Iskustvo rada na određeno u Hrvatskoj
Hrvatska je posljednjih godina na samom vrhu Europske unije po udjelu radnika koji rade na određeno vrijeme. Iako su česte zloupotrebe rada na određeno i njihove štetne individualne i društvene posljedice u osobnim iskustvima poznate, nije bilo mnogo istraživanja koja bi pružila znanstvene uvide u razmjere ovih problema.
Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) stoga su 2021. godine proveli izvorno anketno istraživanje o iskustvu rada zaposlenih na određeno vrijeme, pregled dosadašnjih spoznaja o nesigurnim aspektima zaposlenosti u Hrvatskoj i sekundarnu analizu recentno provedenih anketa na istu temu.  

Pridružite nam se u utorak 25. siječnja od 14:00 na predstavljanju rezultata te povezanoj panel raspravi.

Istraživanje će predstaviti:
Jelena Ostojić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Sunčica Brnardić, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
Katarina Jaklin, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu

Uz njih, govorit će i recezenti istraživanja:
Hrvoje Butković, Institut za razvoj i međunarodne odnose
Valerija Barada,  Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru

Nakon njih, u panel raspravi sudjeluju:
Dražen Opalić, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pomoćnik ministra
Ana Milićević Pezelj, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike
Teo Matković, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, voditelj istraživanja
Andrija Henjak, dekan Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu

Svi prijavljeni sudionici dobit će link i lozinku s kojom će se moći priključiti predstavljanju istraživanja, kao i tehničke upute za korištenje aplikacije ZOOM. Potvrda sudjelovanja i navedene informacije bit će poslane najkasnije jedan dan prije održavanja.

Predstavljanje istraživanja održava se u okviru projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj je isključiva odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime *
Prezime *
Grad/mjesto *
Odaberite odgovor koji se najviše odnosi na vas *
Kontakt (e-mail) *
Kako ste saznali za održavanje ove tribine? *
Želite li primati informacije o sljedećim aktivnostima projekta Rad po mjeri čovjeka? *
Ova prijavnica služi isključivo za svrhe organizacije događaja. Vaše informacije neće se dijeliti s pojedincima ili organizacijama izvan Europske unije. Stalo nam je do zaštite Vaših osobnih podataka, koji se obrađuju na temelju legitimnog interesa budući da su prijavnice neophodne za izvještavanje o utrošenim sredstvima te se bez njih projekt ne bi mogao održati. Također, u svrhe dokazivanja da je održan, ovaj događaj može biti fotografiran ili sniman za potrebe izvještavanja donatoru ili objave na društvenim mrežama i mrežnim stranicama SSSH. Podaci se čuvaju dok god je to opravdano projektnim ugovorima s donatorima te računovodstvenim i drugim zakonskim pravilima. Za upite oko korištenja Vaših osobnih podatka, ostvarivanje prava na pristup osobnim informacijama i njihovoj obradi te ulaganje prigovora na obradu na što ostvarujete prava sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka putem elektroničke pošte: sindikalna-akcija@sssh.hr. Za nadzor nad provedbom Opće uredbe o zaštiti podataka u Hrvatskoj nadležna je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Informacije o ulaganju prigovora na obradu AZOP-u možete pronaći na www.azop.hr. *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy