Szükség van a Civil Rádióra! - a Civilizáció nyilatkozata - csatlakozás
Kedves Állásfoglalók!

Kérjük, hogy amennyiben szeretnétek aláíróként csatlakozni a Civilizáció nyilatkozatához, az alábbi űrlap kitöltésével jelezzétek szándékotokat.

A szöveg itt olvasható:

***

Szükség van a Civil Rádióra!
- a Civilizáció közleménye -

A Civilizáció koalícióban együttműködő, alulírott civil szervezetek szolidaritásukat fejezik ki a Civil Rádióval, amely 2019. december 21-én sugározhat utoljára, mivel frekvenciahasználati jogát nem hosszabbította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Az éppen 25 éves születésnapját ünneplő független közösségi rádió a legkülönbözőbb társadalmi és szakpolitikai kérdések megvitatásának fontos fóruma, műsorait nyitottság és sokszínűség jellemzi, működésük önkéntesek elkötelezett munkáján alapul. Létezésük lehetőséget biztosít a civil ügyek, azaz közös ügyeink bemutatására, és teret ad a közös gondolkodásra.

Éppen ezért elszomorító, hogy a Médiahatóság mindezt figyelmen kívül hagyva vette el a rádió frekvenciáját. A hatóság döntésének alapjául olyan kisebb jelentőségű szabálytalanságok szolgáltak, mint a magyar zene arányának ismétlődő be nem tartása, miközben a rádió tájékoztatási kötelezettségének mindig eleget tett, korábbi jogsértéseiért a büntetéseket befizette. Különösen aggasztó az a jogszabályi környezet, amely lehetővé teszi, hogy ilyen megalapozatlan döntések születhessenek.

Bár online formában a rádió továbbra is közli műsorait, frekvencia nélkül jóval kevesebb emberhez tud majd eljutni.

A Civilizáció aláíró szervezetei hisznek abban, hogy a Civil Rádióhoz hasonló kezdeményezések munkáját az állami szereplőknek segíteni és nem akadályozni kell.
Minden magyar állampolgár érdeke, hogy az állami és a civil szféra együttműködjenek egymással, hiszen a két szféra céljai közösek.

A Civil Rádióra, elkötelezettségére, munkájára a magyar társadalomnak szüksége van, a tisztességes és kiszámítható jogszabályi környezet pedig mindannyiunk érdeke.

A rádió ügyében indult aláírásgyűjtéshez itt lehet csatlakozni:
https://szabad.ahang.hu/petitions/szabad-civil-radiot?source=homepage

***
Az aláíró szervezetek listája itt érhető el: https://docs.google.com/spreadsheets/u/2/d/e/2PACX-1vShsOYAXyHDpXH9wNLEGtUPbPuaHZYJM6dbhCpANGy7MB8oNjEnbuQAdt4ewyZhY3rGuL_TiAJnjPvt/pubhtml?fbclid=IwAR1FWwU7Hr68t_YsBxLGZSZb_5iOr6959pSK4R3MKAfx8OUf8DB21GaGQ74

Kérjük, hogy amennyiben szeretnétek aláíróként csatlakozni, az alábbi űrlap kitöltésével jelezzétek szándékotokat.

Köszönjük szépen!

A Civilizáció tagszervezetei

Szervezet/csoport hivatalos neve *
Your answer
A szervezet képviselője *
Aki az aláírást teszi - nem kell feltétlenül hivatalos képviselőnek lennie.
Your answer
Emailcím *
Your answer
A szervezetünk csatlakozik a nyilatkozat aláíróihoz *
A szervezetünk feliratkozik a Civilizáció hírlevél listájára *
Megjegyzés
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy