Регистрация: "Как да използваме регистри и бази данни за писане на по-качествени материали?"
Журналисти от Благоевград и околността са във фокуса на практическо обучение, посветено на работата с регистри и бази данни, което ще се състои на 29 март (четвъртък) от 10.00 -16.00 ч, в студентски център „Америка за България“, АУБ, гр. Благоевград. Обучител е Росен Босев, разследващ журналист от в. Капитал и член на АЕЖ-България.

Целта на еднодневния тренинг е да запознае журналистите с функционалностите и информацията, която се съдържа в някои от основните регистри и бази данни, и как те могат да се използват за създаването на качествени журналистически материали. Ще бъдат представени търговския и имотния регистър, кадастралната карта, регистъра за обществените поръчки, регистъра на декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности, регистри на съдебни актове и др.

Пилотното издание ще обхване участници от Благоевград и околността. Пътните разходи се поемат от организаторите. Местата са ограничени, а участниците ще бъдат избрани според качеството на кандидатурите и професионалният им опит.

Краен срок за кандидатстване: 16:00 ч. на 23 март (петък), 2018 г.

Име: *
Медия: *
Град: *
E-мейл (ще бъдете уведомени за успеха на вашата кандидатура на посочения от вас е-мейл адрес) *
Мобилен телефон: *
Каква е вашата мотивация да участвате в обучението? (до 500 знака): *
Опишете накартко професионалния си опит и посочете линкове към ваши публикации (до 500 знака): *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy