„A szégyen szerepe krónikus megbetegedéssel küzdők kezeléssel való együttműködésében” - kérdőíves vizsgálat

Tájékoztató a vizsgálatban résztvevők számára

Tisztelt Résztvevő,

Köszönjük, hogy részvételével segíti „A szégyen (megszégyenülés, megalázottság, megbélyegzettség érzése) szerepe krónikus megbetegedéssel küzdők kezeléssel való együttműködésében” című kutatásunkat. Kérjük, olvassa el az alábbi tájékoztatót, és alaposan gondolja át, hogy részt kíván-e venni a vizsgálatban. A részvétel nem kötelező, Ön önként választhat. Ha a tájékoztató elolvasása után úgy dönt, hogy nem kíván részt venni a vizsgálatban, ez esetben nem zavarjuk Önt a későbbiekben.

A kutatás háttere és célja

A kutatást az Eötvös Loránd Tudományegyetem Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszéke szervezi, együttműködve a Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Tanszékével, az Onkológiai Központtal és az I. Belgyógyászati Klinikával. Célunk, hogy krónikus megbetegedések esetén az orvosi előírásokkal való együttműködés hátterét feltérképezzük és ennek segítségével megfelelő pszichológiai segítségnyújtás formáját kidolgozzuk. Várakozásunk szerint kutatásunk eredményeképpen szerzett információk fontos előrelépést jelenthetnek a krónikus megbetegedéssel küzdők életminőségének javulásában és a hatékonyabb kezelésben.
A vizsgálatot az Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottsága hagyta jóvá.

Adatbiztonság
A kutatás során szerzett összes információt szigorúan bizalmasan kezeljük. Minden résztvevő nevét kódszámmal helyettesítjük, így senki sem ismerhet Önre az Ön által szolgáltatott információ alapján. Személyes adatait (név és cím) biztonságosan és az eredményektől elkülönítve tároljuk.

Részvétele a vizsgálatban nagy segítség számunkra. A kérdőív kitöltése 40 percet vesz igénybe. Kutatásunk jelen szakaszában elsősorban 18-45 év közötti Hölgyek részvételére számítunk, akiknél az elmúlt fél évnél nem régebben diagnosztizáltak rosszindulatú emlődaganatot (emlőrák).


Ha további kérdései vannak, vagy szeretne a kutatással kapcsolatban valamelyik kutatóval beszélni, kérjük, keressen meg minket:


Dr. Vizin Gabriella, egyetemi adjunktus
ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék
1064 Budapest VI. Ker. Izabella u. 46.
E-mail: vizin.gabriella@ppk.elte.hu
Kijelentem, hogy a Dr. Vizin Gabriella egyetemi adjunktus által vezetett, a fent nevezett Tanszéken folyó kutatásról a tájékoztatást elolvastam és tudomásul vettem. Megértettem, hogy részvételem önkéntes, és bármikor indoklás nélkül kiléphetek a vizsgálatból. Beleegyezem abba, hogy név nélkül tárolják az adataimat. Megértettem, hogy azt csak a kutatás vezetői ismerik, másnak a tudomására nem hozzák. *
Required
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service