Deelname cursus 'Ruimtelijk schetsen', jan./feb. 2021
Ook mensen die al langer schilderen hebben vaak moeite met het toepassen van het perspectief en de verdwijnpunten in hun werk. Een onderwerp waar zelfs academie studenten langdurig op moeten studeren. Iedereen heeft er wel van gehoord maar hoe zit het ook alweer? Om dit moeilijke onderwerp voor iedereen toegankelijk en toepasbaar te maken heeft onze vaste begeleider Dora Overmars voor onze vereniging de cursus “Ruimtelijk schetsen” ontwikkeld. Deze cursus belooft geen droge theoretische kost te worden maar Dora gaat ons leren hoe je met twee of drie verdwijnpunten, wat gokken en aannames, meer diepte en de juiste verhouding in je schilderij kan krijgen.

Elke les begint met een half uur instructie om na een korte koffiepauze zelf een werkstuk te maken waarin de geleerde stof toegepast kan worden. Elke les behandelt Dora een ander onderwerp: 1. Wegen en paden; 2. Sloot met plank en knotwilg; 3. Huis; 4. Brug; 5. Boot en steiger; 6. Kar of tractor; 7. Schaduw voor palen en huis.

Materialen dienen zelf meegebracht te worden:
* Tekenpapier op A3 formaat
* HB potloden en gum
* Liniaal en eventueel een haak of geodriehoek
* Kleurpotloden rood en blauw
* Voor de toepassing naar keuze meenemen: aquarel spullen of houtskool of aquarelpotloden of pastelpotloden en bijpassend papier.

De kosten voor deze cursus bedragen € 90,00 voor leden en € 120,00 voor niet-leden. Cursusgeld uitsluitend contant betalen bij aanvang van de cursus.

Voor niet-leden geldt dat dit cursusgeld in mindering wordt gebracht op de contributie als men besluit lid te worden. (max € 100,-). Tot één week voor aanvang van de cursus kunt u kosteloos annuleren, daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Aanmelden via dit formulier of bij Margriet Katoen, mail: activiteitenperspectief@gmail.com.

De cursus wordt gegeven door Dora Overmars, op zaterdagmiddag 16, 23, 30 januari, 6, 13, 20 en 27 februari 2021 en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie is te vinden op https://perspectiefcastricum.nl/?p=4793

Klik na het invullen van dit formulier op 'verzenden'. Je krijgt dan een bevestiging van ontvangst van je aanmelding.
De cursus gaat door bij voldoende deelnemers, en 'vol = vol'. Daarom is je aanmelding pas definitief nadat je van de cursusleider een bericht hebt ontvangen over plaatsing.
Email address *
Je voornaam of voorletters *
Je achternaam *
Je straat en huisnummer *
Je postcode en woonplaats *
Je telefoonnummer *
Ben je lid van Perspectief *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy