Aanmelden reparatie Repair Café Delft
Met dit formulier kan je een reparatie aanmelden voor de Delftse locaties Science Centre (Mijnbouwstraat 120) en Stunt (Vulcanusweg 307). Je e-mailadres, naam en eventuele andere privé-gegevens worden alleen bekend bij de organisatoren van Repair Café Delft en de reparateur die je reparatie ter hand zal nemen. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt als er contact opgenomen moet worden in relatie tot deze reparatie.

Vragen zonder * kan je desgewenst overslaan.
Email *
Je kan je reparatie hier aanmelden voor de volgende reparatiebijeenkomst, die is op zaterdag 7 augustus. Uiterlijk de vrijdag ervóór laten we je via e-mail weten of je dan bij ons terecht kunt en hoe laat je wordt verwacht. We werken met een aanvangstijd van 11:00 uur, 12:00 uur of 13:00 uur. Is het maximum aantal aanmeldingen bereikt, dan plaatsen we je reparatie op de wachtlijst.
Wat is je naam *
Wat is je telefoonnummer?
We gebruiken dit nummer alleen in verband met deze reparatie of het tijdstip waarop je wordt verwacht.
Door hieronder een vinkje te plaatsen ga je akkoord met de huisregels van het Repair Café Delft zoals te vinden op repaircafedelft.nl/huisregels/ *
Required
Door hieronder nog een vinkje te plaatsen verklaar je dat jijzelf en eventuele huisgenoten geen last hebben van gezondheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en/of benauwdheid. Ook verklaar je in de afgelopen 10 dagen niet in een gebied te zijn geweest waarvoor code oranje of rood geldt. En je stemt in met de maatregelen zoals te lezen op: tudelft.nl/sciencecentre/plan-je-bezoek/coronamaatregelen *
Required
Wat voor soort product wil je ter reparatie aanbieden? *
Heb je meerdere reparaties, dan graag voor elke reparatie een apart formulier invullen.
Wat is het merk van het product?
Geef hier op wat het merk van het product is. Sla de vraag over indien onbekend, zoals bijv. bij kleding.
Weet je het type, model en bouwjaar van het product?
Type en model staan vaak op een sticker aan de onderkant van het product. Indien bekend, graag ook een schatting van het jaar waarin het is gemaakt. Bijvoorbeeld: Senseo HD 7836 uit 2005.
Wat is er met het product aan de hand? *
Geef hier zo goed mogelijk aan waarom het product gerepareerd moet worden. Bijvoorbeeld: Hij reageert niet als ik de schakelaar om zet. Of: De lade van de CD gaat niet meer open.
Op welke locatie wil je geholpen worden?
BIJ BEIDE LOCATIES IS OP DIT MOMENT NOG PLAATS OP: ZATERDAG 7 AUGUSTUS.
Clear selection
Heb je nog opmerkingen?
Geef hier bijv. aan als je op een bepaalde tijd echt niet kan komen of als je iets anders wil melden.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy