTER- Forebygging mot brannskader *
Ja
Nei
Annet (kommenter nederst i skjemaet)
Har du tilstrekkelig med røykvarslere i leiligheten? Myndighetene krever at din leilighet er utstyrt med minst en røykvarsler pr. etasje som er plassert slik at den høres tydelig på alle soverommene når dører er lukket. Vi anbefaler imidlertid at du også monterer røykvarslere på alle soverommene som seriekobles med de øvrige.
Har du testet batteri i røykvarslere siste året? Vi anbefaler at du tester røykvarsleren med testknappen på røykvarslerens dag 1. desember.
Har du kontrollert at håndslokkeutstyret er i orden? Kontroller at husbrannslange er tilkoblet og fungerer. Kontroller at håndslokkerens trykkmåler peker på det grønne feltet og at sikringssplinten er plombert. Gjensidige anbefaler at du vender håndslokkere med pulver et par ganger i året, slik at ikke pulveret klumper seg
Har du rengjort kjøkkenviften for brannfarlig fett siste måned? Over tid samler det seg opp store mengder fett i kjøkkenviften. Ved en brann på komfyren kan dette fettet bidra til rask brannspredning i avtrekkskanalen. Gjensidige anbefaler derfor at denne blir rengjort hver måned.
Peker pilen på brannslukningsapparatet på grønt?
Kommentarer til kontrollen
Dersom du har svart ja på noen av spørsmålene ovenfor, eller annet, beskriv her hva som er feil, evt. dato for montering/utskiftning av aktuelt utstyr.
Har du behov for hjelp av vaktmester til kontroll av leiligheten din? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy