Αποανάπτυξη και Βασικό καθολικό εισόδημα
Δήλωση συμμετοχής
Εργαστήριο: Αποανάπτυξη και Βασικό καθολικό εισόδημα
Το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών - TIESS και το Ίδρυμα Χάινχριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εργαστήριο με θέμα “Αποανάπτυξη και Βασικό καθολικό εισόδημα”. Το Εργαστήριο θα προσπαθήσει να φέρει σε ένα γόνιμο διάλογο ακαδημαϊκούς, ερευνήτριες, μέλη εγχειρημάτων της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ), ανθρώπους με συμμετοχή σε κινήματα και την κοινωνία των πολιτών.

Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστεί και να διευρυνθεί το θεωρητικό πλαίσιο μέσω μιας διεπιστημονικής προσέγγισης. Να αναδειχθούν καλές πρακτικές και παραδείγματα. Να συζητηθούν προβληματισμοί και αντινομίες. Να παρουσιαστεί η σχέση τόσο της αποανάπτυξης όσο και του βασικού εισοδήματος με την άμεση και την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Να διαχυθούν στην κοινωνία εκείνες οι οραματικές αφηγήσεις οι οποίες απελευθερώνουν δυνατότητες δικαιοσύνης και ελευθερίας.

----
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

10.30-10.45: Έναρξη- Καλωσόρισμα

10.45- 12.00: Κεντρικές Εισηγήσεις
Π. Πετρίδης- Αποανάπτυξη και μετα-ανάπτυξη
Χ. Παπαδοπούλου- Βασικό καθολικό εισόδημα
V. Liegey- Unconditional Autonomous allowance

12.00-12.30: Διευκρινιστικές ερωτήσεις

12.30-13.00: Διάλειμμα για καφέ

13.00-13.30: Ανάδυση νέων ζητημάτων- Συγκρότηση Ομάδων Συζήτησης

13:30-15:00 Παράλληλες Ομάδες

14.45- 15.15: Διάλειμμα για φαγητό

15.15- 16.45: Παρουσίαση αποτελεσμάτων Ομάδων Συζήτησης

16.45-17:15: Διάλειμμα για καφέ

17.15- 18.15: Ανοιχτή συζήτηση ολομέλεια-Προτάσεις για συνέχεια

18.15- 18.30: Συμπεράσματα
----

Οι εισηγήσεις (Π. Πετρίδης, Χ. Παπαδοπούλου, V. Liegey) θα αποτελέσουν τη βάση για να ανοίξει μια συζήτηση με σκοπό την επικέντρωση σε ζητήματα αιχμής και την ανάδυση νέων ερωτημάτων. Στη συνέχεια θα συγκροτηθούν ομάδες συζήτησης (ορισμός συντονίστριας και rapporteur) οι οποίες θα εργαστούν παράλληλα με στόχο μια δεκάλεπτη παρουσίαση. Στη συνέχεια θα ανοίξει η συζήτηση στην ολομέλεια καταθέτοντας εκ νέου προβληματισμούς και προτάσεις. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση/ περίληψη των κεντρικών συμπερασμάτων.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ένα κοινό 40 περίπου ατόμων με ισόρροπη συμμετοχή φύλων. Βασικός στόχος είναι τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή να προέρχονται κυρίως από τα εγχειρήματα της Κ.Αλ.Ο., τα κινήματα της πόλης γύρω από τα κοινά και την αποανάπτυξη, την κοινωνία των πολιτών και τον ακαδημαϊκό χώρο. Ιδανικά, τα άτομα αυτά θα πρέπει να έχουν ένα γνήσιο ενδιαφέρον για το αντικείμενο, καθώς θα κληθούν να παρακολουθήσουν και να συμβάλλουν με τις παρεμβάσεις και τις εισηγήσεις τους σε ένα ολοήμερο εργαστήριο.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του TIESS (Ίωνος Δραγούμη 24, Θεσσαλονίκη).

Παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση μέχρι τις 13/5/2019.

Για την έγκριση της συμμετοχής σας θα λάβετε σχετικό email στις 14/5/2019.

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service