Prijava za Erasmus+ mobilnosti - studenti
Da bi ste se prijavili na otvorene konkurse za Erasmus+ mobilnosti (objavljeni na https://international.unsa.ba/), potrebno je da uradite sljedeće:

1. popuniti ovaj online obrazac i
2. dostaviti tražene dokumente na erasmus@unsa.ba

Prije same prijave na otvoreni konkurs, savjetujemo vam da pročitate upute:
- ko se može prijaviti: https://international.unsa.ba/ko-se-moze-prijaviti-na-mobilnost/
- kako se prijaviti: https://international.unsa.ba/kako-se-prijaviti-na-mobilnost/
- koje dokumente dostaviti: https://international.unsa.ba/koji-su-potrebni-dokumenti-za-prijavu-na-mobilnost/

Pažljivo pročitajte tekst konkursa jer su u njemu sadržane informacije o željenoj visokoobrazovnoj instituciji, prijavi, roku i obaveznim dokumentima koje trebate poslati. Sve prijave poslane nakon isteka roka neće biti razmatrane.

Naš savjet je da pripremite sve dokumente koji se traže u tekstu konkursa, te neposredno prije slanja emaila sa dokumentima ispunite ovaj upitnik.

Za dodatne upite, naša Služba za međunarodnu saradnju vam je na raspolaganju.

SRETNO!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
O KANDIDATU
Ovdje dajete informacije o sebi i vašem statusu na Univerzitetu u Sarajevu. Veoma je bitno da su podaci kao što su ime, prezime, te email tačno uneseni jer će takvi biti korišteni za daljnju komunikaciju sa vama. Vaše informacije će biti proslijeđene kao nominacija željenoj (odabranoj) instituciji te neće biti korištene u bilo kakvu drugu svrhu.
IME I PREZIME *
SPOL *
EMAIL *
TELEFON (po mogućnosti broj mobitela - samo u slučaju potrebe za brzu komunikaciju sa vama, za druge svrhe kao ni za daljnju distribuciju se neće koristiti). Koristite format +387 6...
SA KOJE UNSA ČLANICE UNSA DOLAZITE (odaberite jedan od ponuđenih odgovora) *
TRENUTNI STATUS NA UNSA *
TRENUTNA GODINA STUDIJA (u trenutku prijavljivanja na konkurs) *
NAPOMENA
Student se prijavljuje za mobilnost na isti ciklus studija u čijem statusu na Univerzitetu u Sarajevu (osim ako tekstom konkursa nije drugačije naznačeno). Student mora imati status studenta Univerziteta u Sarajevu tokom trajanja mobilnosti.
VAŠA PLANIRANA MOBILNOST
U ovom dijelu dajete informacije gdje želite da se prijavite, a na osnovu ponude u konkursu objavljenom na https://international.unsa.ba/. Od ove godine imate mogućnost da odaberete dvije institucije, koje ćete poredati prema prioritetu. Ukoliko ne dobijete priliku otići na prvi izbor, pratićemo mogućnost odlaska na drugu opciju. Naravno, ukoliko želite ići na samo jednu instituciju, opciju pod "drugi" ostavljate praznu.
VISOKOOBRAZOVNA INSTITUCIJA (prioritet prvi) *
NAZIV STUDIJSKOG PROGRAMA (prioritet prvi) *
VISOKOOBRAZOVNA INSTITUCIJA (prioritet drugi)
NAZIV STUDIJSKOG PROGRAMA (prioritet drugi) *
DOKUMENTI
Kako biste upotpunili vašu prijavu, potrebno je dostaviti dokumente koji su navedeni u tekstu konkursa. Pored obaveznih dokumenata, neke institucije mogu tražiti i dodatne dokumente, kao i da ih ponovo dostavite (uploadirate) na njihove online stranice. U ovom dijelu potrebno je da obezbijedite odgovore koji su iskreni i tačni, te odgovaraju informacijama sa dokumenata koje ćete dostaviti emailom.
DA LI STE PRIJE UČESTVOVALI U ERASMUS+ RAZMJENI? *
NAPOMENA
Ukoliko je vaš odgovor negativan, preskačete pitanje ispod. Ukoliko je vaš odgovor pozitivan, navedite gdje i kada ste bili, kao i u kojem ciklusu studija. Studenti MA i PhD ciklusa studija navode sve dosadašnje Erasmus+ mobilnosti.
NAVEDITE GDJE I KADA STE BILI, TE U KOJEM CIKLUSU STUDIJA
PROSJEK OCJENA (unesite ukupan prosjek ocjena po ciklusu) *
NAVEDITE STRANI JEZIK NA KOJEM ĆETE PRATITI NASTAVU *
NIVO POZNAVANJA JEZIKA (odaberite odgovarajući nivo prema Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) *
DOKUMENTI
Prije završavanja ispunjavanja ovog online obrasca, podsjećamo vas da je potrebno dostaviti tražene dokumente u tekstu konkursa putem emaila na erasmus@unsa.ba kako biste kompletirali vašu prijavu.

Napomena: svakom dokumentu dajte naziv o kojem se dokumentu radi, kao i vaše ime kako bi se jasno raspoznalo o čemu se radi (npr. Ana_Anić_Nominacijsko_pismo, ...). Dokumenti trebaju biti u PDF formatu, a vodite računa da dokumenti nisu "preteški" (idealno 1 MB po dokumentu).
Provjerite da li ste pripremili sve tražene dokumente *
Required
Dodatni dokumenti (provjerite u tekstu konkursa da li se pored gore obaveznih traže i dodatni dokumenti)
NAPOMENA
Još jednom pregledajte koji dokumenti su traženi (pored obaveznih, institucija može tražiti i dodatne dokumente koji su navedeni u tekstu konkursa). Nakon što je sve uneseno pravilno, pošaljite prijavu. Ne zaboravite poslati dokumente emailom.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy